Suomi Laatuosake -salkku päivitetty. Viisi uutta osaketta salkkuun.

Suomi Laatuosake -salkun katsaus. Salkku päivitetty. Katso salkun uudet osakkeet ja mitkä osakkeet eivät enää täytä laatuosakkeiden kriteereitä.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Suomi Laatuosake -salkun katsaus. Salkku päivitetty. Katso salkun uudet osakkeet ja mitkä osakkeet eivät enää täytä laatuosakkeiden kriteereitä.

Suomi Laatuosake

Suomi Laatuosake on oikealla rahalla perustettu suomalaisiin laatuosakkeisiin sijoittava salkku. Salkkua voi seurata livenä myös Sharevillessä.

MIHIN MALLISALKKU SIJOITTAA?

 • Salkku sisältää normaalissa markkinatilanteessa noin 20 kotimaista laatuosaketta.
 • Osakkeet valitaan numeeristen laatukriteerien avulla.
  • Lopullisen osakevalinnan tekee salkunhoitaja Timo Heikkilä

KENELLE MALLISALKKU SOPII?

 • Salkku sopii laatutietoiselle osakesijoittajalle
 • Sijoittajalle, joka arvostaa vakaata ja tasaista tuottokehitystä

Vuosi 2023 indeksiä heikompi vivusta johtuen

Vuoden 2023 osakemarkkinoiden laskussa salkku kehittyi indeksiä heikommin johtuen salkun kovasta vipuasteesta. Lokakuun pohjilta Laatusalkku on noussut selvästi ja on kirinyt indeksin tuottoeron lähes kiinni. Tämäkin indeksiä voimakkaampi nousu on vipuasteen ansiota.

Salkun sisältö (vain jäsenille)

Suomi Laatuosake -salkkuun osakkeet valitaan kehittämällämme Osaketyökalulla. Työkalu pisteyttää osakkeet eri ominaisuuksien perusteella asteikolla 1-10. Laatu on yksi pisteytettävä ominaisuus. Salkussa olevien osakkeiden:

Seuraa Sijoittaja.fi:n salkkua Sharevillessä!
 • Laatupisteiden oltava aina vähintään 8 (asteikko 1-10)
 • Yhtiön näkymien on oltava vähintään vakaat.
 • Salkun sisältö tarkastellaan kvartaaleittain, mutta salkussa olevia osakkeita voi ostaa ja myydä kvartaalin sisällä.
 • Yksittäisen osakkeen paino ei saa ylittää 6 prosenttia. Paino lasketaan alkuperäisesti sijoitussummasta tai markkina-arvosta, kumpi on suurempi suhteutettuna salkun arvoon.
 • Osake myydään, jos se laskee ostohetkestä yli 30 %. Myytyä osaketta ei saa ostaa takaisin seuraavan salkkupäivityksen yhteydessä.
 • Salkkumuutokset toteutetaan välittömästi.

Kuuden prosentin painorajoitussääntö pyrkii estämään sen, ettei yksittäisten osakkeiden paino salkussa nouse liian suureksi. Sääntö on voimassa riskien hallinnan vuoksi. Paino lasketaan alkuperäisestä sijoitussummasta siksi, ettei salkussa tartuttaisi putoavaan puukkoon. Siinä laskevaa osaketta ostetaan lisää ja tappiot kasvavat.

Tuore 30 prosentin ”stop loss” -sääntö on sitä varten, että tappiot leikataan ennen kuin ne kasvavat liian suuriksi. Myyty osake voi täyttää laatukriteerit, mutta sitä ei saa ostaa takaisin vielä seuraavassa salkkupäivityksessä, jotta havaitaan, johtuuko kurssikäänne myös fundamenttien heikkenemisestä.

Säädetyllä strategialla parempaan tuottoon

Lopullisen osakevalinnan ja painotuksen tekee salkunhoitaja Timo Heikkilä. ”Suomi Laatuosakeella on useita hyviä pitkiä tuottojaksoja. Menestyminen laskumarkkinassa on ollut pettymys ja se vaati strategian hienosäätämistä. Pyrimme oppimaan virheistä, jotta salkun tuotto jatkossa vastaisi paremmin tavoitteita.”

Lue koko artikkeli — kokeile 14 päivää ilmaiseksi

Saat lukuoikeuden analyyseihin ja artikkeleihin sekä käyttöösi osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön, mallisalkut ja muut sijoittajan työkalut.

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSI

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: LeadDesk odottaa vuosikasvun paranevan kuluvana vuonna
Atrian uusi johto yrityskaupoilla Ruotsissa – analyysi
Tekoälyuutiset: AI-vaikuttajien mukaan tekoäly voi aiheuttaa merkittävää haittaa ihmiskunnalle
Omalla Maalla LKV
Sijoittajan valinnat