Trendaavat osakesektorit ja viikon treidi-idea: DocuSign.

Mitä markkinassa tapahtuu juuri nyt? Viikon 24 markkinakatsauksessa tarkastellaan osakesektoreiden kehitystä. Sen lisäksi esittelyssä on yksi mielenkiintoinen treidi-idea, jonka kurssiliikkeitä kannattaa seurata.

Juha Veikkolainen
Juha Veikkolainen

Mitä markkinassa tapahtuu juuri nyt? Viikon 24 markkinakatsauksessa tarkastellaan osakesektoreiden kehitystä. Sen lisäksi esittelyssä on yksi mielenkiintoinen treidi-idea, jonka kurssiliikkeitä kannattaa seurata.

Trendaavat sektorit

Tekoäly vetää teknologiasektoria

Lista on tällä viikolla kaksijakoinen. Parhaiten viikolla pärjäsivät syklinen teknologia-, viestintäpalvelu-, sekä defensiivinen terveydenhuoltosektori. Viikkotasolla sykliset ovat keskimäärin pärjänneet defensiivisiä paremmin, mutta kuukausitasolla defensiivisten sektoreiden menestys on on ollut syklisiä parempaa.

Alkuvuoden jälkeen vahvassa vireessä ollut yhdyskuntapalvelusektori on ottanut viimeisten viikkojen aikana hieman takapakkia. Yhdyskuntasektori on hyötynyt merkittävästi tekoälyboomista, erityisesti koska tekoäly ja sen mukana tulevien datakeskusten valtavat energiatarpeet ovat kasvaneet. Vakaita osingonmaksajia sisältävän sektorin kehitystä on hillinnyt kuitenkin odotuksia vahvempi toukokuun työmarkkinaraportti ja palkkainflaation nousu. Odotukset korkojen laskusta laskivat raportin myötä entisestään. Fed julkaisee tänään korkopäätöksensä, eikä markkinoilla odoteta koronlaskua. Tänään julkaistaan myös USA:n toukokuun inflaatioluvut.

Teknologiasektori on lyhyehkön korjauksen jälkeen palannut jälleen vahvaan vetoon tekoälyboomin vetämänä. Korko-odotukset eivät ainakaan tällä hetkellä syrjäytä sijoittajien intoa tekoälystä.

Puolijohdesektori vahvassa vireessä

Leading alasektoreista puolijohdesektori on pärjännyt erinomaisesti ja pääsektoreita paremmin sekä viikko ja kuukausitasolla. Sektori hyötyy vahvasti tekoälyboomista. Kuljetus- ja pankkisektori ovat kuitenkin pärjänneet pääsektoreita heikommin. Sektoreiden kehitystä voi seurata helposti uudistuneessa markkinaympäristössämme.

Ennakoivat alasektorit tarkoittavat alasektoreita, joiden tuottoa seuraamalla saa käsityksen siitä, onko sykli kääntymässä. Jos puolijohde- (semiconductor), kuljetus- (transport) ja pankkisektorit (banks) tuottavat muuta markkinaa paremmin, kertoo se syklin käänteestä positiiviseen ja riskisentimentin muutoksesta riskiä suosivaksi.

Teknologiasektori vahva myös kokonaismomentilla

Yksi Osaketyökalun faktoreista on momentti, joka perustuu havaittuun momentum-ilmiöön, jonka mukaan nousutrendissä olevilla osakkeilla on taipumusta jatkaa nousuaan. Osaketyökalu pisteyttää osakkeiden momentin välillä 10=paras ja 1=heikoin. Sektorin keskiarvomomentti kertoo, mitkä osakesektoreista ovat nousutrendissä.

Parhaat momenttipisteet saavat teknologia-, rahoitus-, viestintäpalvelu- ja teollisuussektorit. Teknologiasektorin hyvä viimeaikainen vire näkyy myös kokonaismomentilla mitattuna. Koronlaskuodotusten lasku näkyy rahoitussektorin hyvässä menestyksessä, sillä korkeampi korkoympäristö hyödyttää yleensä pankkeja ja muita rahoituslaitoksia.

Samalla tavalla kuin yhdyskuntapalvelusektorilla, myös teollisuussektorilla on potentiaalia hyötyä tekoälyboomista. Tekoälyn kasvanut käyttö lisää merkittävästi datakeskusten ja puhtaan energiantuotannon tarvetta, mikä puolestaan luo kysyntää teollisuuden raaka-aineille ja infrastruktuurille.

Momentum-ilmiön mukaan nousutrendissä olevilla osakkeilla on taipumusta jatkaa nousuaan. Vastaavasti laskutrendissä olevilla arvopapereilla on taipumus jatkaa laskuaan. Osakkeen momenttia voi pyrkiä hahmottamaan niin pitkältä kuin lyhyeltä aikaväliltä.

Viikon treidi-ideat: DocuSign Inc.

Jäsenosiossa tämän viikon mielenkiintoisin treidi-idea. Tarkastelussa DocuSign:in osake. Kannattaako osaketta ostaa vai myydä?

Lue ilmaiseksi kaksi viikkoa Haluatko lukea artikkelin?

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja tuhansiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Lisäksi saat käyttöösi Sijoittaja360 -palvelun. Ilmaisen kokeilujakson jälkeen tilaus jatkuu 11,90€. Voit perua koska tahansa.

Sinua voisi kiinnostaa
UPM-Kymmene osake: Q2-tulos ei yltänyt odotuksiin – loppuvuoden näkymät ovat hyvät
Kesko osake: Viimeisin tulos odotusten mukainen – merkit rakentamisen piristymisestä ovat lupaavia
Pörssinoteerattujen sijoitustuotteiden hyödyntäminen tuloskauden aikana
Sijoittajan valinnat