Osallistu osakeantiin!

Suomi-osakkeiden valintatyökalu 3 vuotta – TOP 5 -salkun vuosituotto 25,4 %

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalu juhlisti 3-vuotissyntymäpäiviään toukokuun lopussa. Millaiseen lopputulokseen sijoittaja olisi päässyt kärkisalkkuihin sijoittamalla?

Julkaistu: 10.07.2017 Kirjoittaja:

osakkeet suomalaisten osakkeiden valintatyökalu

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalu juhlii 3-vuotissyntymäpäiviään iloisissa merkeissä. Olemme seuranneet parhaat pisteet saaneita osakkeita Suomalaisten osakkeiden valintatyökalussa 31.5.2014 alkaen. Seurannan alusta lähtien työkalun parhaista osakkeista muodostetut korit (TOP 5, 10 ja 15) ovat voittaneet indeksin ja kaikki Suomi-rahastot selvällä erolla!

3 vuoden aikana TOP-osakkeet voittaneet indeksit selvästi

  • TOP 5 -osakkeet 25,4 % p.a. (yht. +97,3 %)
  • TOP 10 -osakkeet 22,9 % p.a. (yht. +85,8 %)
  • TOP 15 -osakkeet 24,5 % p.a. (yht. +92,8 %)

Kolmen parhaan Suomi-rahaston keskimääräiset vuosituotot olivat viimeisen 3 vuoden (per 31.5.2017) aikana 21,0 %; 17,7 % ja 16,0 % keskimääräisen tuoton ollessa 13,1 % ja Seligsonin Suomi-ETF:n tuottaessa 15,0 %.

Suomi, Suomalaiset osakkeet, sijoittaminen

Kaupankäyntikulujen jälkeen

TOP-osakekorien tuottoluvuissa ei luonnollisestikaan ole mukana kaupankäyntikuluja tai veroseuraamuksia. Veroseuraamukset ovat niin sijoittajakohtaisia, ettemme lähde niitä arvuuttelemaan. TOP-listojemme mukaan tehtyjen osakekauppojen kaupankäyntikulut puolestaan ovat helposti arvioitavissa salkkujen kiertonopeuden perusteella.

Vuoden aikana TOP 5-salkku on kiertänyt 12,4 kertaa ympäri (myynnit ja ostot yhteenlaskettuna) ja TOP 10-salkku 7,5 kertaa. Näin ollen esimerkiksi 0,20 % palkkiolla laskettuna TOP 10-salkun tuotosta voi vähentää karkeasti 1,5 %:ia, mikä huomioidenkin tuotto olisi ollut mukava. 1,5 % on itse asiassa hyvin lähellä keskimääräisen kotimaisen rahaston juoksevia kuluja. Edellisen 3 vuoden parhaiden rahastojen juoksevat kulut olivat keskimäärin 1,78 %.

Miten Suomalaisten osakkeiden valintatyökalu pisteyttää osakkeet?

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalu listaa Helsingin pörssin osakkeet Sijoittaja.fi:n pisteytyksen mukaan paremmuusjärjestykseen, jolloin houkuttelevimmat yhtiöt saavat parhaimmat kokonaispisteet.

Pisteytys perustuu osakkeiden laatuun, edullisuuteen, tasekuntoon, kurssikehitykseen ja riskiin. Kaikkein nopeimmin kasvavat  ja matalariskiset yhtiöt pääsevät harvoin listan kärkisijoille, koska ne on yleensä arvostettu jo varsin korkealle. Lue lisää Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun pisteytyksestä.

Mitkä osakkeet ovat nyt kärjessä?

Sijoittaja.fi-jäsenet näkevät tämän hetken kärkiosakkeet Suomalaisten osakkeiden valintatyökalusta. Kokeile työkaluja nyt, saat ensimmäisen kuukauden eurolla.

Sijoittaminen, sijoittajan työkalut

Tuotot TOP-osakkeille on laskettu tasapainotettuna keskiarvona päivän päätöskursseista. Tuotot on indeksoitu alussa indeksipisteeseen 100. Tuottoja ei ole rasitettu kaupankäyntikuluilla tai mahdollisilla verovaikutuksilla. Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta. Top-Bottom-listat perustuvat Sijoittaja.fin jäsenille tarkoitettuun osakevalintatyökaluun, joka on yli kymmenen vuoden kehitystyön tulos. Se pohjautuu akateemisen ja investointipankkien tutkimustiedon sekä käytännön salkunhoitokokemuksen hyödyntämiseen. Hyödynnämme työkalua aktiivisesti myös omassa varainhoidossamme. Tuottojen laskennan ja Osakevalintatyökalun listan päivitystiheys on kaksi viikkoa alkaen 1.6.2014.

Lue lisääOsallistu osakeantiin!


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-actionsuomen sijoitusmetsät
seuraa tuloskautta osaketyökalulla

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy