Kempower vs. Merus Power. Kumpi osake houkuttelevampi?

Kempower on ollut vuoden 2021 listautujien ykkönen. Kasvu on ylittänyt odotukset ja osakkeen arvo on moninkertaistunut. Merus Power on jäänyt selvästi paitsioon. Kummassa osakkeessa parempi tuottopotentiaali 2-3 vuoden tähtäimellä?

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Kempower on ollut vuoden 2021 listautujien ykkönen. Kasvu on ylittänyt odotukset ja osakkeen arvo on moninkertaistunut. Merus Power on jäänyt selvästi paitsioon. Kummassa osakkeessa parempi tuottopotentiaali 2-3 vuoden tähtäimellä?

Molemmat tuoreita listautujia

Merus Power listautui Nasdaq First North Growth Market Finland -markkinapaikalle kesäkuussa 2021. Merus Power on suomalainen teknologiayhtiö, joka suunnittelee, valmistaa ja myy kotimaisia innovatiivisia sähkövarastoja, sähkönlaaturatkaisuja ja palveluita globaalisti. Tuoteportfolio sisältää muun muassa sähkövarastot, aktiivisuodattimet sekä kompensaattorit uusiutuvan energian tarpeisiin. Yhtiön asiakkaina ovat pääosin raskaan teollisuuden sekä uusiutuvan energian parissa toimivat yritykset.

Kempower listautui joulukuussa 2021 Nasdaq First North Growth Market Finland -markkinapaikalle. Kempower on nopeaa kasvua tavoitteleva suomalainen sähköajoneuvojen pikalatauslaitteiden ja ‑ratkaisujen valmistaja ja tarjoaja. Yhtiö suunnittelee, valmistaa ja myy sähköajoneuvojen, kuten henkilö‑ ja hyötyajoneuvojen ja liikkuvien työkoneiden, sekä sähköalusten ja ‑veneiden, DC‑pikalatauslaitteita, ‑ratkaisuja ja ‑palveluita.

Kurssikehitykset

Merus Powerin listautumishinta oli 5,62 euroa. Osake on nyt 4,83 euroa eli hieman alle listautumishinnan. Kempowerin listautumishinta oli 5,74 euroa. Osake on nyt moninkertaisesti yli listautumishinnan 24,46 eurossa.

Merus Powerin kurssikehitys

Kempowerin kurssikehitys

Taloudelliset tavoitteet

Merus Powerin taloudelliset tavoitteet

  • 80 miljoonan euron liikevaihtotavoite vuonna 2026 ensisijaisesti orgaanisen kasvun kautta
  • Keskimäärin 15 prosentin käyttökatemarginaali
  • 35 prosentin omavaraisuusaste

Kempowerin taloudelliset tavoitteet

  • 200 miljoonan euron liikevaihto keskipitkällä aikavälillä (4–6 vuotta)
  • 10 prosentin operatiivinen EBIT marginaali saavutettu keskipitkällä aikavälillä (4–6 vuotta)
  • ja operatiivinen EBIT marginaali vähintään 15 prosenttia pitkällä aikavälillä

Osakkeiden vertailu

Osakkeiden kurssikehitykset ovat menneet viimeisen vuoden aikana eri suuntiin. Kempowerin osake on moninkertaistunut ja Merus Power puolittunut huipputasoista.

Markkinat pitävät selvästi Kempowerin sähköautojen latausmarkkinaa houkuttelevempana kuin Merus Powerin sähkön varastointijärjestelmiä. Molempia yhdistää iso ilmastonmuutos-megatrendi. Kempowerin liiketoiminta edistää autojen sähköistymistä ja Merus Powerin liiketoiminta energiasiitymää uusiutuvaan energiaan.

Aloita ilmainen 14 päivän kokeilu Lue koko artikkeli

Sijoittaja.fi -jäsenenä luet tämän artikkelin ja tuhansia muita artikkeleita. Lisäksi saat Sijoittaja360 -palvelun sijoittajan työkalut käyttöösi. Vertaile helposti osakkeita, ETF: ä ja rahastoja. Ilmaisen kokeilujakson jälkeen tilaus jatkuu 11,90€. Voit perua koska tahansa.

Sinua voisi kiinnostaa
Tekoälyuutiset: Uusia tekoälymalleja ja käyttökohteita
Haastattelussa WellO2 Oy:n johto – suomalainen terveysteknologian yritys tähtää kansainväliseen kasvuun
Sijoittaja.fi:n Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkun sisältö ja tuotto
New call-to-action
Sijoittajan valinnat