Korona runtelee pörssiä, vieläkö ehtii sijoittaa kultaan?

Miten kullan arvo on kehittynyt koronakriisissä? Mihin kullan asema turvasatamana perustuu. Katso videolta K.A.Rasmussenin toimitusjohtaja Niklas Sundmanin vinkit sijoittajalle.

Julkaistu: 18.03.2020 Kirjoittaja:

K.A.Rasmussen koronavirus kulta sijoittaminen SijoitusSummit2020

Kulta toiminut historiassa turvasatamana

SijoitusSummitin videolla Merja Mähkä haastattelee Niklas Sundmania. Mihin kullan asema turvasatamana perustuu? Kulta on perinteisesti ollut valuutta, johon hakeudutaan vaikeina aikoina. Status on pysynyt tähän päivään saakka. Fyysinen kulta on jotain, josta pitää kiinni ja kilo kultaa tänä päivänä on kilo kultaa kahden vuoden päästä.

Koronaviruspaniikissa kullan hinta on kehittynyt jopa hassusti. Suunta on ollut jo ennen koronaviruskriisiä ylös päin, mutta koronakriisissä päivittäiset vaihtelut ovat olleet suuria.

Fyysinen kulta on konkreettista. Se ei voi mennä konkurssiin. Sitä voi halutessaan säilyttää kotona, ottaa mukaan muutossa. Fyysista kultaa voi säilyttää myös K.A.Rasmussenin välittämässä vakuutettussa turvasäilössä.

Sijoittajan on myös hyvä muistaa, että valkoisissa metalleissa palladiumissa, hopeassa ja platinassa on arvonlisävero. Kullassa arvonlisäveroa ei ole. Kullan hintaan vaikuttaa isojen sijoittajien markkinaliikkeet. Valkoisissa metalleissa arvoon vaikuttaa enemmän teollisuuden kysyntä.

K.A. Rasmussen

  • K.A.Rasmussen on Pohjoismaiden johtava jalometallialan yritys
  • Yhtiö muun muassa myy ja ostaa sijoitusjalometalleja
Katso video - vieläkö ehtii sijoittaa kultaan?

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy