Elisa osake: analyysissa tuorein tulos

Elisan liikevaihto kasvoi vuoden toisella neljänneksellä ennusteita paremmin. Elisa pitää ohjeistuksen vuodelle 2024 ennallaan.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Elisan liikevaihto kasvoi vuoden toisella neljänneksellä ennusteita paremmin. Elisa pitää ohjeistuksen vuodelle 2024 ennallaan.

Elisa osakekurssi

Elisan osakekurssi oli toukokuusta 2023 alkaen jyrkässä laskussa. Kurssi laski noin 56 euron tasoilta alle 40 euroon. Loppuvuodesta 2023 kurssilasku tasaantui ja Elisan osake on siitä lähtien pysytellyt pääosin 40-44 euron haarukassa.

Tarkista Elisan osakkeen kurssitiedot, tunnusluvut ja pisteytys Sijoittaja360:sta.

elisa osake

Elisan osake: historiallinen kehitys

Elisan osake kehittyi 2010-luvun aikana pääosin nousujohtoisesti. Osake saavutti huippunsa keväällä 2020 noin 58 eurossa. Tästä eteenpäin kurssi on kehittynyt enemmän sivuttaissuunnassa, ja matkan varrelle on myös osunut jonkun verran heiluntaa.

Elisaa pidetään hyvin defensiivisenä osakkeena, ja osakkeen kurssiriski on keskimääräistä vähäisempää. Sijoittajia houkuttelee myös Elisan erinomainen osinkohistoria ja hyvä osinkotuotto. Osingot mukaan luettuna Elisan osake on tuottanut viimeisen viiden vuoden aikana 25,4 %.

Elisa osake: tuloskommentti

Q2/2024 Elisan liikevaihto oli 541 milj. euroa (ennuste 534,9 milj. euroa) ja vertailukelpoinen liikevoitto oli 121 milj. euroa (ennuste 122,0 milj. euroa). Vuoden toisella neljänneksellä Elisan liikevaihto kasvoi 2 % vertailukaudesta. Yhtiön käyttökate parani 4 prosenttia 190 milj. euroon mobiilin palveluliikevaihdon kasvun, tehostamistoimien sekä yritysasiakassegmentin tilanteen paranemisen myötä. Elisa kertoo alkaneensa investoimaan yhteyksiin, ohjelmistoihin ja IT-palveluihin.

Toisen neljänneksen aikana Elisa laajensi edelleen nopeiden yhteyksiemme ja palvelujemme kattavuutta. Yhtiön strategian mukaisesti Elisa on jatkanut myös liiketoimintaa täydentävien yritysostojen toteuttamista, ja huhtikuussa julkistettu Leanware Oy:n yrityskauppa saatiin päätökseen, mikä nopeuttaa Elisa IndustrIQ:n teollisuuden ohjelmistoliiketoiminnan kasvua.

Ohjeistus vuodelle 2024 ennallaan, Elisa odottaa koko vuoden liikevaihdon ja vertailukelpoisen käyttökatteen olevan samalla tasolla tai hieman korkeampi kuin edellisenä vuonna. Mobiilidatan ja digitaalisten palveluiden odotetaan kasvattavan liikevaihtoa.

Elisan liiketoiminta

Elisa Oyj on suomalainen tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden yhtiö. Suomessa yhtiö on johtava mobiiliverkko-operaattori ja kiinteän verkon operaattori. Yhtiöllä on Suomessa vahva asema 5G-verkon tarjoajana, kattavuuden ollessa noin 90 prosenttia suomalaisista yli 250 paikkakunnalla. Yhtiö on myös pyrkinyt tukemaan kansainvälisten digitaalisten palveluiden strategiaansa yritysostoin.

Elisa on Helsingin Pörssin tasaisimpia tuloksentekijöitä. Liikevaihdon orgaaninen kasvu on maltillista, koska yhtiö on kotimarkkinayritys ja kysyntä vakaata.

Elisan taloudelliset tavoitteet

Elisa on asettanut yhtiön keskipitkän aikavälin taloudelliset tavoitteet vuoden 2025 loppuun mennessä seuraavasti:

  • Liikevaihdon kasvu 2022-2025: Keskimääräinen vuosikasvu >2 %.
  • Käyttökatteen kasvu 2022-2025: Keskimääräinen vuosikasvu >3 %.
  • Käyttöomaisuusinvestoinnit/liikevaihto: Korkeintaan 12 prosenttia.
  • Nettovelka/käyttökate: 1,5 – 2x.
  • Omavaraisuusaste: Yli 35 prosenttia.

Elisa osake: osinko 2024

Elisa on erinomainen osinkoyhtiö. Yhtiön voitonjakopolitiikan mukaan yhtiö pyrkii jakamaan 80–100 prosenttia edellisen tilikauden tuloksesta osinkona, ja lisäksi yhtiö voi jakaa osakkeenomistajille lisävoitonjakoa. Historiassa yhtiö on pystynyt kasvattamaan osinkoaan tasaisesti vuodesta toiseen.

Elisa jakaa vuodelta 2023 osinkoa 2,25 euroa per osake. Tämä on kymmenes peräkkäinen vuosi kun yhtiö on nostanut osinkoa, mikä nostaa Elisan osinkoaristokraatin asemaan.

  • Vuodelta 2022 yhtiö maksoi osinko 2,15 euroa per osake.
  • Vuodelta 2021 osinkoa maksettiin 2,05 euroa per osake.

Elisa osake: ennusteet 2024 ja 2025

Analyytikot odottavat Elisan kasvattavan tulostaan muutaman prosentin verran vuoden 2024 aikana. Tuloksen odotetaan jatkavan maltillisessa kasvussa vuonna 2025. Liikevaihdon odotetaan olevan lähes edellisen vuoden tasolla.

Tarkista Elisan tarkemmat ennusteet Osaketyökalun Luvut ja ennusteet -välilehdeltä.

Sijoittajan näkökulma Elisan osakkeeseen

Jäsenille suunnatussa osiossa tarkastelemme Elisan osaketta sijoittajan näkökulmasta.

Lue ilmaiseksi kaksi viikkoa Haluatko lukea artikkelin?

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja tuhansiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Lisäksi saat käyttöösi Sijoittaja360 -palvelun. Ilmaisen kokeilujakson jälkeen tilaus jatkuu 11,90€. Voit perua koska tahansa.

Sinua voisi kiinnostaa
Analyytikot odottavat Euroopan datakeskusten määrän kasvavan hurjasti
Konecranes osake: Konecranesin todella vahva tulos ylitti korkeat odotukset
Neste osake: Ennätysheikko tulos sai positiivisen vastaanoton
Sijoittajan valinnat