Lapselle säästämisen aloittaminen: pankkien käytännön ohjeet

Lapselle säästäminen kannattaa. Kun säästämisen aloittaa aikaisin, niin varallisuus karttuu huomaamatta. Kysyimme Nordnetilta, Nordealta ja OP:lta käytännön ohjeet lapselle säästämiseen ja arvo-osuustilin avaamiseen.

korkoa korolle lapselle säästäminen Nordea Nordnet OP sijoittaminen säästä säästäminen lapselle

Katso Sijoittaja.fi:n valinnat lapselle säästämiseen!

Pankkien käytännön ohjeet lapsen tilin avaamiseen ja osakkeiden ostoon

Lapselle tulee avata arvopaperisäilytys ja arvo-osuustili, mikä mahdollistaa osakekaupankäynnin aloittamisen. Sen jälkeen osakkeiden ostaminen onnistuu helposti verkkopalvelun kautta lapsen arvo-osuustilille. Katso tästä Nordean, Nordnetin ja OP:n käytännön ohjeet osakkeiden ostoon.

Nordea Lapselle säästäminen

Säästämisen aloittaminen rahastoon

Voit aloittaa lapselle kuukausisäästämisen rahastoon Nordea 24/7 asiakaspalvelun kautta. Kannattaa huomata, että lapsen mahdollisen toisen huoltajan täytyy puhelun aikana vahvistaa sopimus pankkitunnuksilla. Vaihtoehtoisesti kuukausisäästösopimuksen voi avata konttorissa, jolloin mukaan tulee varata valtakirja mahdolliselta toiselta huoltajalta.

Osakkeiden osto

Voit avata lapselle arvo-osuustilin Nordea 24/7 asiakaspalvelun kautta. Kannattaa huomata, että lapsen mahdollisen toisen huoltajan täytyy puhelun aikana vahvistaa sopimus pankkitunnuksilla.

Vaihtoehtoisesti kuukausisäästösopimuksen voi avata konttorissa, jolloin mukaan tulee varata valtakirja mahdolliselta toiselta huoltajalta.

Kun arvo-osuustili on avattu, voi siihen lisätä oikeuden yhdelle tai molemmille vanhemmille käydä kauppaa ja kaupanteko onnistuu helpoiten verkkopankissa.

Nordean rahastoratkaisut lapselle säästämiseen

Säästö-rahastossa on 5 eri riskitasoa, jotka sopivat säästäjälle, joka ei seuraa aktiivisesti sijoituksiaan, koska pankki pitää huolta kokonaisuudesta. Pienelle lapselle voi ottaa hieman enemmänkin riskiä eli esimerkiksi Säästö 75, kun sijoitusaika voi olla yli kymmenen vuotta, jolloin nousut ja laskut tasoittuvat. Jos taas säästää teinille tulevaan ajokorttiin, niin kannattaa katsoa pienempiriskisiä vaihtoehtoja, kuten Säästö 10 tai Säästö 25.

Kysymyksiin vastasi Tanja Eronen, Co-Head of Investment Products

Nordnet Lapselle säästäminen

Säästämisen aloittaminen rahastoon

Nordnetissä avaa alaikäisen salkku, johon tee kuukausittainen talletus. Talletus tulee tehdä Nordnetin asiakasvaratilille käyttäen lapsen viitenumeroa. Ohjeet sekä tili- ja viitenumerot manuaalisen talletuksen tekoon löytyvät kohdasta Salkku -> Talletukset -> Tee manuaalinen talletus.

Katso yksityiskohtaiset ohjeet ja vinkkejä lapselle säästämisestä.

Aloita kuukausisäästäminen ja tee kuukausisäästösuunnitelma.

Osakkeiden osto

Avaa alaikäisen salkku (ks. yllä) ja talleta salkkuun rahaa. Ohjeita verkkopalvelun käytöstä ja osakeostojen aloittamisesta löydät Nordnet-koulusta.

Nordnetin rahastoratkaisut lapselle säästämiseen

Rahastoneuvoja tekee sinulle räätälöidyn rahastoehdotuksen 5 minuutissa.

Vinkkejä voit katsoa myös Nordnetin mallirahastosalkuista ja Nordnetin sosiaalisesta säästäjien ja sijoittajien verkostosta Sharevillestä, missä voit mm. käydä keskustelua muiden sijoittajien kanssa sekä seurata menestyneiden sijoittajien salkkuja.

https://www.youtube.com/watch?v=mmohPT9JcGU

Kysymyksiin vastasi Jukka Lepikkö, Marketing Coordinator

Lue lisää aiheesta Sijoittaja.fi:stä

Seuraa Sijoittaja.fi:n salkkua Sharevillessä!

OP Lapselle säästäminen

Säästämisen aloittaminen rahastoon

OPn asiakas voi hoitaa alaikäisen lapsensa tilin avauksen alusta loppuun verkkopalvelussa, jossa lapsen molemmilla vanhemmilla on OPn verkkopalvelusopimus. Tilin avaamisen jälkeen kannattaa tehdä jatkuva sopimus siirtämisestä tilille ja tältä tililtä säästösopimus valitsemaasi rahastoon.

Koska sijoitushorisontti on pitkä, parhaan tuoton saat osakerahastosta. Ennen sijoituspäätöksen tekemistä kannattaa kuitenkin selvittää oma sijoittajaprofiili. Alaikäisen lapsen sijoittajaprofiilin ja sijoitussuunnitelman voi tehdä verkkoneuvottelussa tai vaihtoehtoisesti konttoritapaamisessa.

Osakkeiden osto

Aloittaessasi osakekaupankäynnin lapsen nimiin, molempien huoltajien tulee ensin allekirjoittaa lapselle tehtävä Säästämisen ja sijoittamisen -sopimus. Lisäksi lapselle tulee avata arvopaperisäilytys ja arvo-osuustili, mikä mahdollistaa osakekaupankäynnin aloittamisen.

Sen jälkeen osakkeiden ostaminen onnistuu helposti huoltajan oman verkkopalvelun kautta lapsen arvo-osuustilille, kun lapsen säilytyksessä on merkintä valtuutuksesta.

OP:n rahastoratkaisut lapselle säästämiseen

Säästäjän rahastot sijoittavat varansa korkoihin ja osakkeisiin. Säästäjän rahastot sopivat hyvin pitkäjänteiselle säästäjälle, jolla ei ole aikaa tai kiinnostusta seurata markkinoita aktiivisesti, mutta joka hakee kohtuullista tuottoa säästöillensä.

Korkeampaa tuottoa hakevalle ja suurempaa riskiä sietävälle säästäjälle soveltuvat hyvin erittäin kustannustehokkaat indeksirahastot. OP:lla on laaja valikoima indeksirahastoja ja ne sijoittavat kaikki varansa vertailuindeksin mukaisesti osakkeisiin.

Vastaajina henkilöasiakkaiden sähköisten osakekaupankäyntipalveluiden johtaja Pasi Sirola ja säästämisen ja sijoittamisen palveluista vastaava johtaja Katja Taponen

Lue lisää aiheesta Sijoittaja.fi:stä

Katso Sijoittaja.fi:n valinnat lapselle säästämiseen!SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy