Nämä kymmenen kasvuosaketta haastavat teknologiasektorin johtotähdet

Johtavat teknologiaosakkeet ovat tarjonneet satumaisia tuottoja sijoittajille. Muutos alalla on nopeaa ja usein haastajayhtiöistä löytyvät tulevaisuuden johtotähdet. Pyysimme tekoälyä etsimään 10 teknologiasektorin haastajaosaketta.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Johtavat teknologiaosakkeet ovat tarjonneet satumaisia tuottoja sijoittajille. Muutos alalla on nopeaa ja usein haastajayhtiöistä löytyvät tulevaisuuden johtotähdet. Pyysimme tekoälyä etsimään 10 teknologiasektorin haastajaosaketta.

Miksi sijoittaa teknologiaosakkeisiin?

Kirjoitimme aiemmin ”tekoälyn kymmenen osakevalintaa johtavista teknologiaosakkeista”. Annoimme tekoälyn valita osakkeet ja perustella valintansa.

Perustelut olivat hyviä ja teemoissa toistuivat samat teesit, joita olemme sijoittaja.fi:ssäkin toistelleet. Tekoäly muun muassa perusteli teknologiaosakkeisiin sijoittamista sillä, että sektori on eturintamassa useiden merkittävien megatrendien, kuten digitalisaation, tekoälyn, pilvipalveluiden ja kyberturvallisuuden osalta. Nämä trendit ovat todennäköisesti jatkuvia ja voivat tarjota pitkäaikaisia kasvumahdollisuuksia.

Juuri näiden syiden vuoksi teknologiaosakkeet ovat olleet selvästi parhaita sijoituksia pitkällä aikajänteellä. Välillä tulee markkinahetkiä, jolloin näillä markkinoiden ikisuosikeilla on vaikeaa, mutta paluu suosioon on nopea. Näin on käynyt myös vuonna 2023 heikon vuoden 2022 jälkeen. Oma Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkkummekin on tuottanut erittäin vahvasti vuonna 2023.

10 potentiaalista haastajaa tai ”kasvuyhtiöt”

Pyysimme nyt tekoälyä etsimään potentiaalisia haastajia johtotähdille. Osakevalinnat olivat jälleen mielenkiintoisia. Valinnat teki ChatGPT ja tiedot perustuvat 2021 tietoihin. Tuoreimmilla tiedoilla listalle tuskin olisi yltänyt DocuSign.

Tekoäly perusteli teknologian haastajaosakkeisiin sijoittamista seuraavasti. Teknologian haastajayhtiöt tarjoavat usein uusia innovatiivisia tuotteita tai palveluita, jotka voivat haastaa vakiintuneita yrityksiä. Ne voivat tarjota merkittäviä kasvumahdollisuuksia, mutta niiden riskiprofiili voi olla korkeampi.

 1. Palantir Technologies Inc.: Yhdysvaltalainen ohjelmistoyhtiö, joka on erikoistunut suurten tietomäärien analysointiin.
 2. Twilio Inc.: Yhdysvaltalainen pilvipohjainen viestintäalusta, joka mahdollistaa yritysten ja niiden asiakkaiden välisten viestintäratkaisujen kehittämisen.
 3. DocuSign, Inc.: Yhdysvaltalainen yritys, joka tarjoaa sähköisen allekirjoituspalvelun ja ohjelmistotuotteita sopimusprosessin hallintaan.
 4. CrowdStrike Holdings, Inc.: Yhdysvaltalainen kyberturvallisuusyritys, joka tarjoaa pilvipohjaisen tietoturva-alustan.
 5. Snowflake Inc.: Yhdysvaltalainen pilvipohjainen tietovarastoyritys, joka tarjoaa liiketoimintatiedon varastointi-, analysointi- ja visualisointiratkaisuja.
 6. Unity Software Inc.: Yhdysvaltalainen yritys, joka tarjoaa ohjelmistoja ja palveluita pelinkehittäjille ja muille luovan alan toimijoille.
 7. The Trade Desk, Inc.: Yhdysvaltalainen teknologiayritys, joka tarjoaa datavetoista digitaalisen mainonnan ostamisen alustaa.
 8. Datadog, Inc.: Yhdysvaltalainen pilvipohjaisten tietojärjestelmien seuranta- ja analysointityökalujen kehittäjä.
 9. Okta, Inc.: Tietoturva-alan yritys, joka tarjoaa pilvipohjaisia ratkaisuja identiteetti- ja pääsynhallintaan.
 10. Block, Inc.: Finanssi- ja mobiilimaksuteknologian yritys, joka tarjoaa sekä ohjelmisto- että laitteistotuotteita.

Sijoita haastajaosakkeisiin nollakuluilla

Kymmenet tuhannet suomalaiset käyttävät kansainvälisiin osakkeisiin sijoittamisessa suosittua eToroa. Kaikki yllämainitut osakkeet löytyvät eToron kaupankäyntialustalta. eToro ei veloita kaupankäyntipalkkiota aitojen osakkeiden ostoista tai myynneistä.

Sijoittaja.fi on neuvotellut parhaat edut eToroon. Säästät mm. valuutanvaihtokuluissa. Saat edut käyttöösi rekisteröitymällä Sijoittaja.fi:n kautta.

REKISTERÖIDY ETOROON* eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 74 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille. Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees..

Tekoälyyn sijoittava salkku eTorossa

eToro on rakentanut tekoälyyn sijoittavan AI-Revolution* Smart Porfolion tämän vuoden alusta. Salkku on tuottanut erinomaisesti ja nousua on kertynyt on 32 prosenttia. Salkku on tosin uusi, mutta tietosivuilta näkee miten salkku olisi potentiaalisesti eri tuottanut vuodesta 2018 alkaen. Salkun pystyy kopioimaan 500 dollarilla, jolloin salkussa tehnyt muutokset tapahtuvat automaattisesti myös salkussasi.

Kopioi AI-Revolution salkku eTorosta* eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin, sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.  Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 78 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.  Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta. Esitetty kaupankäyntihistoria on alle viisi täyttä vuotta, eikä se välttämättä riitä sijoituspäätöksen perusteeksi  Copy trading on salkunhoitopalvelu, jonka tarjoaa eToro (Europe) Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.  eToro USA LLC ei tarjoa CFD:tä eikä esitä mitään vastuuta tämän julkaisun sisällön tarkkuudesta tai täydellisyydestä. eToro USA LLC on laatinut kumppanimme käyttämällä julkisesti saatavilla olevia ei-yhteisökohtaisia tietoja eTorosta.
Sinua voisi kiinnostaa
Suomalaiset laatuyhtiöt sijoituskohteena
Parhaat laatuosakkeet Suomesta
Tekoälyuutiset: Uusi askel ihmismäisempiin tekoälymalleihin
Helsingin pörssi on vihdoin kääntynyt – hakannut tuotossa jopa teknologiaosakkeet
WIMAO
Sijoittajan valinnat