northcrypto

Liikennevalomalli jatkaa ”suosi osakkeita” -tilassa

Miten käy markkinoiden Fedin syyskuun koronnoston jälkeen?

Markkinaympäristömme liikennevalomalli jatkaa ”suosi osakkeita” -tilassa. Osakemarkkinoiden trendi on nouseva, mutta riskit kytevät pinnan alla.

Julkaistu: 18.11.2022 Kirjoittaja:

markkinaympäristö osakkeet

Liikennevalomalli

Markkinaympäristöstä löytyvä liikennevalomalli on ollut ”suosi osakkeita” -tilassa marraskuun alusta. Neljästä valosta kaksi on vihreällä ja yksi keltaisella.

Tutustu Markkinaympäristöön

Riski-indikaattori laskussa

Liikennevalomallin tärkein komponentti markkinariski-indikaattori on keltaisella. Riski-indikaattori on hieman koholla, mutta laskussa, mikä on positiivista osakkeille.

Finanssiriski-indikaattori on pysynyt koko ajan ”suosi osakkeita” -tilassa.

Sijoittajien sentimentti toipunut

Sijoittajien sentimentti on toipunut lokakuun puolivälin ääripessimistisistä asenteista. Sentimentti on kohentunut inflaatiopaineiden hellittäessä ja osakemarkkinoiden momentin vahvistuessa.

Mitä seuraavaksi?

Osakemarkkina on toipunut lokakuun pohjalukemista. Markkinoille saatiin kuin saatiinkin loppuvuoden ralli aikaiseksi. Nyt markkina on vaiheessa, jossa se miettii, mihin suuntaan se jatkaa.

Lyhyen aikavälin trendi on selvästi ylöspäin. Trendiviivojen perusteella ostotaso on 3850 pistettä ja yläraja 4050 pistettä. S&P 500 -indeksi on nyt 3946 pisteessä.

Tuloskausi on ohi, eikä sieltä ole tulossa enää suurempia yllätyksiä, jotka vaikuttaisivat markkinakehitykseen. Suuret päivittäistavarakaupat julkaisivat jo tuloksensa ja ne kertovat jenkkikuluttajan kulutusmuutoksista. Kuluttaminen on varovaistunut, mikä tarkoittaa, että Fedin politiikka puree.

Seuraavat tärkeät makroluvut ovat tällä ja ensiviikolla tulevat USA:n asuntokaupan lukemat. Markkinoilla ennakoidaan asuntomarkkinan hiljentyvän, mikä on negatiivista talouskasvulle, mutta juuri sitä, mitä Fed haluaa.

Tärkein luku on joulukuun toinen julkaistava työllisyysraportti. Joko nyt on nähtävissä työmarkkinan viilentymistä?

Markkinoille positiivista on talouden viilentyminen, jotta Fedin koronnostoputki olisi mahdollisimman pian ohi. Negatiivista vastaavasti on talouden liian nopa viilentyminen yhdistettynä haukkamaiseen Fediin. Siksi osakemarkkinalla on juuri nyt vaikeuksia päättää, mihin suuntaan lähteä.

Sijoittaja voi noudattaa kolmea strategiaa, jotka kerroimme tuoreessa webinaarissa. Treidaajalla on tällä hetkellä paljon hyviä mahdollisuuksia ja erinomainen treidausmarkkina jatkunee vielä ainakin kuutisen kuukautta.

Seuraa markkinatilannettanorthcrypto


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy