Osallistu osakeantiin!

Kempower vs. Merus Power. Kumpi osake houkuttelevampi?

Kempower on ollut vuoden 2021 listautujien ykkönen. Kasvu on ylittänyt odotukset ja osakkeen arvo on moninkertaistunut. Merus Power on jäänyt selvästi paitsioon. Kummassa osakkeessa parempi tuottopotentiaali 2-3 vuoden tähtäimellä?

Julkaistu: 16.11.2022 Kirjoittaja:

analyysi Kempower Merus Power osakkeet sijoitusideat

Molemmat tuoreita listautujia

Merus Power listautui Nasdaq First North Growth Market Finland -markkinapaikalle kesäkuussa 2021. Merus Power on suomalainen teknologiayhtiö, joka suunnittelee, valmistaa ja myy kotimaisia innovatiivisia sähkövarastoja, sähkönlaaturatkaisuja ja palveluita globaalisti. Tuoteportfolio sisältää muun muassa sähkövarastot, aktiivisuodattimet sekä kompensaattorit uusiutuvan energian tarpeisiin. Yhtiön asiakkaina ovat pääosin raskaan teollisuuden sekä uusiutuvan energian parissa toimivat yritykset.

Kempower listautui joulukuussa 2021 Nasdaq First North Growth Market Finland -markkinapaikalle. Kempower on nopeaa kasvua tavoitteleva suomalainen sähköajoneuvojen pikalatauslaitteiden ja ‑ratkaisujen valmistaja ja tarjoaja. Yhtiö suunnittelee, valmistaa ja myy sähköajoneuvojen, kuten henkilö‑ ja hyötyajoneuvojen ja liikkuvien työkoneiden, sekä sähköalusten ja ‑veneiden, DC‑pikalatauslaitteita, ‑ratkaisuja ja ‑palveluita.

Kurssikehitykset

Merus Powerin listautumishinta oli 5,62 euroa. Osake on nyt 4,83 euroa eli hieman alle listautumishinnan. Kempowerin listautumishinta oli 5,74 euroa. Osake on nyt moninkertaisesti yli listautumishinnan 24,46 eurossa.

Merus Powerin kurssikehitys

Kempowerin kurssikehitys

Taloudelliset tavoitteet

Merus Powerin taloudelliset tavoitteet

  • 80 miljoonan euron liikevaihtotavoite vuonna 2026 ensisijaisesti orgaanisen kasvun kautta
  • Keskimäärin 15 prosentin käyttökatemarginaali
  • 35 prosentin omavaraisuusaste

Kempowerin taloudelliset tavoitteet

  • 200 miljoonan euron liikevaihto keskipitkällä aikavälillä (4–6 vuotta)
  • 10 prosentin operatiivinen EBIT marginaali saavutettu keskipitkällä aikavälillä (4–6 vuotta)
  • ja operatiivinen EBIT marginaali vähintään 15 prosenttia pitkällä aikavälillä

Osakkeiden vertailu

Osakkeiden kurssikehitykset ovat menneet viimeisen vuoden aikana eri suuntiin. Kempowerin osake on moninkertaistunut ja Merus Power puolittunut huipputasoista.

Markkinat pitävät selvästi Kempowerin sähköautojen latausmarkkinaa houkuttelevempana kuin Merus Powerin sähkön varastointijärjestelmiä. Molempia yhdistää iso ilmastonmuutos-megatrendi. Kempowerin liiketoiminta edistää autojen sähköistymistä ja Merus Powerin liiketoiminta energiasiitymää uusiutuvaan energiaan.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Liity Sijoittaja.fi-jäseneksi ja saat lukuoikeuden koko sisältöön, Osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön sekä mallisalkut.

Aloita sijoittaminen uudella varmuudella
ja tiedolla – kokeile ilmaiseksi kahden viikon ajan!

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSIOsallistu osakeantiin!


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-actionsuomen sijoitusmetsät
seuraa tuloskautta osaketyökalulla

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy