Nvidian tulos ulkona – markkina sai mitä toivoi!

Nvidian tulosta odotettiin kuumeisesti ja markkina sai jälleen sen mitä halusi. Tulos löi odotukset ja ohjausta nostettiin. Lisäksi Nvidia ilmoitti 10:1 osakesplitistä, mikä voi edelleen nostaa osakkeen kiinnostusta piensijoittajien keskuudessa.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Nvidian tulosta odotettiin kuumeisesti ja markkina sai jälleen sen mitä halusi. Tulos löi odotukset ja ohjausta nostettiin. Lisäksi Nvidia ilmoitti 10:1 osakesplitistä, mikä voi edelleen nostaa osakkeen kiinnostusta piensijoittajien keskuudessa.

Kuuntele Timo Heikkilän analyysi tuloksesta

Nvidian liikevaihto kasvoi 262 %

Nvidialta odotettiin jälleen vahvaa kasvua tekoälymegatrendin ajamana. Yhtiö onnistui jälleen ylittämään analyytikoiden ennusteet liikevaihdon ja tuloksen osalta. Tilikauden 2025 ensimmäisellä neljänneksellä Nvidian liikevaihto oli noin 26,04 miljardia dollaria, kun analyytikot odottivat liikevaihdon olevan noin 25,00 miljardia dollaria. Kasvua oli järisyttävät 262 % vertailukaudesta ja kyseessä oli jo kolmas peräkkäinen neljännes kun yhtiö on raportoinut yli 200 %:n kasvulukuja.

Vahvan kasvun taustalla on datakeskussegmentin vahva kasvu, jonka liikevaihto kasvoi 427 % edellisvuodesta ja oli 22,6 miljardia dollaria. Edelliskvartaalista kasvua oli 23 %. Segmentti kattaa kaikki edistyneet prosessorit, joita yhtiö myy Googlen, Microsoftin, Metan, Amazonin ja OpenAI:n kaltaisille yrityksille.

Neljänneksen operatiivinen Non-GAAP liikevoitto oli 18,06 miljardia dollaria, joka vastasi noin 69 prosentin liikevoittomarginaalia. Analyytikot ennakoivat liikevoiton olleen noin 16,58 miljardia dollaria. Osakekohtainen tulos oli $6,12 kun vuosi sitten se oli $1,09. Osakekohtaisen tuloksen ennakoitiin olleen $5,70.

Nvidian pelisegmentin liikevaihto oli 2,6 miljardia dollaria ja kasvua oli 18 % vertailukaudesta.

Nvidian perustajan ja toimitusjohtajan Jensen Huangin mukaan seuraava teollinen vallankumous on alkanut kun yritykset ja maat tekevät yhteistyötä Nvidian kanssa siirtääkseen perinteiset datakeskukset nopeutetun laskennan piiriin ja rakentaakseen uusia datakeskuksia tekoälyä varten. Huangin mukaan tekoäly tuo merkittäviä tuottavuushyötyjä lähes kaikille teollisuudenaloille ja auttaa yrityksiä olemaan kustannus- ja energiatehokkaampia.

Nvidian toteutuneet luvut ja ennusteet kvartaaleittain

Vahvan Q1-tuloksen myötä analyytikot todennäköisesti nostavat ennusteita Q2-Q4-kvartaaleille. Ainakin kannattavuuden osalta.

Tekoälymegatrendi on toiminut Nvidian kasvun pääajurina. Kasvu tulee hidastumaan kuluvan tilikauden Q2:lla ja siitä eteenpäin, kun vertailuluvut vahvistuvat.

Toisen kvartaalin ohjaus ennustettua parempi

Tilikauden toiselle neljännekselle Nvidia odottaa liikevaihdon olevan noin 28,0 miljardia dollaria, +/- 2 %. Analyytikot olivat ennen tulosjulkistusta odottaneet noin 27,25 miljardin dollarin liikevaihtoa toiselle neljännekselle. Toteutuessaan tämä tarkoittaisi noin 107 % liikevaihdon kasvua toiselle neljännekselle.

Myyntikatemarginaalin arvioidaan olevan noin 75-76 % tasolla.

Osake rikkoi 1 000 dollarin rajan

Nvidian osake on jatkanut nousutrendissä. Jälkipörssissä osake rikkoi jo maagisen 1000 dollarin rajan.

Nvidian osakekurssi, kuvaajassa ei näy jälkipörssin liikkeet. Kuva: Sijoittaja360

Johtopäätökset

Nvidian tulos on jälleen odotetuin tulosraportti koko tuloskaudella. Tuntuu, että Nvidian tulos on tällä hetkellä markkinoille jopa tärkeämpi kuin Fedin kokoukset ja inflaatiolukemat.

Odotukset Q1-tuloksen suhteen olivat korkealla, mutta Nvidia ylitti ne jälleen. Markkinat ovat tottuneet nyt siihen, että Nvidian odotukset ovat korkealla ja silti Nvidia ylittää ne.

Sijoittajan kannalta ongelma tulee siitä, että joka kerta kun Nvidia ylittää odotukset selvästi, odotukset jälleen nousevat. Seuraavalla kerralla niiden ylittäminen on jälleen vaikeampaa.

Kurssireaktio tuloksen jälkeen oli jälleen positiivinen. Siihen johti erittäin vahva tulos, analyytikoiden ennusteita parempi ohjaus seuraavalle kvartaalille sekä 10:1 osakesplit.

Nvidian näkymissä ei ole muutosta heikompaan, sillä tekoälymegatrendi vain kiihdyttää vauhtia. Osake voi jatkaa edelleen nousutrendissä. Riskinä on kohtuullisen korkea valuaatio ja liian korkeaksi karkaavat odotukset. Jos osakkeen matkalle osuu kuoppia, ne kannattaa käyttää ostopaikkana.

Tutustu Nvidian osakkeeseen Osaketyökalussa

Kansainvälisten osakkeiden Osaketyökalun avulla voit tutustua tarkemmin Nvidian osakkeen pisteytykseen, ennusteisiin ja osakkeen arvostuskertoimiin. Työkalu sisältää yli 1 150 kansainvälistä osaketta, ja sen avulla Nvidian osaketta on helppo vertailla esimerkiksi muihin puolijohdesektorin yhtiöihin.

Nosta sijoitussalkun tuottoa hajauttamalla kansainvälisesti

Suomalaisten osakesijoittajien perisynti on puutteellinen hajautus. Aktiivisempienkin sijoittajien salkussa pääpaino saattaa olla kotimaisissa osakkeissa.

eTorossa hajauttaminen on helppoa, koska sijoittaja voi ostaa myös osakkeiden osia. Esimerkiksi yli 1000 dollarin arvoista NVIDIAn osaketta voi ostaa 10 dollarilla.

Avaa tili eToroon alla olevan linkin kautta ja saat käyttöösi Sijoittaja.fi:n neuvottelemat edut.

eTorossa voit käydä kauppaa kaikilla tässä artikkelissa mainituilla yhtiöillä nolla kuluilla. Pienin talletus eToroon on 50 dollaria ja pienin sijoitus yksittäiseen osakkeeseen on 10 dollaria.

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.

Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 51 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.

Tämä informaatio on tarkoitettu vain tiedon ja koulutuksen tarkoituksiin eikä sitä tulisi pitää sijoitusneuvontana tai sijoitussuosituksena. Aiempi kehitys ei ole tae tulevista tuotoista.

Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa.

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees

Sinua voisi kiinnostaa
UPM-Kymmene osake: Q2-tulos ei yltänyt odotuksiin – loppuvuoden näkymät ovat hyvät
Kesko osake: Viimeisin tulos odotusten mukainen – merkit rakentamisen piristymisestä ovat lupaavia
Atrian vahva kehitys jatkui keväällä – analyysi
Sijoittajan valinnat