New call-to-action

Hanat auki! Yhdysvallat ja Japani vetävät osakesijoituksia

ETF-rahavirtoja seuraamalla sijoittaja voi saada käsityksen siitä, mikä sijoituskohde on nyt suursijoittajien suosiossa. ETF-rahavirrat kertovat, että suursijoittajat tankkaavat nyt osakkeita ja yrityslainoja. Valtionlainoista on vedetty pois rahaa.

Julkaistu: 09.11.2017 Kirjoittaja:

ETF ETF-rahavirrat markkinaympäristö TOP5

Yhdysvallat ja Japani houkuttelevat osakesijoittajia

Yhdysvaltojen osakemarkkinat ovat kovassa vauhdissa vahvan Q3-tuloskauden ja verotusuudistusten tukemana. USA:n osake-ETF:t keräsivät 30,8 miljardia euroa rahaa kuukauden aikana (vrt. 10,7 mrd. edellisen kuukauden aikana). Kuuden kuukauden aikana Yhdysvaltojen osakemarkkinoille on virrannut nettomääräisesti lähes 90 miljardia euroa varallisuutta.

Rahavirrat eurooppalaisiin osakkeisiin olivat positiiviset, joskin Yhdysvaltoja maltillisemmat. Eurooppaan virtasi kuukauden aikana 3,1 miljardia euroa.

Japanin osakemarkkinat ottivat vaalien jälkeen tuulta alleen oltuaan pitkään alipainossa ulkomaisten sijoittajien salkuissa. Nettorahavirrat kääntyivät takaisin nousuun, ja viime kuussa Japaniin sijoittavat ETF-rahastot keräsivät 4,7 miljardia euroa varallisuutta.

Kehittyvät markkinat vetivät myös hyvin sijoittajien rahoja. Nettomääräiset rahavirrat kehittyville markkinoille olivat 7,6 miljardia euroa, liki yhtä paljon kuin 3 kuukauden aikana yhteensä. Rahavirrat kehittyville markkinoille ovat siten voimistuneet. Tyypillisesti rahavirrat kehittyville markkinoille ovat länsimarkkinoita matalammat. Suursijoittajat ohjaavat nyt tässä markkinatilanteessa normaalia enemmän rahaa kehittyvien markkinoiden osakkeisiin houkuttelevampien tuotto-odotusten perässä.

Kategorioihin sopivat ETF:t löydät helposti uudesta ETF-valintatyökalustamme!

Teknologiasektori vetää suursijoittajia

Teknologiasektori oli ylivoimainen rahamagneetti lokakuussa. Teknologiasektorille nettovirtasi 2,8 miljardin euron edestä varoja. Myös teollisuus kiinnosti sijoittajia keräämällä 1,4 miljardia euroa. Eniten rahoja vedettiin ulos yhdyskuntapalvelu- ja terveydenhuoltosektoreilta. Yhdyskuntapalvelusektorilta virtasi ulos 958 miljoonaa euroa ja terveydenhuoltosektorilta 895 miljoonaa euroa.

Sijoittajat siirtyivät valtionlainoista yrityslainoihin

Valtionlainoihin sijoittavista ETF-rahastoista vedettiin 588 miljoonaa euroa varoja pois, kun yrityslainasijoitukset keräsivät samaan aikaan huimat 12 miljardia euroa. Puolen vuoden aikana yrityslainat ovat keränneet yli 50 miljardia euroa nettorahavirtoja. Kehittyvien markkinoiden korkosijoitusten rahavirrat kääntyivät lievästi pakkaselle puolen vuoden vahvan nousuputkensa jälkeen.

TOP-10 maailman suosituimmat ETF:t ja ETF-uutuudet

jasensisalto_kirjaudu

Opi ETF-sijoittajaksi - lataa opas!SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImage


suomen sijoitusmetsät

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy