Korkoa korolle -laskuri

“Korkoa korolle on maailman kahdeksas ihme.

Joka sitä ymmärtää, tienaa sen; joka ei ymmärrä, maksaa sitä.”

Albert Einstein

Korkoa korolle -laskuri on tehokas työkalu korkoa korolle -ilmiön vaikutusten arviointiin. Alta löytyvän laskurin avulla sinäkin voit tutkia mikä vaikutus korkoa korolle -ilmiöllä on säästöjen karttumiseen. Ilmiön keskiössä on kertyvän tuoton uudelleeninvestointi; sen sijaan, että sijoituksen tuotto otettaisiin käyttöön, se lisätään alkuperäiseen pääomaan, jolloin tuotoillekin alkaa kertyä tuottoja.

Esimerkkinä 1 000 euron sijoitus 10 % vuosikorolla. Korkotuotto ensimmäisenä vuonna on 1 000 € * 10 % = 100 euroa. Mikäli summaa ei sijoiteta uudelleen, on tuotto sama 100 € myös seuraavana vuonna, mutta mikäli summa sijoitetaan uudelleen maksetaan korkotuotto paitsi alkuperäiselle 1 000 euron pääomalle, että jo muodostuneelle 100 euron korolle. Tuloksena 1 000 € * 10 % + 100 € * 10 % = 110 euroa. Ja näin korkoa korolle -ilmiön avulla tuotto on kasvanut.

Korkoa korolle -laskuri

Alta löydät kätevän laskurin arvioidaksesi korkoa korolle -ilmiön tehokkuutta valitsemillasi muuttujilla.

Parhaan hyödyn korkoa korolle -ilmiöstä saa pitkässä juoksussa sijoittamalla korkean tuotto-odotuksen sijoituskohteisiin. Historiassa korkeimman tuoton on saanut parhailla teknologiaosakkeilla ja laatuosakkeilla. Parhaan hyödyn korkoa korolle -ilmiöstä saa pitkässä juoksussa sijoittamalla korkean tuotto-odotuksen sijoituskohteisiin. Historiassa korkeimman tuoton on saanut parhailla teknologiaosakkeilla ja laatuosakkeilla.

Opi lisää sijoittamisesta

Sijoittaminen ei ole vaikeaa, vaikka näin usein annetaan ymmärtää. Yksinkertaisilla ohjeilla ja fiksuilla ratkaisuilla aloitteleva sijoittaja voittaa keskimääräisen sijoittajan ja pääsee hyvään lopputulokseen.

Tilaa Sijoittaja.fi jäsenyys

Sijoittaja.fi jäsenenä saat lukuoikeuden kaikkiin artikkeleihin ja analyyseihin sekä saat käyttöösi sijoittajan työkalut.

Tutustu Sijoittaja.fi-jäsenyyteen
AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT

16.7.2021 15:52 | Sijoittaja.fi
Osakesäästötilisalkku Aktiivin salkkukatsaus

15.7.2021 14:04 | Sijoittaja.fi
Neljä sijoitusvinkkiä, jotka toimivat aina

9.7.2021 13:32 | Henri Heikinheimo
10 vuoden säästämisellä 40 vuoden eläkesäästöt?

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy