Korkomarkkina kertoo jälleen tärkeän signaalin osakesijoittajalle. Syynä myös Elisan ja muiden defensiivisten kurssilaskulle.

Korkomarkkina on jälleen osoittanut voimansa osakemarkkinoille. Muutos on ollut niin voimakas, että se on aiheuttanut poikkeuksellisia kurssiliikkeitä tietyissä osakkeissa. Kerromme mitkä hyötyvät ja mitkä kärsivät tästä markkinavoimasta.

Julkaistu: 26.10.2020 Kirjoittaja:

korko markkinaympäristö osakkeet sijoitusideat

Osakesijoittajan pitää seurata korkomarkkinaa

Jokaisen osakesijoittajan kannattaa seurata korkomarkkinaa. Se on huomattavasti osakemarkkinaa suurempi ja kauppaa käydään eri tavalla kuin osakkeilla. Korkomarkkina ei ole herkkä laumakäyttäytymiselle, eikä korkomarkkinoilla tapahdu samanlaisia ylilyöntejä kuin osakemarkkinoilla.

Korkomarkkina kertoo myös paljon vallitsevasta riskitilanteesta sekä odotetusta talouskasvusta. Jos riskilainojen ja turvallisten lainojen välinen korkoero levenee, se kertoo markkinoille riskien kasvusta ja toisin päin. Lisäksi, jos pitkien valtionlainojen korko laskee, se kertoo alentuneista talouskasvuodotuksista ja päinvastoin.

Korko on noussut 31 % viikossa

USA:n 10-vuotisen valtionlainan korko on noussut 31 % viikossa. Syyskuun lopussa korko oli 0,65 % ja nyt se on 0,82 %. Koronnousu on tuntunut Suomen osakemarkkinoilla asti.

Kuvan lähde: CNBC

Sektorituottoja

Tarkastellaan viikkotason sektorituottoja USA:n osakemarkkinoilta. Heikoiten tuottaneet sektorit olivat teknologia, defensiivinen kulutus, terveydenhuolto ja kiinteistösijoitusyhtiöt. Kaikki sektoreita, jotka eivät menesty nousevien korkojen markkinaympäristössä.

Vastaavasti nousijoiden joukossa on rahoitus ja syklisiä sektoreita, jotka pärjäävät suhteellisesti paremmin nousevien korkojen aikaan.

Kuvan lähde: FinvViz

Vaikutukset osakemarkkinoille ja yksittäisiin osakkeisiin

Haluatko lukea koko artikkelin?


Tämä sisältö on avoinna vain Sijoittaja.fi -jäsenille.
Liittymällä jäseneksi saat käyttöösi sijoittajan kaikki työkalut ja lukuoikeuden sisältöön.


Aloita kuukauden kokeilu eurolla!

Oletko jo Sijoittaja.fi -jäsen? Kirjaudu:

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy