Sijoittajilla kullan kiilto silmissä – Varo hypeä!

sijoittajamestari

Omistatko kultaa tai oletko harkinnut sijoittavasi lähiaikoina kultaan? Varoituksen sana: moni muukin on. Lue tämä ennen kuin teet sijoituspäätöksiä!

Julkaistu: 26.06.2019 Kirjoittaja:

kulta markkinaympäristö valtionlainat

Kulta ja hopea pitkän aikavälin arvostustasoiltaan yhä edulliset, mutta…

Kulta on perinteinen turvasatama, ja hetki sitten se oli historiallisen edullinen ja sijoittajien hyljeksimä sijoituskohde. Nostimme kullan esille potentiaalisena sijoituskohteena viime syksynä, kun suurten sijoittajien spekulatiiviset positioitumiset kullassa olivat historiallisen matalat. Tilanne lähti korjautumaan tämän jälkeen vauhdilla ja kullan hinta on pompannut sittemmin viime syksyisestä alle 1200 $/unssi hinnasta yli 1400 dollariin. Varsinaisesti kalliiksi kultaa ei silti voi vielä väittää: vielä vuonna 2011 kullasta piti pulittaa lähes 1900 $/unssi.

Myös toinen jalometalli, veli hopea, näyttää historiallisiin tasoihinsa nähden suorastaan halvalta. Edellisen kerran hopea/kulta -suhde oli näin matala 1990-luvun alkupuolella.

Kulta vs. hopea - Hopea on suhteellisesti huomattavasti halvempi

Hopean hinta suhteessa kultaan on historiallisen alhaisissa lukemissa

Lue koko artikkeli —

Saat lukuoikeuden analyyseihin ja artikkeleihin sekä käyttöösi osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön, mallisalkut ja muut sijoittajan työkalut.

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSISINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy