New call-to-action

SIJOITTAJA -podcast: Minkälainen on suomalainen osakesäästäjä?

Suomen Osakesäästäjät, Victor Snellman

SIJOITTAJA -podcastissa kuulet sijoitusmaailman tärkeimmistä käänteistä ja tuottavimmista sijoitustyyleistä. Sarjan kahdeksannessa jaksossa keskustellaan siitä, minkälainen on suomalainen osakesäästäjä. Vieraana Suomen Osakesäästäjien toimitusjohtaja Victor Snellman.

Julkaistu: 04.03.2022 Kirjoittaja:

osakesijoittaminen osakkeet podcast sijoittaminen

SIJOITTAJA -PODCAST JAKSO 8: Minkälainen on suomalainen osakesäästäjä?

SIJOITTAJA -podcastin kahdeksannessa jaksossa keskustellaan siitä, minkälainen on suomalainen osakesäästäjä. Montako osaketta keskimääräisellä sijoittajalla on salkussaan? Sijoittavatko alle 30-vuotiaat rohkeammin maailmalle? Entä eroavatko nais- ja miessijoittajien sijoitusprofiilit toisistaan? Jakson vierailevana asiantuntijana Suomen Osakesäästäjien toimitusjohtaja Victor Snellman.

Suomalainen salkku on kansainvälisesti verrattuna pieni

Keskimääräisen suomalaisen osakesijoittajan salkku on sekä rahalliselta arvoltaan että osakemäärältään varsin kaukana kansainvälisistä verrokkimaista. Tilastokeskuksen mukaan pörssiosake- ja sijoitusrahastovarallisuuden mediaani vuoden 2020 lopussa oli noin 5500€.

Sijoitustaipaleensa alkupuolella olevilta sijoittajilta löytyy tavallisesti salkustaan yhdestä neljään osaketta. Kokeneemmilla sijoittajilla osakemäärät voivat lähestyä kymmentä, joka on hajauttamisen näkökulmasta jo hyvä määrä.

Kansanosakkeet ovat sijoittajien kestosuosiossa

Suomalaiset sijoittajat arvostavat suuria, nimeltään tuttuja ja kotimaisia osakkeita. Tällaisia ovat esimerkiksi Nordea, Nokia, UPM sekä Sampo. Suomalaisten suosikkiosakkeet pysyvät suurilta osin vuodesta toiseen samoina ja muutoksia kärkiosakkeissa on vain vähän. Nuoremmilla ja aktiivisemmilla sijoittajilla on kuitenkin uusia osakesuosikkeja perinteisten rinnalle.

Naissijoittajien osakevalinnoissa painottuvat laatuosakkeet, miehillä puolestaan kasvuosakkeet. Alle 30-vuotiaat sijoittavat myös rohkeammin erityisesti Pohjois-Amerikkaan.

Kahdeksas jakso on nyt kuunneltavissa!

Kuuntele soundcloudissa! Kuuntele Spotifyssa!

Lisätietoja jaksoon liittyen

Kuuntele SIJOITTAJA -podcastin aikaisemmat jaksotSINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy