Salkunhoitajan viisi osakevalintaa eri tyylisille sijoittajille

Valmiilta listoilta on helppo poimia sijoitusideoita omaan salkkuun. Tässä salkunhoitajan viisi osakevalintaa ajankohtaisista sijoitusideoista.

Julkaistu: 20.10.2020 Kirjoittaja:

osakkeet sijoitusideat

Valmiit sijoitusideat

Olemme lajitelleet valmiit sijoitusideat kotimaisiin osakkeisiin, kansainvälisiin osakkeisiin ja ETF:iin. Maksavat jäsenet löytävät ne helposti työkaluista tai Ajankohtaiset sijoitusideat -sivulta.

Säästä aikaa ja napsi omaan sijoitustyyliisi sopivat sijoitusideat Sijoittaja.fi:n analyytikoiden ja salkunhoitajien valitsemilta listoilta. Ole oma salkunhoitajasi!

Salkunhoitajan viisi osakevalintaa

Valitsin viisi osaketta ajankohtaisista sijoitusideoista. Nämä ovat potentiaalisesti hyviä osakesijoituksia, mutta hyvin eri tyylisiä. Löydätkö niistä oman suosikkisi?

1 Regeneron Pharmaceuticals

TOP 10 Globaalit laatuyhtiöt -listalla on useita erinomaisia osakkeita, jotka sopivat nykyiseen markkinatilanteeseen. Valintani kuitenkin on Regeneron Pharmaceuticals. Se on johtava tiede- ja teknologiayritys, joka toimittaa elämää muuttavia lääkkeitä vakaviin sairauksiin. Q2:lla yhtiön liikevaihto kasvoi 24 % ja oikaistu EPS oli 7,16$. Lääkeyhtiöt eivät ole koronamarkkinassa olleet parhaiten tuottaneita osakkeita, joten Regeneron on mielestäni pitkäntähtäimen sijoitus.

  • Yhtiö julkistaa Q3-raportin marraskuussa
  • Osakkeen arvostusluvut ovat laatuyhtiölle edulliset, vaikka tuloskasvu hyvällä tasolla
  • Syyskuussa Regeneron kertoi, että sen vasta-aine-coctaili vähensi viraalitasoja ja paransi oireita ei-sairaalassa hoidetoissa COVID-19-potilaissa. Osake sai boostia myös siitä, kun presidentti Trumpia hoidettiin Regenorin lääkkellä ja Trump parani nopeasti koronasta.
  • Analyytikkojen suositus on lisää 2,15 (Asteikko: 1 = osta, 5 = myy)

2 Qt Group

Parhaat kasvuyhtiöt Suomesta ja maailmalta sijoittaja löytää 10 kotimaista ja 10 ulkomaista osakevalintaamme kasvuyhtiöiden joukosta. Kaikki listojen osakkeet sopivat erinomaisesti koronamarkkinaan. Riskinä on, että koronapandemian poistuessa “stay home” -talouden kasvuyhtiöt voivat kehittyä syklisempiä osakkeita heikommin. Näin kävi esimerkiksi syyskuuussa. Parhaiden teknologiayhtiöiden osakkeet palautuvat, kuten on tapahtunut lokakuussa, joten sijoittajan kannattaa käyttää vastaavat tulevat dipit ostopaikkoina.

Kotimaisten kasvuyhtiöiden listalta valintani on Qt Group. Haastattelin yhtiön johtoa SijoitusSummitissa syksyllä ja keskustelu vahvisti uskoani yhtiön strategiaan. Q2:lla Qt:n vahva kasvu jatkui. Liikevaihto oli 18,1 M€ (ennuste 16,1 M€) ja liiketulos 3,6 M€ (ennuste 0,7 M€). Qt:n liikevaihto kasvoi 29,2 % ja kasvu oli vahvaa kaikilla markkina-alueilla. Yhtiö pitää näkymänsä ennallaan ja arvioi vuoden 2020 liikevaihdon kasvavan vertailukelpoisin valuutoin yli 20 prosenttia edellisvuodesta ja liiketuloksen olevan positiivinen.

3 Spotify

Kansainvälisten kasvuosakkeiden TOP 10 -listalta voisi jälleen valita, minkä tahansa osakkeen. Viimeksi valitsin Alibaban, joka on noussut valinnan jälkeen voimakkaasti. Nyt haluan tehdä valinnan eurooppalaisten kasvuyhtiöiden joukosta. Eurooppalaiset kasvuyhtiöt ovat jääneet amerikkalais- ja aasialaisyhtiöiden jälkeen. Onneksi meiltä löytyy muutama tähtiosake. Valintani on Spotify, joka on musiikin ja podcastien suoratoistopalvelu.

  • Liikevaihto kasvoi Q2:lla 13 % 1 889 miljoonaan euroon. Aktiivisten käyttäjien määrä kasvoi 29 % 299 miljoonaan.
  • Yhtiön toiminta on vielä tappiollista. Operatiivinen tappio oli 189 M€, joka oli ohjausta enemmän johtuen henkilöstöpalkkioiden noususta osakekurssin vahvistumisen johdosta.

4 Sanofi

Vakaan osinkotuoton -yhtiöihin sijoittaminen on teema, joka oli suosiossa ennen koronaa korkojen ollessa matalalla. Ennakoimme, että teema palaa markkinoille koronan väistyessä, sillä korot pysyvät alhaalla ainakin vuoteen 2024 asti.

TOP 10 osinkoyhtiöistä valitsin teemaan sopivan Sanofin. Sanofi on ranskalainen monikansallinen lääkeyhtiö, joka on yksi maailman suurimmista reseptilääkkeiden valmistajista. Sanofi paitsi tutkii, kehittää, valmistaa ja markkinoi reseptilääkkeitä, myös kehittää muun muassa rokotteita ja itsehoitotuotteita. Valtaosa yhtiön liikevaihdosta muodostuu Euroopan ja Yhdysvaltojen myynnistä.

Sanofi jakaa osinkoa eurooppalaiseen tapaan kerran vuodessa tavallisesti toukokuussa. Monen muun terveydenhuoltoyhtiön tavoin Sanofin osake oli vahvassa nousussa vuodet 2018-2019, eikä koronakriisi tehnyt osakekurssiin vastaavaa lommoa kuin useilla syklisillä toimialoilla. Sanofi saa Osaketyökalussa kokonaisriskistä täyden kympin ja kelpo pisteet myös muilla mittareilla, joskaan arvostustaso ei ole osinkopapereiden kärkeä. Sanofin osinkotuotto on 3,6 %

5 OMV

Osakemarkkinoilla on odotettu pitkään arvoyhtiöiden uutta tulemista. Koronamarkkinassa arvoyhtiöt ovat heikoiten tuottanut sijoitustyyli. Useat salkunhoitajat uskovat, että pandemian väistyessä sykliset arvoyhtiöt palautuvat ja tuottavat muita sijoitustyylejä paremmin. Tästä on ollut huhtikuun jälkeen jo viitteitä.

Teemaan sopiva osakevalintani TOP 10 arvoyhtiöiden joukosta on itävaltalainen OMV, joka on myös joukon riskisin valinta. Kyseessä on klassinen arvoyhtiö. Osake on laskenut kuluvana vuotena 50 % ja arvostusluvut ovat alhaalla. OMV on energiatoimialalla toimiva syklinen yhtiö, jossa ollaan nousemassa syklin pohjalta. Toimiala on integroitu öljy- ja kaasuala. Yhtiön markkina-arvo on 7,6 miljardia. OMV on kertonut 4 miljardin euron suunnitelmasta vahvistaa kassavirtaa 2020-2021. S

  • Q2:llä liikevaihto ja -tulos romahtivat alentuneen kysynnän ja globaalien raaka-ainemarkkinoiden hintojen laskun takia. Analyytikot kuitenkin odottavat operatiivisen tuloksen vuonna 2020 olevan 1,4 miljardia euroa.
  • Q2-raportin mukaan OMV:llä on terve tase (gearing 21 %) ja hyvä likviditeettiasema.
  • Analyytikoiden suositus on lisää 2,35 (Asteikko: Osta = 1 ja myy = 5).

Timo Heikkilä, salkunhoitaja, Sijoittaja.fi:n perustaja

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy