Korkoa korolle -laskuri

“Korkoa korolle on maailman kahdeksas ihme.

Joka sitä ymmärtää, tienaa sen; joka ei ymmärrä, maksaa sitä.”

Albert Einstein

Korkoa korolle -laskuri on tehokas työkalu korkoa korolle -ilmiön vaikutusten arviointiin. Alta löytyvän laskurin avulla sinäkin voit tutkia mikä vaikutus korkoa korolle -ilmiöllä on säästöjen karttumiseen. Ilmiön keskiössä on kertyvän tuoton uudelleeninvestointi; sen sijaan, että sijoituksen tuotto otettaisiin käyttöön, se lisätään alkuperäiseen pääomaan, jolloin tuotoillekin alkaa kertyä tuottoja.

Esimerkkinä 1 000 euron sijoitus 10 % vuosikorolla. Korkotuotto ensimmäisenä vuonna on 1 000 € * 10 % = 100 euroa. Mikäli summaa ei sijoiteta uudelleen, on tuotto sama 100 € myös seuraavana vuonna, mutta mikäli summa sijoitetaan uudelleen maksetaan korkotuotto paitsi alkuperäiselle 1 000 euron pääomalle, että jo muodostuneelle 100 euron korolle. Tuloksena 1 000 € * 10 % + 100 € * 10 % = 110 euroa. Ja näin korkoa korolle -ilmiön avulla tuotto on kasvanut.

Korkoa korolle -laskuri

Alta löydät kätevän laskurin arvioidaksesi korkoa korolle -ilmiön tehokkuutta valitsemillasi muuttujilla.

Minimoi kulut – saat parhaan hyödyn korkoa korolle -ilmiöstä

Parhaan hyödyn korkoa korolle -ilmiöstä saa pitkässä juoksussa sijoittamalla korkean tuotto-odotuksen sijoituskohteisiin ja minimoimalla kulut. Kulut syövät tuottoa ja ero korostuu korkoa korolle -ilmiön vuoksi pitkässä juoksussa. eToron* kaupankäyntialustalla voi ostaa osakkeita nollakuluilla. Alustalla voi ostaa myös osakkeiden osia. 

Teknologiaosakkeilla ja laatuosakkeilla paras tuotto

Parhaan hyödyn korkoa korolle -ilmiöstä saa pitkässä juoksussa sijoittamalla korkean tuotto-odotuksen sijoituskohteisiin. Historiassa korkeimman tuoton on saanut parhailla teknologiaosakkeilla ja laatuosakkeilla. Katso tästä valmiit salkut parhaisiin teknologiaosakkeisiin ja laatuosakkeisiin.

Rahastojen avulla voit myös hyötyä korkoa korolle -ilmiöstä, mutta muista kulut

Rahastot ovat helppo tapa hyötyä korkoa korolle -ilmiöstä. Osakemarkkinoilta on historiassa saanut pitkässä juoksussa seitsemän prosentin reaalituoton. Alla oleva kuva kertoo, miten paljon kulut syövät sijoitustoiminnan lopputulosta. Sijoittajan kannattaa suosia matalakustanteisia rahastoja, sillä 1,5 prosentin hallinnointikulu vaikuttaa vuosien saatossa jo merkittävästi sijoitustoiminnan lopputulokseen.

säästä kuluissaAIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy