Markkinatrendit: kuumimmat osakesektorit ja Magnificent Seven -osakkeet. Ostopaikkoja megayhtiöissä?

Magnificent Seven -osakkeet, kuten Nvidia ja Alphabet, ovat tuottaneet erinomaisesti tekoälymegatrendin ansiosta. Miten muut Mag7-osakkeet, entä mitkä osakesektorit ovat sijoittajien suosiossa juuri nyt? Analyysissa arvokasta tietoa sijoittajalle, joka haluaa olla tietoinen tärkeimmistä markkinatrendeistä.

Juha Veikkolainen
Juha Veikkolainen

Magnificent Seven -osakkeet, kuten Nvidia ja Alphabet, ovat tuottaneet erinomaisesti tekoälymegatrendin ansiosta. Miten muut Mag7-osakkeet, entä mitkä osakesektorit ovat sijoittajien suosiossa juuri nyt? Analyysissa arvokasta tietoa sijoittajalle, joka haluaa olla tietoinen tärkeimmistä markkinatrendeistä.

Trendaavat osakesektorit

Osaketyökalussa osakkeet pisteytetään kuuden faktorin perusteella. Yksi on momentti, joka pohjautuu havaittuun momentum-ilmiöön. Ilmiön mukaan osakkeilla on taipumus jatkaa liikettään samaan suuntaan lyhyellä ja keskipitkällä aikavälillä. Osakkeille annetaan momentin perusteella pisteet asteikolla 1-10, missä 10 tarkoittaa parasta ja 1 heikointa momenttia.

Tarkasteltaessa osakesektorin keskimääräistä momenttia, saadaan selvillä, mitä osakesektoreita sijoittajat juuri nyt suosivat. Tämä auttaa sijoittajia tekemään sijoituspäätöksiä markkinatrendeihin perustuen.

Sektoreista paras momentti on tällä hetkellä syklisillä sektoreilla. Paras momentti on rahoitus-, viestintäpalvelut, yhdyskuntapalvelut ja kiinteistösektoreilla. Näistä etenkin yhdyskuntapalvelut ja kiinteistösektori hyötyvät korkojen laskusta. Vastaavasti defensiiviset terveydenhuolto ja päivittäiskulutus ovat heikoimmin pärjänneitä sektoreita.

Trendaavat osakkeet

Seuraavaksi käydään läpi tunnettuja osakkeita. Löytyykö osakkeita, joiden kurssitrendi on sellainen, että sijoittajan kannattaa pysyä mukana tai onko jotkut tunnetut osakkeet lyöty niin pohjalle, että niitä kannattaa jo kalastella?

Magnificent Seven

Sijoittamisen maailmassa ”Magnificent 7” viittaa seitsemään tunnettuun, teknologian saralla, toimivaan yritykseen, jotka ovat Alphabet (Google), Nvidia, Apple, Meta (Facebook), Microsoft, Amazon ja Tesla. Nämä yhtiöt ovat olleet merkittäviä toimijoita maailmanlaajuisesti, ja niiden osakkeet ovat olleet suosittuja sijoituskohteita. Kaikki eivät kuulu suoraan teknologiasektoriin, mutta kaikki seitsemän yritystä pyrkivät hyötymään suurista teknologiaohjautuvista kasvutrendeistä, kuten tekoälystä.

Ryhmän osakkeista Nvidialla on päällä äärimmäisen vahva momentti, jota on auttanut 22.5. julkaistu loistava tulos. Myös Alphabet ja Apple ovat pärjänneet momentilla mitattuna selvästi keskiarvoa paremmin.

SijoittajaPremiumin treidityökalun mukaan sekä Nvidia ja Alphabet ovat tällä hetkellä ”osta” tilassa. Applen alkuvuosi oli tahmainen, mutta 2.5. julkaistu odotukset ylittänyt tulos on antanut osakkeelle vahvaa nostetta. Osake ei kuitenkaan teknisesti ole vielä pidemmän ajan nousutrendissä, sillä 50 päivän keskiarvo on 200 päivän keskiarvon alapuolella

Aloita ilmainen 14 päivän kokeilu Lue koko artikkeli

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja kaikkiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Sijoittaja360° avulla seuraat markkinaa. Tiedät koska on oikea aika sijoittaa osakkeisiin. Mukana myös suositut Osake- ja ETF-työkalut.

Sijoita kansainvälisiin osakkeisiin eToron kautta

eToron kautta on mahdollista ostaa kaikkia tässä artikkelissa mainittuja osakkeita nollakuluilla. eToron valikoimassa on lähes 5000 kansainvälistä osaketta, joita voi ostaa ilman välityspalkkiota. eToron suosituimpia osakkeita ovat olleet suuret teknologia yhtiöt viimevuosina. Voit katsoa osakkeiden kurssit ja tiedot alla olevien linkkien kautta:

Avaa tili: rekisteröityminen on ilmaista

  • Hyödynnä Sijoittaja.fi:n neuvottelemia etuja ja rekisteröidy alla olevan linkin kautta.
  • Tee ensimmäinen talletus
  • Voit aloittaa kaupankäynnin 50 dollarilla
  • Sijoittaja.fi:n kansainvälisiin sijoitussalkkuihin minimisijoitus on 500 dollaria
  • Voit käydä kauppaa osakkeiden ja ETF:ien lisäksi myös monissa muissa omaisuusluokissa

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.

Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 51 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.

Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa.

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees

[/groups_member]

Sinua voisi kiinnostaa
säästäminen, osinko, sijoittaminen
Eniten kokonaispisteitä nostaneet Osaketyökalun osakkeet
Markkinakatsaus: Osakemarkkinoiden arvostukset koholla
CMD-analyysi: Atria avasi yritysostoja ja vastuullisuutta Nurmossa
United Bankers Oyj
Sijoittajan valinnat