Suomi Laatuosake -salkun strategiaa päivitetty ja salkku päivitetty

Suomi Laatuosake -salkun katsaus. Salkku päivitetty Q3-tuloskauden jälkeen. Katso päivitetty strategia ja uusi Laatuosakesalkku.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Suomi Laatuosake -salkun katsaus. Salkku päivitetty Q3-tuloskauden jälkeen. Katso päivitetty strategia ja uusi Laatuosakesalkku.

Suomi Laatuosake

Suomi Laatuosake on oikealla rahalla perustettu suomalaisiin laatuosakkeisiin sijoittava salkku. Salkkua voi seurata livenä myös Sharevillessä.

Seuraa Sijoittaja.fi:n salkkua Sharevillessä!

MIHIN MALLISALKKU SIJOITTAA?

 • Salkku sisältää normaalissa markkinatilanteessa noin 20 kotimaista laatuosaketta.
 •  Osakkeet valitaan numeeristen laatukriteerien avulla.
  • Lopullisen osakevalinnan tekee salkunhoitaja Timo Heikkilä

KENELLE MALLISALKKU SOPII?

 • Salkku sopii laatutietoiselle osakesijoittajalle
 • Sijoittajalle, joka arvostaa vakaata ja tasaista tuottokehitystä

Vuosi 2022 ollut heikko

Vuosi 2022 on ollut Laatuosake-salkulla heikko. Salkku on vuoden alusta 22 prosenttia miinuksella. Yllättävän moni laatuosake on laskenut voimakkaasti nykyisessä laskumarkkinassa. Tähän vaikuttaa korkealle karanneet arvostustasot ennen markkinalaskua.

Salkussa on myös tehty virheitä, jotka ovat heikentäneet tuottoa. Kaksi suurinta virhettä ovat olleet Kamux ja Remedy. Näistä etenkin Remedystä olisi pitänyt luopua aiemmin, sillä osake ei täyttänyt laatupistekriteereitä. Näistä syistä hienosäädämme salkun sijoitusstrategiaa välttääksemme virheet jatkossa.

Salkun sisältö (vain jäsenille)

Suomi Laatuosake -salkkuun osakkeet valitaan kehittämällämme Osaketyökalulla. Työkalu pisteyttää osakkeet eri ominaisuuksien perusteella asteikolla 1-10. Laatu on yksi pisteytettävä ominaisuus. Salkussa olevien osakkeiden:

 • Laatupisteiden oltava aina vähintään 8 (asteikko 1-10)
 • Yhtiön näkymien on oltava vähintään vakaat.
 • Salkun sisältö tarkastellaan kvartaaleittain, mutta salkussa olevia osakkeita voi ostaa ja myydä kvartaalin sisällä.
 • Yksittäisen osakkeen paino ei saa ylittää 6 prosenttia. Paino lasketaan alkuperäisesti sijoitussummasta tai markkina-arvosta, kumpi on suurempi suhteutettuna salkun arvoon. (UUSI)
 • Osake myydään, jos se laskee ostohetkestä yli 30 %. Myytyä osaketta ei saa ostaa takaisin seuraavan salkkupäivityksen yhteydessä. (UUSI)
 • Salkkumuutokset toteutetaan välittömästi. (UUSI)

Ensimmäinen uusi sääntö pyrkii estämään sen, ettei yksittäisten osakkeiden paino salkussa nouse liian suureksi. Sääntö on voimassa riskien hallinnan vuoksi. Paino lasketaan alkuperäisestä sijoitussummasta siksi, ettei salkussa tartuttaisi putoavaan puukkoon. Siinä laskevaa osaketta ostetaan lisää ja tappiot kasvavat.

Toinen uusi sääntö on ns. ”stop loss” -sääntö. Sillä leikataan tappiot ennen kuin ne kasvavat liian suuriksi. Myyty osake voi täyttää laatukriteerit, mutta sitä ei saa ostaa takaisin vielä seuraavassa salkkupäivityksessä, jotta havaitaan, johtuuko kurssikäänne myös fundamenttien heikkenemisestä.

Kolmas uusi sääntö on sitä varten, että muutokset todella toteutetaan. Usein osa muutoksista jää helposti toteuttamatta, kun odotetaan parempaa myynti- tai ostohetkeä.

Säädetyllä strategialla parempaan tuottoon

Lopullisen osakevalinnan ja painotuksen tekee salkunhoitaja Timo Heikkilä. ”Suomi Laatuosakeella on useita hyviä pitkiä tuottojaksoja. Menestyminen laskumarkkinassa on ollut pettymys ja se vaati strategian hienosäätämistä. Pyrimme oppimaan virheistä, jotta salkun tuotto jatkossa vastaisi paremmin tavoitteita.”

Lue ilmaiseksi kaksi viikkoa Haluatko lukea artikkelin?

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja tuhansiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Lisäksi saat käyttöösi Sijoittaja360 -palvelun. Ilmaisen kokeilujakson jälkeen tilaus jatkuu 11,90€. Voit perua koska tahansa.

Northcrypto
Sinua voisi kiinnostaa
Miksi ROE on huono laadun mittari?
Laaja markkinakatsaus: riski-indikaattorit ja muut sijoittajan tärkeimmät indikaattorit
Elisa osake: analyysissa tuorein tulos
Sijoittajan valinnat