Viikon osinko-osake: Wulff Groupin osakkeella 5,8 prosentin osinkotuotto

Viikon osinko-osakkeena on tällä kertaa Wulff Group. Päättyneeltä tilikaudelta Wulffin hallitus ehdotti 0,15 euron osinkoa, millä laskettuna yhtiön osakkeen osinkotuotto on vahva 5,8 %. Osingon ensimmäinen erä irtoaa 5.4.2023.

Juho Toratti
Juho Toratti

Viikon osinko-osakkeena on tällä kertaa Wulff Group. Päättyneeltä tilikaudelta Wulffin hallitus ehdotti 0,15 euron osinkoa, millä laskettuna yhtiön osakkeen osinkotuotto on vahva 5,8 %. Osingon ensimmäinen erä irtoaa 5.4.2023.

Parhaat osinko-osakkeet Suomesta

Osinkosijoittaminen on suosittu sijoitusstrategia, jolla voi kerätä tasaista kassavirtaa osakesijoituksista. Varsinkin suomalaiselle sijoittajalle osinkosijoittaminen tuntuu olevan lähellä sydäntä, minkä takia Sijoittaja.fi on jo vuosien ajan tarkastellut houkuttelevimpia kotimaisia osinko-osakkeita.

Tuoreessa analyysissa valintamme parhaiksi osinko-osakkeiksi Suomesta maaliskuussa 2024. Osakevalintoja kertyi yhteensä kymmenen, ja yksi niistä on Wulff Group.

Wulff Group

Wulff on yli 130 vuotta sitten alkunsa saanut yhtiö, joka tarjoaa lähes kaiken tarvittavan, mitä työpaikalle tarvitaan. Yhtiön tarjoomaan kuuluvat muun muassa  hygienia-, suojaus- ja turvallisuustuotteita, ilmanpuhdistusta, työpaikkatuotteita, kahviotarvikkeita, kiinteistö- ja siivoushuollon tuotteita, toimisto- ja it-tarvikkeita, ergonomiaa, ensiapua, sekä innovatiivisia tuotteita työmaille. Tämän kaiken lisäksi Wulff tarjoaa kansainvälisiä messupalveluja.

Wulff-konserni toimii Suomen lisäksi Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa.

Vuoden viimeisen kvartaalin tulos

Wulffin liikevaihto vuoden viimeisellä neljänneksellä oli 22,9 M€ (ennuste 26,0 M€) ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,2 M€ (ennuste 1,0 M€). Vuoden viimeisellä kvartaalilla Wulffin liikevaihto laski 17,1 %. Wulffin myynti laski Sopimusasiakkaat-segmentissä yleisen markkinatilanteen vaikutuksesta. Myynti ja liikevaihto laskivat myös Asiantuntijamyynti-segmentin sekä KV-messupalveluissa ja etäkohtaamisratkaisuissa. Liikevaihto puolestaan kasvoi tilitoimisto- ja taloushallintopalveluissa.

Viimeisen vuosineljänneksen myyntikate oli 7,4 miljoonaa euroa (8,5) eli 32,4 % (30,8) liikevaihdosta. Suhteellisen myyntikatteen kehitykseen vaikuttivat muutokset Wulffin myymien tuotteiden kysynnän painopistealueissa. Wulffin vertailukelpoinen käyttökate (EBITDA) oli loka-joulukuussa 1,6 miljoonaa euroa (1,8), eli 7,2 % (6,4) liikevaihdosta. Viimeisen neljänneksen vertailukelpoinen liiketulos (EBIT) pysyi vertailukauden tasolla ja vastasi 5,1 %:ia (4,4 %) liikevaihdosta.

Wulff arvioi sen liikevaihdon kasvavan ja vertailukelpoisen liikevoiton pysyvän hyvällä tasolla vuonna 2024.

Wulff on täyden kympin osinkoyhtiö

Osaketyökalun pisteytyksessä Wulff Group saa täydet kymmenen pistettä osingosta. Yhtiön osinkopolitiikkana on tavoitella kasvavaa osinkoa, ja tähän yhtiö on pystynyt vuodesta 2017 lähtien. Osingon kasvu ja vakaus -pisteet ovat Osaketyökalussa myös erinomaiset.

Vuosi 2023 ei kulunut Wulffilla ongelmitta, kun kiristynyt markkinatilanne painoi yhtiön palveluiden ja tuotteiden kysyntää. Lokakuussa ennen Q3-tulostaan Wulff antoi tulosvaroituksen ja laski ohjaustaan koko vuodelle. Tulosvaroitus oli markkinoiden mielestä raju, ja yhtiön osake romahti sen myötä. Heikon Q3-tuloksen takia analyytikot odottivatkin Wulffin joutuvan katkaisemaan kasvavan osinkonsa. Analyytikoiden konsensusennuste tilikauden 2023 osingolle oli 0,10 euroa.

Toisin kuitenkin kävi. Q4-tulos oli hyvä ja Wulff ilmoitti sen hallituksen ehdottavan 0,15 euron osinkoa tilikaudelta 2023. Tulos sai markkinoilla positiivisen vastaanoton, mikä lienee osittain osinkoehdotuksen ansiota. Wulffin osakekurssi on ollut kuluvana vuonna nousussa, mutta edelleen osakkeen osinkotuotto osinkoehdotuksella laskettuna on vahva 5,8 prosenttia.

Wulffin osinkoon ehtii vielä tarttua

Wulffin osakekohtainen tulos oli viime vuonna 0,31 euroa. Hallituksen ehdotuksen mukaisen osingon maksaminen ei siis pitäisi aiheuttaa ongelmia, osingonjakoprosentin ollessa 48 prosenttia.

Kuluvalle vuodelle Wulff ohjasi sen liikevaihdon kasvavan ja vertailukelpoisen liikevoiton pysyvän hyvällä tasolla. Mikäli ohjeistukseen päästään, voi yhtiön odottaa nostavan osinkoa myös ensi vuonna.

Wulff Group jakaa osinkonsa kahdessa erässä – keväällä ja syksyllä. Osinkoehdotuksen perusteella keväällä jaettava ensimmäinen erä olisi hieman suurempi. Osinko ei ole vielä irronnut, joten osinkosijoittajalla on oiva mahdollisuus päästä käsiksi yhtiön koko vuoden osinkoon.

  • Ensimmäinen erä (0,08 €) irtoaa 5.4.2024
  • Toinen erä (0,07 €) irtoaa arviolta 6.10.2024

Wulffin osake Osaketyökalussa

Wulff Groupin osake saa Osaketyökalun kokonaispisteytyksessä keskimääräistä paremmat 64 pistettä. Osake erottuu edukseen osingon lisäksi arvopisteillään eli osakkeen arvostusluvut ovat matalat. Tilinpäätöksen jälkeisen kurssirallin myötä Wulffin momenttipisteet ovat myös hyvät.

Tutki osinkoyhtiöitä Osaketyökalussa

Sijoittaja360:n Inspiroidu-sivulle on kerätty useita valmiita listoja ja mallisalkkuja, ja myös parhaiden osinkoyhtiöiden lista löytyy sivuilta. Klikkaamalla ”Katso lista työkalussa” -painiketta saat kätevästi artikkelin osakkeet tarkasteluun Osaketyökalussa.

Northcrypto
Sinua voisi kiinnostaa
Miksi ROE on huono laadun mittari?
Laaja markkinakatsaus: riski-indikaattorit ja muut sijoittajan tärkeimmät indikaattorit
Elisa osake: analyysissa tuorein tulos
Sijoittajan valinnat