Northcrypto

Analyysi: Elisan osake on turvasatama

Elisa

Elisa on yksi Helsingin pörssin tasaisimmista tuloksentekijöistä. Yhtiön osakekurssi on pärjännyt vuoden 2022 aikana huomattavasti Helsingin pörssin yleisindeksiä paremmin.

Julkaistu: 22.07.2022 Kirjoittaja:

analyysi Elisa osakkeet tulokset

Elisa

Elisa Oyj on suomalainen tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden yhtiö. Suomessa yhtiö on johtava mobiiliverkko-operaattori ja kiinteän verkon operaattori. Yhtiöllä on Suomessa vahva asema 5G-verkon tarjoajana, kattavuuden ollessa 77 prosenttia suomalaisista yli 160 paikkakunnalla. Yhtiö on myös pyrkinyt tukemaan kansainvälisten digitaalisten palveluiden strategiaansa yritysostoin.

Elisa on Helsingin Pörssin tasaisimpia tuloksentekijöitä. Liikevaihdon orgaaninen kasvu on maltillista, koska yhtiö on kotimarkkinayritys ja kysyntä vakaata. Yrityskaupoilla, toimintoja tehostamalla ja uusilla palveluilla Elisa on pystynyt parantamaan kannattavuutta ja tulosta.

Elisan vakaa kehitys jatkui toisella vuosineljänneksellä

Elisan liikevaihto oli 522,0 M€ (analyytikoiden ennuste 506,0 M€) ja vertailukelpoinen liikevoitto 113,0 M€ (ennuste 112,0 M€). Yhtiön vakaa kehitys jatkui. Liikevaihto kasvoi 8 prosenttia edellisvuodesta ja vertailukelpoinen käyttökate parani 4 prosenttia 179 miljoonaan euroon. Yhtiön kaikki liiketoiminta-alueet tekivät vakaan tuloksen geopoliittisista haasteista ja epävarmuuden lisääntymisestä huolimatta. Kansainvälisten digitaalisten palvelujen liiketoiminnan kasvu jatkui yhtiön allekirjoittaessa heinäkuussa sopimuksen Cardinality Ltd:n ostosta Isossa-Britanniassa. Cardinality toimittaa pilvipohjaisia tiedonhallinnan, palveluvarmennuksen ja asiakaskokemusanalytiikan ratkaisuja maailmanlaajuisesti. Cardinalityn palkittu alusta täydentää Elisa Polystarin tuoteportfoliota ja mahdollistaa koko verkon kattavat automaatioratkaisut, mikä tuo kustannushyötyjä.

Venäjän sodalla Ukrainassa ei ole ollut merkittäviä suoria vaikutuksia Elisan toimintaan, mutta yhtiö odottaa kriisin vaikuttavan yleiseen taloudelliseen ympäristöön muun muassa energian hinnannousun ja toimitusketjujen haasteiden seurauksena. Ohjaus vuodelle 2022 pysyy ennallaan.

Taloudelliset tavoitteet

Elisa on asettanut yhtiön keskipitkän aikavälin tavoitteet vuoden 2023 loppuun mennessä. Tavoitteiden mukaan yhtiö pyrkii toimialaa parempaan liikevaihdon kasvuun ja käyttökatemarginaalin olevan yli 37 prosenttia. Käyttöomaisuusinvestointeja suhteessa liikevaihtoon yhtiö tavoittelee maksimissaan 12 prosenttiin. Nettovelan suhteessa käyttökatteeseen tavoitellaan olevan välillä 1,5 – 2x, ja yhtiö tavoittelee omavaraisuusasteen olevan yli 35 prosenttia.

Elisa osake
Lähde: Elisa

Elisan osinko

Elisa on erinomainen osinkoyhtiö. Yhtiön voitonjakopolitiikan mukaan yhtiö pyrkii jakamaan 80–100 prosenttia edellisen tilikauden tuloksesta osinkona, ja lisäksi yhtiö voi jakaa osakkeenomistajille lisävoitonjakoa. Historiassa yhtiö on pystynyt kasvattamaan osinkoaan tasaisesti vuodesta toiseen.

  • Yhtiökokous päätti, että vuodelta 2021 maksetaan osinkoa 2,05 euroa osakkeelta. Osinko irtosi 7.4.2022.
  • Yhtiön vuonna 2021 maksama osinko oli 1,95 euroa osakkeelta.

Elisan osake – Sijoittajan näkökulma

Elisan osake on kehittynyt vuosien aikana tasaista tahtia vakaan tuloskehityksen ansiosta. Osakkeen kurssivaihtelu on Helsingin pörssissä keskimääräistä pienempää. Osake on esimerkiksi pärjännyt vuoden alusta mitattuna keskimääräistä paremmin samalla kun monet muut osakkeet ovat kärsineet markkinapudotuksesta. Yhtiön osaketta voikin pitää turvasatamana, joka tasapainottaa hyvin riskisempää osakesalkkua.

Analyytikoiden ennusteissa ja yhtiön ohjauksessa Elisan liikevaihdon ja tuloksen odotetaan pysyvän lähellä viime vuoden tasoa, joten loppuvuoden aikana kovaa nousua osakekurssilta tuskin on luvassa televiestintämarkkinoiden kilpailun pysyessä kireänä. Hyvä osinkotuotto kuitenkin tuo sijoittajalle turvaa myös vuosina, jolloin osakekurssilla ei ole vahvaa nostetta.

Elisa osake: Elisan osakekurssi viimeisen vuoden ajalta.
Elisan osakekurssi viimeisen vuoden ajalta. Lähde: TradingView

Tutki Elisan osaketta osaketyökalussa

Osaketyökalussa Elisan osake saa keskimääräistä paremmat pisteet (73). Yhtiön kokonaisriskipisteet saavat osaketyökalussa täyden kympin, mikä kuvastaa yhtiön liiketoimintaan ja osakekurssiin liittyviä riskejä, parempien pisteiden kertoessa pienemmästä kokonaisriskistä. Yhtiö saa kympin myös momentista, laadusta ja osingosta.

Sijoittaja.fi:n jäsenenä saat lukuoikeuden koko sisältöön ja käyttöoikeuden Osaketyökaluun. Katso sijoittajan tärkeimmät tunnusluvut ja arvostuskertoimet Osaketyökalusta.

Tutustu Osaketyökaluun!


Northcrypto


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


startup lions

Image


sijoittaja.fi kuunneltavissa

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy