Suomi Laatuosake -salkku päivitetty. Seitsemän uutta osaketta salkkuun.

Suomi Laatuosake -salkun katsaus. Salkku päivitetty. Katso salkun uudet osakkeet ja mitkä osakkeet eivät enää täytä laatuosakkeiden kriteereitä.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Suomi Laatuosake -salkun katsaus. Salkku päivitetty. Katso salkun uudet osakkeet ja mitkä osakkeet eivät enää täytä laatuosakkeiden kriteereitä.

Suomi Laatuosake

Suomi Laatuosake on oikealla rahalla perustettu suomalaisiin laatuosakkeisiin sijoittava salkku. Salkkua voi seurata livenä myös Sharevillessä.

Seuraa Sijoittaja.fi:n salkkua Sharevillessä!

MIHIN MALLISALKKU SIJOITTAA?

 • Salkku sisältää normaalissa markkinatilanteessa noin 20 kotimaista laatuosaketta.
 • Osakkeet valitaan numeeristen laatukriteerien avulla.
  • Lopullisen osakevalinnan tekee salkunhoitaja Timo Heikkilä

KENELLE MALLISALKKU SOPII?

 • Salkku sopii laatutietoiselle osakesijoittajalle
 • Sijoittajalle, joka arvostaa vakaata ja tasaista tuottokehitystä

Vuosi 2023 indeksin mukaisesti

Vuonna 2023 Laatuosake-salku on tuottanut indeksin mukaisesti. Tiistain 23.5.2023 päätöskursseilla salkku oli 4,5 % miinuksella. Indeksiä suurempi arvonvaihtelu maalis-toukokuussa johtuu salkussa käytössä olevasta vivusta.

Salkun sisältö (vain jäsenille)

Suomi Laatuosake -salkkuun osakkeet valitaan kehittämällämme Osaketyökalulla. Työkalu pisteyttää osakkeet eri ominaisuuksien perusteella asteikolla 1-10. Laatu on yksi pisteytettävä ominaisuus. Salkussa olevien osakkeiden:

 • Laatupisteiden oltava aina vähintään 8 (asteikko 1-10)
 • Yhtiön näkymien on oltava vähintään vakaat.
 • Salkun sisältö tarkastellaan kvartaaleittain, mutta salkussa olevia osakkeita voi ostaa ja myydä kvartaalin sisällä.
 • Yksittäisen osakkeen paino ei saa ylittää 6 prosenttia. Paino lasketaan alkuperäisesti sijoitussummasta tai markkina-arvosta, kumpi on suurempi suhteutettuna salkun arvoon.
 • Osake myydään, jos se laskee ostohetkestä yli 30 %. Myytyä osaketta ei saa ostaa takaisin seuraavan salkkupäivityksen yhteydessä.
 • Salkkumuutokset toteutetaan välittömästi.

Kuuden prosentin painorajoitussääntö pyrkii estämään sen, ettei yksittäisten osakkeiden paino salkussa nouse liian suureksi. Sääntö on voimassa riskien hallinnan vuoksi. Paino lasketaan alkuperäisestä sijoitussummasta siksi, ettei salkussa tartuttaisi putoavaan puukkoon. Siinä laskevaa osaketta ostetaan lisää ja tappiot kasvavat.

Tuore 30 prosentin ”stop loss” -sääntö on sitä varten, että tappiot leikataan ennen kuin ne kasvavat liian suuriksi. Myyty osake voi täyttää laatukriteerit, mutta sitä ei saa ostaa takaisin vielä seuraavassa salkkupäivityksessä, jotta havaitaan, johtuuko kurssikäänne myös fundamenttien heikkenemisestä.

Säädetyllä strategialla parempaan tuottoon

Lopullisen osakevalinnan ja painotuksen tekee salkunhoitaja Timo Heikkilä. ”Suomi Laatuosakeella on useita hyviä pitkiä tuottojaksoja. Menestyminen laskumarkkinassa on ollut pettymys ja se vaati strategian hienosäätämistä. Pyrimme oppimaan virheistä, jotta salkun tuotto jatkossa vastaisi paremmin tavoitteita.”

Lue koko artikkeli — kokeile 14 päivää ilmaiseksi

Saat lukuoikeuden analyyseihin ja artikkeleihin sekä käyttöösi osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön, mallisalkut ja muut sijoittajan työkalut.

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSI

Sinua voisi kiinnostaa
Tekoälyuutiset: AI-vaikuttajien mukaan tekoäly voi aiheuttaa merkittävää haittaa ihmiskunnalle
Riski-indikaattori edelleen ”suosi osakkeita” -tasolla
Nvidia päihitti jälleen tulosennusteet – osake kohti huippulukemia
Sijoittajan valinnat