ETF-mallisalkkumme päivitetty nykyiseen markkinatilanteeseen

mallisalkku

Olemme päivittäneet sijoitusnäkemyksemme. Myös mallisalkut on päivitetty vastaamaan sijoitusnäkemystämme.

Julkaistu: 13.05.2019 Kirjoittaja:

ETF mallisalkut sijoitusideat

Sijoitusnäkemys

Olemme päivittäneet sijoitusnäkemyksemme Markkinakatsaus: mistä tuottoa? -analyysiin. Osakkeet ovat palautuneet vahvasti vuoden 2018 lopun romahduksesta. Korkotasot ovat laskeneet, koska keskuspankkien koronnostoriski on poistunut markkinoilta ja talouskasvu on hidastunut. Osakkeet ovat yli vuoden mittaisella aikahorisontilla korkoinstrumentteja houkuttelevampi sijoituskohde.

Tosin tulevina viikkoina osakemarkkinoiden suunnan määrää kauppasota. Sijoittajan kannattaakin olla varovainen. Markkinat uskovat, että sopu saadaan aikaiseksi, mutta aikataulu on epäselvä. Lisäksi on mahdollista, että sopua ei synny, jolloin kauppasota eskaloituu ja maailmantalous painuu pahimmassa tapauksessa taantumaan. Yksinkertaistettuna: osakkeet nousevat, jos sopu syntyy tulevien viikkojen aikana. Osakkeet laskevat, jos tariffeja laajennetaan ja Kiina asettaa vastatoimia.

Mallisalkut

Mallisalkuissamme on kaksi ETF-mallisalkkua, joissa hyödynnämme sijoitusnäkemystämme. Passiivinen Kulupihtari on 50 % osakkeisiin ja 50 % korkoihin sijoittava mahdollisimman kustannustehokas mallisalkku. Siinä sijoitusnäkemykstä käytetään omaisuusluokkien sisällä.

Strategiamestari on laajasti eri omaisuusluokkiin hajauttava ETF-mallisalkku, joka pyrkii markkinoita parempaan tuottoon. Parempaa tuottoa haetaan ensisijaisesti maailman parhailla strategia-ETF:illä. Myös omaisuusluokkapainotuksilla voidaan vaikuttaa salkun tuottoon tai riskitasoon.

Kaikki mallisalkkumme löydät kätevästi yhdeltä sivulta.

KATSO MALLISALKKUMME!

Passiivinen kulupihtari

Passiivinen kulupihtari sisältää 10 ETF-rahastoa, joista neljä on osakerahastoa ja 6 korkorahastoa. ETF:ien painot on asetettu siten, että osake-ETF:ien yhteenlaskettu paino salkussa on 50 %  ja korko-ETF:ien 50 %:ia. Passsiivinen kulupihtari soveltuu mahdollisimman edullisesti markkinatuottoa havittelevalle sijoittajalle. Salkun painotettu ETF:ien hallinnointikustannus on vain 0,187 %.

Sijoittaja voi hyödyntää mallisalkkua omissa ETF-valinnoissa. Esimerkiksi maailmanlaajuista osakehajautusta etsivä sijoittaja voi kopioida mallisalkun osake-ETF:t.

Olemme nostaneet tuoreessa sijoitusnäkemyksessämme USA-osakkeiden ja kehittyvien markkinoiden painoa. Olemme laskeneet eurooppalaisten osakkeiden painoa. Korkopuolella olemme laskeneet valtionlainojen painoa ja nostaneet yrityslainojen painoa. Valtionlainoissa korot ovat painuneet jälleen hyvin alas ja tuotto-odotus on alhainen.

Strategiamestari

Strategiamestari tarjoaa hyvin hajautetun vaihtoehdon tuottohakuiselle sijoittajalle, joka etsii kansainvälistä hajautusta laajasti läpi omaisuusluokkien. Salkun sisältämien ETF-rahastojen hallinnointikustannukset ovat 0,34 % p.a.

Myös Strategiamestarissa sijoittaja voi hyödyntää mallisalkkua omissa ETF-valinnoissa. Esimerkiksi globaaleille markkinoille strategia-ETF:iä etsivä sijoittaja voi hyödyntää Strategiamestari osake-ETF-valintoja.

Olemme nostaneet osakkeiden painoa ja laskeneet korkosijoitusten painoa korkotasojen laskun vuoksi. Osake-ETF-valinnoissa olemme suosineet laatua, matalaa riskiä ja megatrendejä. Korko-ETF:t tuovat salkkuun turvaa, mikäli markkinoiden riskit realisoituvat. Vaihtoehtoisissa olemme nostaneet kiinteistösijoitusten painoa ja laskeneet kullan painoa.

Seuraa kauppasodan kehittämista markkinaympäristössä

Seuraa, miten kauppasota vaikuttaa riski-indikaattoreihin ja muihin tärkeimpiin sijoittajan indikaattoreihin.

Tutustu uudistettuun Markkinaympäristöön tästä

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy