Northcrypto

Miten hyödyntää uusia Osakesäästötilisalkkuja?

mallisalkku

Osakesijoittajan joulu on 2.1.2020. Silloin pääsee tekemään ensimmäisiä ostoksia osakesäästötilille. Ostoslistaa varten olemme suunnitelleet kolme osakesäästötilisalkkua. Miten salkkuja voi hyödyntää?

Julkaistu: 20.12.2019 Kirjoittaja:

mallisalkut osakesäästötili osakkeet sijoitusideat

Osakesäästötilisalkut

Olemme suunnitelleet kolme eri tyylistä Osakesäästötilisalkkua, joiden avulla sijoittaja saa mielestämme parhaimman mahdollisen hyödyn osakesäästötilistä helposti. Kaikki kolme salkkua sisältävät vain kotimaisia pörssin päälistan osakkeita. Mutta miten hyödyntää uusia Osakesäästötilisalkkuja?

Näin hyödynnät Osakesäästötilisalkkuja

Salkkusivuilla seuraamme salkkujen tuottokehitystä ja riskiä. Tuottoseurannassa salkut tasapainotetaan kuukausittain. Myös salkkujen sisältämät osakkeet päivitetään kuukausittain, mutta sijoitustyyleistä johtuen arvioimme, että Osingon kasvattajat ja Maltillinen -salkuissa kuukausittaiset osakemuutokset ovat vähäisiä. Aktiivia päivitetään tiheämmin ja siinä osakkeiden momentum-tyylistä johtuen vaihtuvuus on suurempaa.

Osakesäästötilipalvelu on välittäjäriippumaton ja Nordnetin asiakkaille on tarjolla etu! Palvelumme avulla ei voi suoraan sijoittaa osakkeisiin, vaan sijoittajan pitää itse tehdä osakesijoitukset omalle osakesäästötilille oman välittäjän kautta.

Osakesäästötilisijoittaja voi itse valita, miten Osakesäästötilisalkkuja hyödyntää. Tässä muutama esimerkki:

Seuraa oman tyylisi salkkua

 • Esimerkiksi, jos koet Osingon kasvattajat -salkun oman tyylisi mukaisesti voit hyödyntää salkun osakeomistuksia omissa osakevalinnoissasi osakesäästötilille
 • Yhdistele tyylejä
  • Voit myös yhdistää tyylejä ja valita esimerkiksi viisi osaketta Osingon kasvattajista ja viisi osaketta Maltillisesta
 • Olennaista on, että löydät oman sijoitustyylisi ja voit olla oma salkunhoitajasi
 • Osakesäästötilillä sinun ei tarvitse miettiä voitolla olevien osakkeiden myyntivoittoveroja
  • Pidä osakesäästötilisalkkusi aina oman tyylisi mukaisena. Myy pois osakkeet, jotka eivät enää vastaa tyyliäsi ja ostaa uusia tilalle.

Mieti sinulle sopiva päivitysväli

 • Toiset sijoittajat seuraavat osakkeita päivittäin ja käyvät kauppaa aktiivisesti
 • Toiselle sopii esimerkiksi salkun tarkastelu kaksi kertaa vuodessa
 • Tärkeintä on, että mietit etukäteen, miten toimia. Voit esimerkiksi päättää, että yhdenkään osakkeen paino ei saa nousta yli 5 %:n. Tällöin, jos yhden osakkeen kurssi nousee voimakkaasti, myyt osaketta siten, että sen paino laskee alle asettamasi rajan.
 • Tee salkkutarkastelu vähintään kaksi kertaa vuodessa. Palvelumme avulla se on helppo tehdä kuukausittain salkkuraportin kilahtaessa sähköpostiisi.

Salkun tasapainotus

 • Ammattisijoittajat suosivat salkun tasapainottamista eli ns. rebalansointia. Siinä salkku tasapainotetaan tietyin väliajoin, esimerkiksi kvartaaleittain.
  • Jos salkussasi on esimerkisi 10 osaketta, tasapainotus tarkoittaa sitä, että yhtä osaketta on salkussa 10 %:n painolla. Jos paino on korkeampi, osaketta pitää myydä ja jos matalampi, sitä pitää ostaa lisää.
 • Toinen hyväksi havaittu tapa on myydä osaketta sijoittamasi summan verran ja antaa tuottojen juosta.
  • Esimerkiksi, jos olet ostanut osaketta 1000 eurolla ja se nousee 2000 euroon, myyt osaketta 1000 eurolla. Tällöin olet saanut omasi pois ja voit sijoittaa ne edelleen.

Salkut sisältyvät osakesäästötilipalveluun

Osakesäästötilisalkut kuuluvat Sijoittaja.fi:n osakesäästötilipalveluun ja normaaliin Sijoittaja.fi:n maksulliseen jäsenyyteen. Palvelun tilanneet pääsevät tutkimaan kaikkien kolmen salkkujen sisältöä Osakesäästötilisalkkusivuilta.

Salkkumuutokset ja salkkuraportit lähetetään palvelun tilanneille myös sähköpostitse. Lisäksi palvelun tilanneilla on lukuoikeus osakesäästötiliartikkeleihin.

TUTUSTU OSAKESÄÄSTÖTILIPALVELUUN TÄSTÄ

Vertaile osakesäästötilejä uudella työkalulla

Sijoittaja.fi ja Vertaaensin.fi ovat toteuttaneet yhteistyössä osakesäästötilien vertailutyökalun. Vertaile osakesäästötilejä ja löydä sinulle sopivin osakesäästötili.

SIIRRY OSAKESÄÄSTÖTILIEN VERTAILUTYÖKALUUN!

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImageSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy