Northcrypto

Helsingin pörssin Top 10 arvo-osakkeet

helsingin pörssi

Arvo-osakkeisiin sijoittaminen on tunnettu sijoitustyyli. Miten tunnistat arvo-osakkeen? Katso Top 10 kotimaista arvo-osaketta.

Julkaistu: 06.09.2022 Kirjoittaja:

arvoyhtiöt osakkeet sijoittaminen sijoitusideat

Arvo-osakkeen määritelmä

Arvo-osakkeella tarkoitetaan osaketta, jonka arvostusluvut ovat keskimääräistä edullisempia. Osake voi olla halpa joko siksi, että yritys on ongelmissa tai markkinat ovat alihinnoitelleet yrityksen. Arvoyhtiöiden määrittelemisessä käytetään usein seuraavia tunnuslukuja:

 • P/B = hinta per oman pääoman tasearvo
 • P/E = hinta per tulos
 • EV/EBIT = yritysarvo (markkina-arvo + korolliset nettovelat) per liiketulos
 • P/S = hinta per liikevaihto
 • Osinkotuotto-%

Arvoyhtiöt toimivat usein syklisillä aloilla. Usein taloussyklin muuttuessa yhtiön kannalta parempaan suuntaan voidaan arvoyhtiöiden kurssikehityksessä nähdä voimakkaita nousuja.

Arvoyhtiöihin sijoittamalla voi saada markkinoita parempaa tuottoa. Arvo-osakkeisiin sijoittavan on hyvä muistaa seuraavat faktat:

 1. Osakkeen halpuuteen on usein syy
  • vuodesta toiseen toistuvat yhtiökohtaiset ongelmat, toimialan rakennemuutos tai laskeva markkinakysyntä
 2. Arvo-osakkeet ovat keskimääräistä riskisempiä, välttämällä riskisimmät ”putoavat puukot” sijoittajan tuotto paranee
 3. Arvo-osakkeiden joukosta voi löytyä kurssiraketteja, kuten käänneyhtiöitä tai jos arvo-osakkeesta tulee ajan saatossa laatuyhtiö

LÖYDÄT ARVO-OSAKKEET OSAKETYÖKALUSTA

Osaketyökalumme pisteyttää osakkeet kuuden pääfaktorin perusteella. Arvo on yksi faktoreista ja se lasketaan numeerisella analyysilla. Arvostuspisteet lasketaan tulosarvostuksesta, tasearvostuksesta ja osinkotuotosta. Tulosarvostus on laskettu käyttäen E/P-, EV/EBIT ja P/S-lukuja. Tasearvostus on laskettu P/B- ja Hinta per nettokassa -tunnusluvuista. Lisäksi olemme huomioineet myös osinkotuoton.

Päivitimme maaliskuun lopun päivityksessä arvopisteiden laskentaa. Uusi pistelaskutapa painottaa enemmän E/P-lukua ja huomioi aiempaa paremmin outlier-arvot.

 • Klikkaa Sijoitusideoita ja Arvoyhtiöt. Saat valmiin TOP 10 arvo-osakkeet -listan
 • Tai klikkaa “näytä enemmän hakuvaihtoehtoja” ja valitse sijoitustyyliksi ”Arvo”
 • Voit myös lajitella osakkeet Arvo-pisteytyksen perusteella paremmuusjärjestykseen (10 = paras, 1 = heikoin)
Tutustu Osaketyökaluun!
Osaketyökalu Suomi - sijoitusideoita

Minkälaiselle sijoittajalle arvo-osakkeet sopivat?

Arvo-osakkeet sopivat tuottohakuiselle sijoittajalle, joka on valmis kantamaan riskiä. Arvo-osakkeella voi saada korkeaa tuottoa, mutta usein kurssivaihtelu on keskimääräistä voimakkaampaa.

Korkea tuottopotentiaali arvo-osakkeessa syntyy siitä, että alhaisella tasolla oleva tulos nousee tulevina vuosina voimakkaasti ja/tai osakkeen arvostusluvut nousevat matalilta tasoilta lähemmäs pörssin keskiarvoa. Esimerkiksi, jos osakkeen P/E-luku on 10, tulos nousee 10 % ja P/E-luku nousee tasolle 15, on sijoittajan saama tuotto 65 %.

Arvo-osakkeiden kohdalla osakevalinnan merkitys korostuu. Väärillä valinnoilla salkun tuotto voi jäädä heikoksi. Arvo-osakkeisiin sijoittaminen edellyttää myös keskimääräistä parempaa hajauttamista.

Top 10 arvo-osakkeet Suomesta

Päivitimme maaliskuun lopussa arvopisteiden laskentaa. Uusi laskenta painottaa enemmän tulosarvostusta ja etenkin E/P-lukua. Top 10 -arvo-osakelistalla tapahtuikin osakevaihdoksia.

Jäsenille suunnatussa osiossa Top 10 arvo-osakkeet Suomesta sekä analyytikon tuoreet tuloskommentit yhtiökohtaisesti. Tuoreella Top 10 arvo-osakkeet -listalla on muun muassa teräsyhtiö SSAB, jonka kuluvan vuoden tulosennusteella laskettu P/E-luku on 2,3 ja osinkotuotto-% 10,7 %.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Kokeile ilmaiseksi

Saat käyttöösi kaikki sijoittajan työkalut ja lukuoikeuden sisältöön.

Aloita ilmainen kokeilu

Löydä sijoitustyyliisi sopivat osakkeet Suomesta ja maailmalta!

Vertaile osakkeita pisteytyksen, tuottojen ja tärkeimpien tunnuslukujen perusteella. Osaketyökalusta löydät Top 10 arvo-osakkeet, sekä muut ajantasaiset listat parhaista laatu-, kasvu- ja osinko-osakkeista Suomesta sekä maailmalta.

Tutustu Osaketyökaluun!


Northcrypto


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


startup lions

Image


sijoittaja.fi kuunneltavissa

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy