Sijoittaja.fi:n uusi Osaketyökalu on entistä parempi työkalu osakevalintaan

Uudella Osaketyökaulla sijoittaja tekee entistä parempia osakevalintoja. Osaketyökalun pisteytys on kokenut merkittävän uudistuksen ja se huomioi muun muassa markkinatilanteen muutokset.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Uudella Osaketyökaulla sijoittaja tekee entistä parempia osakevalintoja. Osaketyökalun pisteytys on kokenut merkittävän uudistuksen ja se huomioi muun muassa markkinatilanteen muutokset.

Uudistunut Sijoittaja.fi

Julkaisimme tammikuun 2024 lopussa uudistuneen Sijoittaja.fi-sivuston ja samalla julkaistiin upouusi Sijoittaja360, joka sisältää myös suositut osaketyökalut suomalaisille ja kansainvälisille osakkeille. Lue tästä artikkelista tarkemmin sivuston uudistuksista.

Osaketyökalu pisteyttää osakkeet kuuden pääfaktorin perusteella

Samassa yhteydessä myös Osaketyökalu uudistettiin. Osaketyökalun pisteytyksen pääperiaate on edelleen sama. Osakkeiden kokonaispisteet ovat välillä 0-100 ja ne lasketaan kuuden eri pääfaktorin perusteella. Osakkeet pisteytetään seuraavien faktorien pohjalta:

  • Momentti
  • Kokonaisriski
  • Laatu
  • Arvo
  • Kasvu
  • Osinko

Osakkeiden kokonaispisteet jatkossa dynaamisia

Uudistuneissa osaketyökaluissa yksittäisten faktoreiden pisteytys pysyy ennallaan, mutta jatkossa pisteiden painotus kokonaispisteitä laskettaessa on dynaaminen eli se elää markkinatilanteen mukaan. Tämä siis tarkoittaa sitä, että osakkeiden kokonaispisteet heijastelevat jatkossa paremmin alla olevan markkinan kehitystä.

Esimerkiksi vuonna 2022 markkinat painottivat arvofaktoria ja alipainottivat kasvufaktoria. Osaketyökalu osaa tunnista tämän ja muokkaa kokonaispisteiden painotusta markkinatilanteen mukaisesti.

Osaketyökalun pisteytys huomioi myös sektorin

Toinen merkittävä muutos kokonaispisteiden laskemisessa liittyy sektoreihin. Aiemmin Osaketyökalu on laskenut osakkeiden kokonaispisteet samalla tavalla kaikille sektoreille. Jatkossa painot poikkeavat hieman sektoreittain. Esimerkiksi teknologiaosakkeiden pisteytyksessä painotetaan enemmän kasvua ja teollisuussektorin osakkeissa laatua.

Entistä parempi työkalu osakevalintaan

Osaketyökalut kotimaisiin ja kansainvälisiin osakkeisiin ovat entistä parempia työkaluja osakevalintaan. Ne tunnistavat muutokset markkinatilanteissa ja osaavat arvottaa eri sektoreiden osakkeita entistä paremmin.

Lisäksi Osaketyökalujen osakekohtaiset sivut ovat uudistuneet täydellisesti. Osakekohtaisille sivuille voi kirjoittaa omia muistiinpanoja, lukea tekoälyn ja analyytikon laatimia kommentteja sekä tutkia tärkeimpiä tunnuslukuja. Osaketyökalun avulla myös osakkeiden vertailu kilpailijoihin on vain yhden napin painalluksen päässä.

Osaketyökalu kuuluu Sijoittaja360 -palveluun

Uudistettu Osaketyökalu kuuluu Sijoittaja.fi-jäsenyyteen ja löydät sen Sijoittaja360 -osion alta.

Sinua voisi kiinnostaa
säästäminen, osinko, sijoittaminen
Eniten kokonaispisteitä nostaneet Osaketyökalun osakkeet
Markkinakatsaus: Osakemarkkinoiden arvostukset koholla
CMD-analyysi: Atria avasi yritysostoja ja vastuullisuutta Nurmossa
United Bankers Oyj
Sijoittajan valinnat