Osakepoimintoja tuloskaudelta: voittajat ja luuserit

Hurja tulosviikko on takana. Nostamme analyysissa esille tulosviikon voittajaosakkeita ja luusereita. Molempien joukosta voi löytyä ostettavia osakkeita.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Hurja tulosviikko on takana. Nostamme analyysissa esille tulosviikon voittajaosakkeita ja luusereita. Molempien joukosta voi löytyä ostettavia osakkeita.

Tiukka tulosviikko takana

Tärkein Q3-tulosviikko on nyt takana. Sijoittajan ei tällä tuloskaudella kannata ostaa osakkeita ennen tulosjulkistusta, sillä lähes kaikki osakkeet palkitaan kurssilaskulla. Näin kävi myös johtaville teknologiaosakkeille, kuten Applelle. Yksi syy on se, että rima oli korkealla tuloskauteen lähdettäessä. Kurssilaskulle on myös muita syitä, joista kirjoitamme seuraavassa markkinakatsauksessa.

Kaikista seurannassamme olevista yhtiöistä löydät ennusteet, toteutuneet luvut sekä tuloskommenttimme Osaketyökalusta.

Seuraa tuloskautta Sijoittaja.fi:ssä!

Voittajat ja luuserit

Käymme seuraavaksi läpi kuluneen viikon kotimaisia tuloskauden onnistujia ja luusereita. Aiemmat tulosartikkelit löydät tästä. Yksi luusereista on Nokia, jonka tuloksen analysoimme jo heti tulospäivän aamuna. Nokiaa ei kannata ostaa kurssidipistä, vaan ohjata varat mieluummin parempiin teknologiayhtiöihin, joita analysoitu tässä. Nokia-sijoituksia voi harkita aikaisintaan tammi-helmikuussa, kun Q4-tulos on julkaistu, näkymät vuodelle 2021 vahvistettu ja strategia selvillä. Nokian tapauksessa parasta on seurata kurssimomenttia. Se kertoi jo syyskuussa ennakkoon, että Nokia-sijoitukset on syytä myydä.

Toinen tuloskauden iso pettymys oli Bittium. Yhtiön ensimmäinen vuosipuolisko oli erittäin vahva, joten odotukset olivat nousseet Q3:sta ajatellen. Heikko suoritus oli kuin märkä rätti kasvoille ja se palkittiin selvällä kurssilaskulla. Pitemmällä tähtäimellä Bittium on osta, joten dipeistä osaketta voi ostaa, mutta ei kaikkea kerralla. Heikon Q3:n jälkeen Q4 on odotettava ja nähtävä näkymät vuodelle 2021 ennen isompia lisäyksiä.

Aloita ilmainen 14 päivän kokeilu Lue koko artikkeli

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja kaikkiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Sijoittaja360° avulla seuraat markkinaa. Tiedät koska on oikea aika sijoittaa osakkeisiin. Mukana myös suositut Osake- ja ETF-työkalut.

Seuraa tuloskautta

Sinua voisi kiinnostaa
Viikon kasvuosake: Puuilon osakkeella on vahva momentti päällä
Tekoälyuutiset: GPT-4 ei ole enää paras
Viikon osinko-osake: Wulff Groupin osakkeella 5,8 prosentin osinkotuotto
Ilmoittaudu webinaariin
Sijoittajan valinnat