Mitä Nokialta ja muilta pörssiyrityksiltä odotetaan Q2-tuloskaudella

Q2-tuloskausi alkaa. Tuloskaudella on kolme yritystä, joiden tulosten odotetaan laskevan niin paljon, että koko pörssin ennustettu liiketulos laskee viime vuodesta.

Julkaistu: 15.07.2019 Kirjoittaja:

osakkeet tulokset

Q1-tuloskausi oli pettymys

Q1-tuloskaudella positiivista oli teollisuusosakkeiden tilausvirrat ja suurten metsäosakkeiden vakaat tulokset vaikeassa markkinatilanteessa. Tämä ei kuitenkaan auttanut, sillä sykliset osakkeet ovat lasketelleet Q1-tuloskauden jälkeen.

Kokonaisuudessan Q1 oli heikko. Nokia oli suuri pettymys. Myös Nordean tulos oli pettymys. Rakennusalan tulokset jäivät järkiään odotuksista, samoin Outokumpu.

Q2-odotukset eivät ole korkealla

Markkinoiden odotukset Q2:n suhteen ovat matalalla. Tästä kertoo mm. syklisten osakkeiden heikko kurssikehitys Q1-tuloskauden jälkeen. Kokonaisuudessaan pörssiyhtiöille odotetaan 2,5 %:n liikevaihdon kasvua, mutta peräti 6,2 %:n oikaistun liikevoiton laskua verrattuna Q2/2018-kauteen nähden. Tuloslaskun syypäät ovat Sampo, Nordea ja Nokia.

Suurinta tulospudotusta odotetaan Nordealle, Sammolle ja Nokialle. Sammon Q2/2018 tulosta paransi 197 miljoonan euron kertaluonteinen erä liittyen Mandatum Lifen ja Danske Bankin yhteistyösopimukseen. Nordean tulosta vertailukaudella paransi 349 M€:n myyntivoitot Baltian toimintojen ja Nordea Life and Pension Denmarkin myynneistä.

Nokian Q2/2018 tulos oli heikko. Silti tuloksen odotetaan edelleen laskevan. Analyytikot odottavat 5,4 miljardin euron liikevaihtoa ja 279 miljoonan euron liikevoittoa. Nokia julkistaa tuloksensa 25.7. Yhtiö ei ole vielä antanut tulosvaroitusta, joten on olemassa pieni mahdollisuus, että Nokia yllättäisi positiivisesti. Sijoittajien kannattaa kuitenkin odottaa tulosjulkistus ennen osakkeen ostoa. Nokian suorituskyky on ollut lupauksista huolimatta heikko, joten luottamus yhtiön johtoa kohtaan on hyvin matalalla.

Nesteeltä odotetaan suurinta tulosparannusta

Jos Nordea, Sampo ja Nokia jätetään pois laskuista, analyytikot odottavat pörssiyritysten parantaneen oikaistua liiketulosta 6,4 % vertailukauteen nähden. Suurinta tulosparannusta odotetaan Nesteeltä.

Analyytikot odottavat Nesteeltä 376 M€ vertailukelpoista liikevoittoa. Vertailukaudella Nesteen operatiivinen liikevoitto oli 277 M€. Myös Fortumin ja KONEen odotetaan parantaneen vertailukaudesta. KONE oli Q1-tuloskauden positiivinen yllättäjä. Nyt analyytikot odottavat KONEelta 325,5 M€ liiketulosta.

Seuraa tuloskautta

Seuraa suomalaisten osakkeiden tuloskautta Sijoittaja.fi:ssä. Tulosseurantataulukosta saat nopean käsityksen, missä suomalaisten osakkeiden tuloskaudella mennään. Näet mitkä osakkeet ylittivät odotukset, ja milloin loput tulokset julkistetaan.

 • Osavuosikalenteri
 • Liikevaihto- ja liiketulosennusteet
 • Toteutuneet liikevaihdot, tulokset ja yhtiön suoritus

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat kaiken hyödyn irti tuloskausisisällöstä.

Seuraa tuloskautta Sijoittaja.fi:ssä!

 

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy