Torstai 25.4. on tuloskauden superpäivä

Torstai 25.4. on tuloskauden superpäivä. Seurannassamme olevista pörssiyhtiöistä peräti 27 julkistaa tuloksensa. Mitkä ovat kiinnostavimmat tulosjulkistajat?

Julkaistu: 24.04.2019 Kirjoittaja:

osakkeet tulokset

Tuloskauden superpäivä

Torstaina 25.4. sijoittajalla on kiire. Peräti 27 pörssiyritystä julkistaa tuloksensa. Tuloskauden alkumetrit ovat osoittaneet, että heikkoa tulosta ei palkita rökälelaskulla. Pörssipäivän mielenkiintoisin anti onkin, jatkuuko sama trendi, kun suuryhtiöt julkistavat tuloksensa.

Nokia saa suurimman mediahuomion. Ennakko-odotukset ovat alhaalla, joten tulosjulkistus jäänee latteaksi. Odotusten ylitys ja positiiviset markkinanäkymät voisivat siivittää Nokian kurssin nousuun. Positiiviseen yllätykseen on mahdollisuudet, sillä Texas Instruments kertoi vahvasta 5G-kysynnästä ja Ericssonin näkymät olivat myönteiset. Lue ennakkomme tästä.

Nokia-odotusten ollessa alhaalla mielenkiinto kannattaa kääntää toisaalle. Mielenkiintoisimmat tulosjulkistajat ovat KONE, Stora Enso, Metso, Orion ja Rovio.

KONEelta odotetaan 226,2 M€ liiketulosta. Tässä olisi parannusta edellisvuoteen. KONE odottaa liikevaihdon ja tuloksen palaavan parin heikomman vuoden jälkeen takaisin kasvu-uralle. Kääntyykö KONE jo vuoden ensimmäisellä kvartaalilla?

Stora Enso on laskenut metsäyhtiöistä eniten. Sellun hinta on ollut laskussa, mutta hinnanlaskun odotetaan jäävän väliaikaiseksi. Siksi Stora Enson raportissa näkymät ja ohjaus ovat toteutunutta tulosta tärkemmässä asemassa. Sijoittajien sormet ovat ostonapilla, kunhan markkinassa tapahtuu käänne ja yhtiön tulos kääntyy takaisin kasvuun. Tätä voidaan odottaa aikaisintaan Q2:lla. Stora Enso itse ohjasi Q1:n operatiivisen liiketuloksen olevan 260-350 milj., kun se vuotta aiemmin oli 369 M€.

Metson tulos on kasvanut viisi perättäistä kvartaalia. Saman trendin odotetaan jatkuvan. Analyytikot odottavat 93,4 M€ liiketulosta, kun tulos oli 80,0 M€ vuosi sitten. Metson kohdalla kannattaa seurata tilauskehitystä. Saadut tilaukset kasvoivat Q4:lla 30 %. Kasvun olisi hyvä saada jatkoa. Raaka-aineiden kysyntänäkymät antavat myös osviittaa muille konepajasektorin yhtiöille, kuten Outotecille, ja Outokummulle.

Orionilta analyytikot odottavat vain 61 M€ liiketulosta. Historiassa Q1 on ollut yhtiölle vahva. Vuosi sitten tulos oli 69,8 M€. Orionin oman ohjauksen perusteella kasvua voidaan odottaa ensi vuodesta eteenpäin. Orionissa mielenkiintoisinta antia ovat omat lääkekehityshankkeet, jotka ratkaisevat yhtiön tuloksentekokyvyn tulevaisuudessa.

Rovio on ollut alkuvuoden kovimpia kurssinousijoita. Vuodesta 2019 on tulossa edellisvuotta parempi. Rovion onnistuminen loisi uskoa koko Suomen pelialalle ja voisi jälleen herättää kansainvälisten sijoittajien kiinnostuksen. Katseet kohdistuvat kahteen uuteen peliin, joista sijoittajat odottavat lisätietoa. Myös uusi Angry Birds -elokuva julkistetaan tänä vuonna ja sen odotetaan tuovan tulosta.

Seuraa tuloskautta

Seuraamme tulospäivää tiiviisti ja kirjoitamme kaikista tuloksista tuloskommentit.

Seuraa suomalaisten osakkeiden tuloskautta Sijoittaja.fi:ssä. Tulosseurantataulukosta saat nopean käsityksen, missä suomalaisten osakkeiden tuloskaudella mennään. Näet mitkä osakkeet ylittivät odotukset, ja milloin loput tulokset julkistetaan.

 • Osavuosikalenteri
 • Liikevaihto- ja liiketulosennusteet
 • Toteutuneet liikevaihdot, tulokset ja yhtiön suoritus

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat kaiken hyödyn irti tuloskausisisällöstä.

Seuraa tuloskautta Sijoittaja.fi:ssä!

 

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy