northcrypto

Uhkaako Eurooppaa pankkikriisi? Milloin myydä osakkeet?

osakekurssin kehitys

Markkinoilla on jälleen alettu pelätä Euroopan pankkikriisia Deutsche Bankin osakekurssin romahdettua kaikkien aikojen pohjille. Vaikeuksissa ei pelkästään ole Deutsche Bank. Kuinka laajasta ongelmasta on kyse ja milloin osakemarkkinoilta kannattaa poistua?

Julkaistu: 29.09.2016 Kirjoittaja:

markkinaympäristö osakkeet pankkikriisi

Pankkikriisin seuraukset osakemarkkinoille ovat tuhoisat

Markkinoilla on aina piileviä riskejä: öljyn hintakehitys, talouskasvuodotukset, poliittiset riskit, arvostustasot, korkojen nousu jne.. Pankkikriisi on kuitenkin pahinta, mitä markkinoilla voi tapahtua, sillä se halvaannuttaa talouden ja markkinoille syntyy paniikki. Lehmanin kaatuminen aiheutti 2008 paniikin ja osakemarkkinat putosivat puolessa vuodessa 50 % maailmanlaajuisesti.

Mahdollinen kriisi on noussut jälleen pinnalle Deutsche Bankin (DB) saatua 14 miljardin dollarin sakkovaateen Yhdysvaltain viranomaisilta liittyen DB:n finanssikriisin aikaisiin toimiin. Deutsche Bankin kurssi on laskenut pohjamutiin ja luottoriski on noussut.

DB:n osakekurssi on tätä päivitettäessä yli 7 %:n laskussa (29.9. klo 21:37). Markkinareaktio johtuu osan DB:n hedge fund -asiakkaiden vähennettyä johdannaispositioita ja vedettyä talletuksia pois Deutsche Bankista. Vastapuoliriski halutaan minimoida, jos DB:n kriisi syvenee.

Mistä Deutsche Bankin kriisissä on kyse? (vain jäsenille)

jasensisalto_kirjaudu



northcrypto


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT



Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy