Tuloskausi käynnissä – konepajat vauhdissa

Tuotto, sijoittamisen mahdollisuudet

Tuloskausi on käynnissä. Konepajat ovat yllättäneet positiivisesti. Nordean tulos oli markkinoille pettymys.

Julkaistu: 21.10.2015 Kirjoittaja:

osakkeet tulokset tulosseuranta

Alkaneen tuloskauden positiivisimpia yllättäjiä ovat olleet konepajat. Tämän päivän parhaasta tuloksesta vastasi Cargotec ja eilen parhaan tuloksen takoi Ponsse.

Nordean tulos oli markkinoille pettymys. Kirjoitimme tulosennakossa, että ”Pienen varjon Nordean loppuvuodelle asettaa osakemarkkinoiden lasku, mikä näkyy negatiivisena käypien arvojen muutoksena.” Tämä riski toteutui ja tulos oli pettymys markkinoille. Nordea sijoittajien ei kuitenkaan tarvitse olla huolissaan, sillä Nordea tekee edelleen vahvaa tulosta ja ensi kevään osinko on varmuudella 0,55-0,65 euron välillä.

Nordean liiketoiminnan tuotot olivat 2 253 M€ (analyytikoiden ennuste 2 415 M€) ja liiketulos 1 033 M€. Yhtiön kaikkien toimintojen tuotot laskivat. Eniten vaikutti käyvän arvon muutokset, jotka olivat selvästi alemmat kuin vertailukaudella. Myös kulut alenivat. Luottotappioiden määrä pysyi ennallaan.

Cargotecin liikevaihto oli 928 M€ (analyytikoiden ennuste 899 M€) ja liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä 68,3 M€ (ennuste 63,8 M€). Saadut tilaukset kasvoivat vertailukaudesta. Tilauskanta laski hieman. Liiketoiminnan rahavirta oli vahva. Kysyntä sekä Yhdysvalloissa että Euroopassa oli vahva. MacGregorissa markkinatilanne oli haastava. Cargotecin vuoden 2015 liikevaihdon arvioidaan kasvavan vuodesta 2014 ja liikevoiton ilman uudelleenjärjestelykuluja vuonna 2015 paranevan vuodesta 2014.

Ponssen liikevaihto oli 103,6 M€ (ennuste 95,8 M€) ja liikevoitto 12,2 M€ (ennuste 10,4 M€). Saadut tilaukset laskivat vertailukaudesta ja hieman Q2:sta. Tilauskanta kasvoi edelleen. Markkinatilanne pysyi vakaana, eikä kysynnässä tapahtunut suuria muutoksia. Venäjän tilanteen odotetaan paranevan Q4:lla. Ohjausta nostettiin. Konsernin euromääräisen liikevoiton odotetaan olevan merkittävästi parempi kuin 2014.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy