Näin löydät parhaat osakkeet helposti!

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalu tarjoaa sijoittajalle helpon ja vaivattoman tavan löytää itselleen kotimaan parhaat osakkeet. Osakkeet listautuvat Sijoittaja.fi:n pisteytyksen mukaan paremmuusjärjestykseen, jolloin houkuttelevimmat yhtiöt saavat parhaimmat kokonaispisteet.

Henri Heikinheimo
Henri Heikinheimo

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalu tarjoaa sijoittajalle helpon ja vaivattoman tavan löytää itselleen kotimaan parhaat osakkeet. Osakkeet listautuvat Sijoittaja.fi:n pisteytyksen mukaan paremmuusjärjestykseen, jolloin houkuttelevimmat yhtiöt saavat parhaimmat kokonaispisteet.

Valintatyökalu löytää helposti kotimaan parhaat osakkeet

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalu on rakennettu erityisesti kotimaisiin osakkeisiin sijoittavan sijoittajan tarpeiden näkökulmasta. Työkalusta löytyvät lähes kaikki Helsingin pörssin osakkeet, jotka voi halutessaan rajata esimerkiksi vain arvoyhtiöihin, laatuyhtiöihin, osinkokoneisiin tai vaikkapa Suomi Fundamentti -mallisalkun osakkeisiin. Osakkeet listautuvat Sijoittaja.fi:n pisteytyksen mukaan paremmuusjärjestykseen, jolloin parhaat osakkeet saavat parhaimmat kokonaispisteeet. Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun yhtiökohtaisilta sivuilta löytyvät osakekuvaukset sijoittajan kannalta olennaisesta näkökulmasta.

Investment Intelligence -analyysin tuottama pisteytys

Toinen ainutlaatuinen piirre työkalussa on Investment Intelligencen analyytikkojen tuottama analyysiosio, jossa osakkeet on pisteytetty pohjautuen sijoitustutkimusten löydöksiin sekä Sijoittaja.fi:n omaan pitkäaikaiseen kehitystyöhön. Näistä komponenteista on laskettu osakkeille Sijoittaja.fi-kokonaispisteet, parhaat osakkeet saavat korkeimmat pisteet.

Näyttökuva 2016-3-24 kello 12.53.28

Teoriasta käytäntöön – TOP-osakkeiden tuottokehitys

Sijoitustutkimusten mukaan sijoittaminen erilaisten kvantitatiivisten tunnuslukujen perusteella on johtanut markkinoita parempaan tuottoon, ja parhaaseen tuottoon on päässyt sijoitustyylejä yhdistelemällä. Noudattamalla strategiaa välttää sijoittajan tyypilliset virheet. Historiallisesti Sijoittaja.fi-kokonaispisteiden perusteella sijoittamalla sijoittaja olisi voinut päihittää markkinat merkittävällä erolla.

Alla olevassa kuvaajassa on esitetty työkalun perusteella parhaimpien osakkeiden ja yleisindeksien kehitykset kesäkuun 2014 alusta lähtien. Tuottoeroa TOP-salkkujen hyväksi on syntynyt merkittävästi.

  • Parhaiden osakkeiden korit (TOP 5, 10 ja 15) ovat tuottaneet selvästi (+42,6 % / +34,5 % / +33,8 %) indeksejä enemmän.
  • Seurannan aikana suuryhtiöt ovat tuottaneet 13,5 %, keskisuuret 23,9 % ja pienet 32,1 %.

parhaat osakkeet

Morningstarin tuottama aineisto osakkeen osinkohistoriasta ja keskeisimmistä tunnusluvuista

Yhtiösivuilta löytyy erittäin kattava ja jokaisena arkipäivänä päivittyvä Morningstarin tuottama aineisto, josta löytyy tiedot osakkeen taloudellisesta kehityksestä ja historiasta. Aineistosta löydät myös yhtiön kuvauksen, osinkohistorian, arvostukseen ja tuottoon liittyvät tunnusluvut sekä laajan katsauksen yhtiön taseen ja tuloslaskelman lukuihin.

Näyttökuva 2016-3-24 kello 13.15.44

Sijoittaja.fi:n tuloskommentit ja tiivistelmät osavuosikatsauksista

Osakevalintatyökalun käyttöön ottamalla sijoittaja voi lukea tärkeimmät osat yhtiöiden osavuosikatsauksista, tulevaisuuden odotuksista sekä markkinanäkymistä helposti yhdeltä sivulta. Jokaisesta yhtiöstä löydät myös analyytikkojemme kirjoittamat tuloskommentit. Voit nopeasti tarkastaa, miten yhtiön edellinen kvartaali sujui ja mitkä ovat odotukset kuluvalle vuodelle.

Lisäksi uutuutena valintatyökalun yhtiösivuilta löydät myös osakkeen viiden vuoden kurssihistorian ja osakevaihdon.

Klikkaa tästä itsesi Suomalaisten osakkeiden valintatyökaluun!

Sinua voisi kiinnostaa
Tekoälyuutiset: AI-vaikuttajien mukaan tekoäly voi aiheuttaa merkittävää haittaa ihmiskunnalle
Riski-indikaattori edelleen ”suosi osakkeita” -tasolla
Nvidia päihitti jälleen tulosennusteet – osake kohti huippulukemia
Sijoittajan valinnat