Korkoa korolle laskuri

“Korkoa korolle on maailman kahdeksas ihme.

Joka sitä ymmärtää, tienaa sen; joka ei ymmärrä, maksaa sitä.”

Albert Einstein

Korkoa korolle -laskuri on tehokas työkalu korkoa korolle -ilmiön vaikutusten arviointiin. Alta löytyvän laskurin avulla sinäkin voit tutkia mikä vaikutus korkoa korolle -ilmiöllä on säästöjen karttumiseen. Ilmiön keskiössä on kertyvän tuoton uudelleeninvestointi; sen sijaan, että sijoituksen tuotto otettaisiin käyttöön, se lisätään alkuperäiseen pääomaan, jolloin tuotoillekin alkaa kertyä tuottoja.

Esimerkkinä 1 000 euron sijoitus 10 % vuosikorolla. Korkotuotto ensimmäisenä vuonna on 1 000 € * 10 % = 100 euroa. Mikäli summaa ei sijoiteta uudelleen, on tuotto sama 100 € myös seuraavana vuonna, mutta mikäli summa sijoitetaan uudelleen maksetaan korkotuotto paitsi alkuperäiselle 1 000 euron pääomalle, että jo muodostuneelle 100 euron korolle. Tuloksena 1 000 € * 10 % + 100 € * 10 % = 110 euroa. Ja näin korkoa korolle -ilmiön avulla tuotto on kasvanut.

Muut säästölaskurit

Kuinka paljon voisit säästää osake- ja ETF-kaupan kustannuksissa?

  • Välittäjävertailu laskee, mikä on edullisin välittäjä juuri sinulle, ja huomioi erilaiset jäsenedut (mm. OSKL, Akava ja OP:n omistaja-asiakkuus).
  • Sijoittaja.fi ja Vertaaensin.fi ovat toteuttaneet yhteistyössä osakesäästötilien vertailutyökalun. Vertaile osakesäästötilejä, ja löydä sinulle sopivin osakesäästötili.
SIIRRY OSAKESÄÄSTÖTILIEN VERTAILUTYÖKALUUN!

Miten saat säästöillesi parempaa tuottoa?


Opi ETF-sijoittajaksi! LATAA ILMAINEN ETF-OPAS
AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy