Korkoa korolle -laskuri

“Korkoa korolle on maailman kahdeksas ihme.

Joka sitä ymmärtää, tienaa sen; joka ei ymmärrä, maksaa sitä.”

Albert Einstein

Korkoa korolle -laskuri on tehokas työkalu korkoa korolle -ilmiön vaikutusten arviointiin. Alta löytyvän laskurin avulla sinäkin voit tutkia mikä vaikutus korkoa korolle -ilmiöllä on säästöjen karttumiseen. Ilmiön keskiössä on kertyvän tuoton uudelleeninvestointi; sen sijaan, että sijoituksen tuotto otettaisiin käyttöön, se lisätään alkuperäiseen pääomaan, jolloin tuotoillekin alkaa kertyä tuottoja.

Esimerkkinä 1 000 euron sijoitus 10 % vuosikorolla. Korkotuotto ensimmäisenä vuonna on 1 000 € * 10 % = 100 euroa. Mikäli summaa ei sijoiteta uudelleen, on tuotto sama 100 € myös seuraavana vuonna, mutta mikäli summa sijoitetaan uudelleen maksetaan korkotuotto paitsi alkuperäiselle 1 000 euron pääomalle, että jo muodostuneelle 100 euron korolle. Tuloksena 1 000 € * 10 % + 100 € * 10 % = 110 euroa. Ja näin korkoa korolle -ilmiön avulla tuotto on kasvanut.

Korkoa korolle -laskuri

Alta löydät kätevän laskurin arvioidaksesi korkoa korolle -ilmiön tehokkuutta valitsemillasi muuttujilla.

Parhaan hyödyn korkoa korolle -ilmiöstä saa pitkässä juoksussa sijoittamalla korkean tuotto-odotuksen sijoituskohteisiin. Historiassa korkeimman tuoton on saanut parhailla teknologiaosakkeilla ja laatuosakkeilla. Parhaan hyödyn korkoa korolle -ilmiöstä saa pitkässä juoksussa sijoittamalla korkean tuotto-odotuksen sijoituskohteisiin. Historiassa korkeimman tuoton on saanut parhailla teknologiaosakkeilla ja laatuosakkeilla.

Opi lisää sijoittamisesta

Sijoittaminen ei ole vaikeaa, vaikka näin usein annetaan ymmärtää. Yksinkertaisilla ohjeilla ja fiksuilla ratkaisuilla aloitteleva sijoittaja voittaa keskimääräisen sijoittajan ja pääsee hyvään lopputulokseen.

Lue lisää sijoittamisesta

Suosituimmat artikkelit

Kokosimme Sijoittaja.fi:n suosituimmat artikkelit yhteen paikkaan! Löydä itseäsi kiinnostavat artikkelit helposti aihealueittain järjestetyltä sivulta. Artikkeleita löytyy niin sijoittamisesta kiinnostuneille, kuin myös jo kokeneemmalle sijoittajalle. 

Suosituimmat artikkelit

Artikkelit helposti puhelimeen heti niiden ilmestyttyä!

Lataa SijoittajaApp-sovellus ja saat puhelimeesi uusimmat artikkelit. Voit helposti hakea haluamiasi aiheita ja tallentaa kiinnostavimmat artikkelit myöhemmin luettavaksi. 

LATAA SIJOITTAJA-APP!


AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT

17.1.2022 10:57 | Henri Heikinheimo
Osakesäästötilisalkku Aktiivin salkkukatsaus

16.12.2021 10:58 | Henri Heikinheimo
Osakesäästötilisalkku Aktiivin salkkukatsaus

16.11.2021 13:53 | Henri Heikinheimo
Osakesäästötilisalkku Aktiivin salkkukatsaus
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy