Analyysi: Koneen saaduissa tilauksissa kasvua – vuoden 2024 ennusteet varovaisia

Vuoden viimeisellä neljänneksellä Koneen saaduissa tilauksissa oli noin 11 % kasvua vertailukelpoisin valuuttakurssein. Kasvun odotetaan olevan vakaalla tasolla vuonna 2024.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Vuoden viimeisellä neljänneksellä Koneen saaduissa tilauksissa oli noin 11 % kasvua vertailukelpoisin valuuttakurssein. Kasvun odotetaan olevan vakaalla tasolla vuonna 2024.

Koneen Q4/2023 – Saadut tilaukset kasvussa

Koneen liikevaihto oli 2 809,9 M€ (ennuste 2 834,1 M€). Yhtiön oikaistu liiketulos oli 358,6 M€ (ennuste 359,2 M€). Vuoden 2023 viimeisellä neljänneksellä Koneen liikevaihto laski 3,5 % vertailukaudesta. Oikaistu liikevoitto laski noin 1,8 prosenttia ja oli 12,8 % (12,5 %) liikevaihdosta. Saadut tilaukset olivat 2 049,2 miljoonaa euroa, ja vertailukelpoisin valuuttakurssein kasvua oli 10,5 %.

Yhtiön johdon mukaan viimeisen vuosineljänneksen tulos on osoitus yhtiön liiketoiminnan resilienssistä. Johdon mukaan yhdeksän yhtiön kahdestatoista markkinasta jatkaa kasvussa maailmanlaajuisista epävarmuuksista huolimatta. Yhtiön mukaan neljänneksen kohokohtia olivat huollon vahvana jatkunut kasvu sekä modernisoinnin 20 prosentin liikevaihdon kasvu vertailukelpoisin valuuttakurssein.

Vuonna 2024 KONE odottaa liikevaihdon pysyvän vakaana tai kasvavan hieman vertailukelpoisin valuuttakurssein. Oikaistun liikevoittomarginaalin paranemisen odotetaan jatkuvan vuonna 2024, mutta toisaalta yhtiön mukaan kannattavuutta tukevia tekijöitä odotetaan olevan vähemmän kuin vuonna 2023.

Koneen Q4-avainluvut. Lähde: Kone

Koneen osinko 2024

Koneen hallituksen ehdotuksen mukaan vuodelta 2023 ollaan jakamassa osinkoa 1,75 euroa osakkeelta. Osinko pysyy samalla tasolla edeltäneeltä vuodelta jaetun osingon kanssa.

  • Koneen vuodelta 2021 jakama osinko oli 1,75 € + 0,35 € = 2,10 €.
  • Vuodelta 2020 jaettu osinko oli 2,25 euroa.

Koneen osakekurssi ja sijoittajan näkökulma

Jäsenosiossa tarkastelemme osakekurssin kehitystä sekä tuomme esille sijoittajan näkökulman.

Viime vuosina Koneen osakkeeseen on vaikuttanut erityisesti ongelmat Kiinan kiinteistömarkkinoiden suhteen. Uudisrakentamisen markkinoilla on ollut haasteita, mutta toisaalta huollon ja modernisoinnin markkinat ovat kehittyneet paremmin.

Aloita ilmainen 14 päivän kokeilu Lue koko artikkeli

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja kaikkiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Sijoittaja360° avulla seuraat markkinaa. Tiedät koska on oikea aika sijoittaa osakkeisiin. Mukana myös suositut Osake- ja ETF-työkalut.

Tutustu Koneen osakkeeseen Osaketyökalussa

Sijoittaja.fi:n Osaketyökalussa Koneen osake saa keskimääräistä paremmat kokonaispisteet (68). Yhtiö saa esimerkiksi korkeat laatupisteet. Osaketyökalusta voit tutustua tarkemmin yhtiön pisteytykseen, tunnuslukuihin ja ennusteisiin, ja verrata yhtiön pisteitä muihin osakkeisiin.

Sinua voisi kiinnostaa
Investors House kasvaa uuteen kokoluokkaan – esitteli tuloksen Jyväskylässä
Tuloskauden parhaat suoritukset – vertaile tuloksia Osaketyökalulla
Tekoälyuutiset: Tekoäly ihmistä parempi moraalisessa arvioinnissa?
Sijoittaja360
Sijoittajan valinnat