New call-to-action

Mitä markkinat odottavat Nokian Q1-tulokselta?

Nokian kurssi on kehittynyt heikosti ennen Q1-tulosjulkistusta. Enteileekö tämä tulospettymystä vai joko 5G-markkinakasvu saa Nokian liitämään?

Julkaistu: 23.04.2019 Kirjoittaja:

Nokia osakkeet tulokset

Nokia

Nokian tulos on jälleen yksi odotetuimpia. Tulos julkistetaan torstaina 25.4. Vuoden 2018 viimeisellä kvartaalilla Nokian tulos ylitti analyytikkojen ennusteet, liikevaihto ja tulos kasvoivat myös vertailukaudesta. Näin Nokian seitsemän kvartaalin liikevaihdon laskuputki katkesi. Nokian koko vuoden osakekohtainen tulos oli 0,23 ja osui siten johdon ohjauksen alalaitaan (0,23 – 0,28 €).

Markkinoiden odotukset Nokian suhteen ovat alhaalla. Tähän on syynä Nokian oma vaisu ohjaus tilinpäätöksen yhteydessä. Nokia odottaa ensisijaisen kohdemarkkinan pysyvän melko tasaisena vuonna 2019. Verkkoliiketoiminnassa Nokia odottaa ensimmäisen vuosineljänneksen olevan erityisen heikko.

Nokian osakekurssi laski maaliskuussa yhtiön ilmoitettua tutkinnasta koskien Alcatel-Lucentin mahdollisista sääntöjen vastaisista toimista. Kurssi ei ole toipunut tästä, vaikka osakemarkkina on jatkanut nousua. On mielenkiintoista nähdä, mitä tästä kerrotaan Q1-raportissa ja mikä on sen mahdollinen kuluvaraus.

Odotukset Q1:lle

Analyytikot odottavat Nokialta 5 003 miljoonan euron liikevaihtoa ja 315 milj. euron liiketulosta. Tulos syntyy lähes kokonaan Technologiesista. Vuosi sitten uusien raportointisegmenttien mukaisesti liiketulos jakaantui seuraavasti:

  • Networks 46 M€
  • Software 1 M€
  • Technologies 274 M€.

Kurssinousu edellyttää odotusten ylittämistä. Odotusten ollessa alhaalla niiden ylittäminen on helpompaa. Nokialla olisi nyt tuhannen taalan paikka lyödä ennusteet. Johdon ohjaus oli kuitenkin niin vaisu ja Nokian aiemmat suoritukset Q1:llä ovat olleet pehmeitä, että suurilla panoksilla tulosylitystä ei kannata lähteä veikkaamaan.

Tulosylityksen lisäksi Nokian kurssin saisi lentämään 5G-markkinanäkymien muuttuminen positiivisimmiksi. Myös Nokian omien kysyntänäkymien parantuminen loppuvuodelle olisi laukaisija kurssinousulle. Tätä myös markkinat aiemmin odottivat useiden maiden karsastaessa kiinalaisen Huawein teknologiaa. Tätä skenaariota tukee Ericssonin hyvä tulos Q1:llä. Ericsson löi analyytikkojen ennusteet ja nosti koko vuoden näkymiä Pohjois-Amerikan ja 5G-markkinakasvun vuoksi.

Seuraa tuloskautta

Olemme päivittäneet liikevaihto- ja tulosennusteet tulosseurantataulukkoon!

Seuraa suomalaisten osakkeiden tuloskautta Sijoittaja.fi:ssä. Tulosseurantataulukosta saat nopean käsityksen, missä suomalaisten osakkeiden tuloskaudella mennään. Näet mitkä osakkeet ylittivät odotukset, ja milloin loput tulokset julkistetaan.

  • Osavuosikalenteri
  • Liikevaihto- ja liiketulosennusteet
  • Toteutuneet liikevaihdot, tulokset ja yhtiön suoritus

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat kaiken hyödyn irti tuloskausisisällöstä.

Seuraa tuloskautta Sijoittaja.fi:ssä!SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy