Suomi Fundamentin tuotto yli 1000%. Salkun osakkeet maaliskuussa 2021

Suomi Fundamentti rikkoi maagisen 1000% tuottorajan. Salkku sisältää tässä markkinassa toimivia arvo-osakkeita, joten tuottonäkymät vuodelle 2021 ovat hyvät. Salkussa on 25 osaketta.

Julkaistu: 03.03.2021 Kirjoittaja:

mallisalkut osakkeet sijoitusideat Suomi Fundamentti-mallisalkku

Suomi Fundamentti ylitti 1000% tuoton

Suomi Fundamentti on pisimpään seurannassamme ollut mallisalkku. Se on ollut livenä jo vuodesta 2009 lähtien. Salkku on indeksiä riskisempi, mutta tuotto on ollut pitkässä juoksussa selvästi parempi, kuten alla olevasta kuvaajasta voi havaita.

Mallisalkku ylitti helmikuun lopussa 1000 %:n kokonaistuoton rajan. Vastaavana aikana OMX Helsinki Cap -tuottoindeksi on tuottanut 355,6 %. Suomi Fundamentti tuotti 5,5 % ja indeksi 1,2 %.

Mihin mallisalkku sijoittaa?

 • Salkku sisältää 25 kotimaista pörssiosaketta.
 •  Osakkeet valitaan fundamenttianalyysin perusteella.
  • Tyypillisesti salkussa on hyvän osinkotuoton arvo-osakkeita, joiden tuloksen odotetaan kasvavan tulevaisuudessa.

Arvo-osakkeiden uutta tulemista on odotettu vuosikymmenen verran. Nyt rotaatio on käynnissä, mikä edelleen tukee Suomi Fundamentin kehitystä.

Suomi Fundamentin TOP-osakkeet

Suomi Fundamentissa suurimmalla painolla on TietoEvry. Yhtiön Q4-raportti oli hyvä. Kannattaavuus oli vahva ja oikaistu liikevoitto 106,4 M€ (ennuste 105,3). TietoEvryn ongelmana on ollut heikko orgaaninen kasvu ja siksi osake on edelleen alamaissa. Johdon tämänhetkisten arvioiden mukaan liiketoiminta palaa kasvu-uralle vuoden 2021 toisella puoliskolla. TietoEVRY arvioi yhtiön orgaanisen kasvun olevan -1 % – +2 % (vuoden 2020 liikevaihto 2 786,4 milj. euroa). Yhtiö arvioi, että sen koko vuoden oikaistu liikevoittomarginaali (oikaistu EBITA) nousee 13-14 %:iin (12,7 % vuonna 2020). Osinkoehdotus 1,32 euroa osakkeelta.

Citycon on salkussa toiseksi suurimmalla painolla. Citycon on “home away” -osake, jotka ovat maailmalla jo lähteneet selvään nousuun. Esimerkiksi yhdysvaltalainen kauppakeskuksiin keskittynyt Simon Property Group on elokuun alusta noussut yli 62 %, kun Citycon vain 19 %. Q4:lla Citycon teki kohtuuhyvän tuloksen, vaikka nettovuokratuotto laski 6,7 %. Citycon jakaa osinkoa 0,50 euroa ja odottaa oikaistun osakekohtaisen operatiivisen tuloksensa (adjusted EPRA Earnings) olevan 0,558-0,658 euroa. Tällä saadaan P/E-luvuksi 12,5 ja osinkotuotoksi 6,6 %.

Telia on arvostusmittareilla halpa, mutta siihen on syynsä. Yhtiön viime vuodet ovat menneet Euraasian sotkujen selvittämiseen ja liiketoimintojen virtaviivaistamiseen. Yhtiön liikevaihto- ja tulostrendi ovat heikkoja, eikä osake kiinnosta sijoittajia. Liikevaihdon ja käyttökatteen odotetaan pysyvän vuonna 2021 samalla tasolla, kuin vuonna 2020. Hallituksen esitys osingoksi on 2 SEK osakkeelta, jolla osinkotuotoksi saadaan 5,8 %. 

Suomi Fundamentti -mallisalkun sisältö

Alla olevassa taulukossa koko Suomi Fundmanetti -mallisalkun sisältö. Sen näkee myös mallisalkkusivuilta, josta löytyy useita salkkuvaihtoehtoja eri tyyliselle sijoittajalle.

Tutustu, mitä maksavana jäsenenä saat!

Tarjolla on laajasti eri omaisuusluokkiin hajauttavia ETF-salkkuja sekä kaksi kotimaisiin osakkeisiin sijoittavaa mallisalkkua. Suomi Fundamentti on salkuista pitkäikäisin ja sillä on paras tuottohistoria. Suomi Laatuosake -salkku on perustettu oikealla rahalla ja sen heilunta on maltillisempaa. Maksullisena jäsenenä pääset tutustumaan salkkujen sisätöön sekä saat käyttöösi laajan työkalupakin sijoittamiseen.

Haluatko lukea koko artikkelin?


Tämä sisältö on avoinna vain Sijoittaja.fi -jäsenille.
Liittymällä jäseneksi saat käyttöösi sijoittajan kaikki työkalut ja lukuoikeuden sisältöön.


Aloita kuukauden kokeilu eurolla!

Oletko jo Sijoittaja.fi -jäsen? Kirjaudu:SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


FI_Free_stocks

YKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
TrialboxSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy