Finnair toteuttaa käänteisen splitin – osakkeen hinta nousee kolmeen euroon

Finnair toteuttaa yhtiön osakkeiden käänteisen splitin, minkä johdosta Finnairin osakkeen hinta nousee kolmeen euroon.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Finnair toteuttaa yhtiön osakkeiden käänteisen splitin, minkä johdosta Finnairin osakkeen hinta nousee kolmeen euroon.

Kaupankäynti uudella osakemäärällä alkaa 21.3.2024

Finnair on ilmoittanut suunnitelmistaan toteuttaa osakkeiden yhdistäminen, suunnattu osakeanti ja osakkeiden lunastaminen. Yhtiökokouksessa päätettiin osakkeiden yhdistämisestä, eli niin sanotusta käänteisestä splitistä. Finnairin käänteinen split tarkoittaa sitä, että jokainen sata nykyistä osaketta muutetaan yhdeksi uudeksi osakkeeksi. Järjestely ei vaikuta yhtiön omaan pääomaan. Yhtiön osake pyörii tällä hetkellä noin kolmessa sentissä, eli järjestelyn jälkeen osakkeen hinta nousee noin kolmeen euroon.

Finnairin mukaan osakkeiden yhdistämisen tavoitteena on parantaa osakkeiden kaupankäynnin edellytyksiä sekä hinnanmuodostusta. Osakkeiden lunastamisen ja vastikkeettoman osakeannin avulla pyritään vahvistamaan yhtiön taloudellista asemaa ja osakkeenomistajien etua.

Osakkeiden murto-osien välttämiseksi Finnair aikoo jakaa omia osakkeitaan vastikkeetta niille, jotka säilyttävät osakkeita arvo-osuustileillään. Osakkeiden lunastamisen yhteydessä osakkeet mitätöidään välittömästi, eivätkä ne kasvata yhtiön hallussa olevien osakkeiden määrää.

Uusi osakemäärä rekisteröidään arviolta 21.3.2024 mennessä, ja kaupankäynti uudella hinnalla on tarkoitus alkaa samana päivänä.

Osakkeenomistajilta ei odoteta toimenpiteitä

Muutoksen täytäntöönpano edellyttää, että kaikkien arvo-osuustilien osakkeiden lukumäärä saadaan jaolliseksi sataan suunnatun osakeannin puitteissa. Osakkeenomistajien ei odoteta tekevän mitään toimenpiteitä tämän muutoksen vuoksi, ja tarvittaessa osakkeiden kaupankäynti Nasdaq Helsingissä saattaa keskeytyä väliaikaisesti teknisten järjestelyjen vuoksi.

Käänteinen split oli odotettu ja hyvä ratkaisu

Käänteinen split Finnairin osakkeilla on odotettu ratkaisu, joka nostaa yhtiön osakkeen pois senttiosakkeiden joukosta ja parantaa osakkeen hinnanmuodostusta. Vaikka osakkeiden määrä vähenee, sijoittajan omistusosuus yhtiöstä pysyy silti samana, eli Finnair-omistusten arvoon toimenpide ei vaikuta.

On todennäköistä, että käänteisen splitin jälkeen Finnairin osakkeen hinta alkaa vastata paremmin Finnairin arvoa. Senttiosakkeen asema jättää useat institutionaaliset sijoittajat ulkopuolelle. Ennakoimme, että pitemmällä aikavälillä Finnairin osake reagoi käänteiseen splitiin positiivisesti.

Finnairin osake kuuluu suomalaisten piensijoittajien suosikkeihin, ja Euroclear Finlandin helmikuun lopun tilastojen mukaan yhtiöllä oli noin 124 500 omistajaa. Lue tästä artikkelista analyysimme Finnairin osakkeesta.

Tutustu Finnairin osakkeeseen Osaketyökalussa

Finnairin osake on osana Sijoittaja.fi:n Osaketyökalua, joka löytyy Sijoittaja360-palvelusta. Työkalusta voit tarkastella osakkeen pisteytystä, tunnuslukuja ja ennusteita.

Sinua voisi kiinnostaa
Tekoälyuutiset: Uusi askel ihmismäisempiin tekoälymalleihin
Helsingin pörssi on vihdoin kääntynyt – hakannut tuotossa jopa teknologiaosakkeet
Ovaro on todella aktiivinen – näkee pohjan olevan takana
Bowa Legal näkyvyys
Sijoittajan valinnat