Korkoa korolle -laskuri

”Korkoa korolle on maailman kahdeksas ihme.

Joka sitä ymmärtää, tienaa sen; joka ei ymmärrä, maksaa sitä.”

Albert Einstein

Korkoa korolle -laskuri on tehokas työkalu korkoa korolle -ilmiön vaikutusten arviointiin. Alta löytyvän laskurin avulla sinäkin voit tutkia mikä vaikutus korkoa korolle -ilmiöllä on säästöjen karttumiseen. Ilmiön keskiössä on kertyvän tuoton uudelleeninvestointi; sen sijaan, että sijoituksen tuotto otettaisiin käyttöön, se lisätään alkuperäiseen pääomaan, jolloin tuotoillekin alkaa kertyä tuottoja.

Esimerkkinä 1 000 euron sijoitus 10 % vuosikorolla. Korkotuotto ensimmäisenä vuonna on 1 000 € * 10 % = 100 euroa. Mikäli summaa ei sijoiteta uudelleen, on tuotto sama 100 € myös seuraavana vuonna, mutta mikäli summa sijoitetaan uudelleen maksetaan korkotuotto paitsi alkuperäiselle 1 000 euron pääomalle, että jo muodostuneelle 100 euron korolle. Tuloksena 1 000 € * 10 % + 100 € * 10 % = 110 euroa. Ja näin korkoa korolle -ilmiön avulla tuotto on kasvanut.

Korkoa korolle -laskuri

Alta löydät kätevän laskurin arvioidaksesi korkoa korolle -ilmiön tehokkuutta valitsemillasi muuttujilla.

Minimoi kulut – saat parhaan hyödyn korkoa korolle -ilmiöstä

Parhaan hyödyn korkoa korolle -ilmiöstä saa pitkässä juoksussa sijoittamalla korkean tuotto-odotuksen sijoituskohteisiin ja minimoimalla kulut. Kulut syövät tuottoa ja ero korostuu korkoa korolle -ilmiön vuoksi pitkässä juoksussa. eToron* kaupankäyntialustalla voi ostaa osakkeita nollakuluilla. Alustalla voi ostaa myös osakkeiden osia. 

Teknologiaosakkeilla ja laatuosakkeilla paras tuotto

Parhaan hyödyn korkoa korolle -ilmiöstä saa pitkässä juoksussa sijoittamalla korkean tuotto-odotuksen sijoituskohteisiin. Historiassa korkeimman tuoton on saanut parhailla teknologiaosakkeilla ja laatuosakkeilla. Katso tästä valmiit salkut parhaisiin teknologiaosakkeisiin ja laatuosakkeisiin.

Rahastojen avulla voit myös hyötyä korkoa korolle -ilmiöstä, mutta muista kulut

Rahastot ovat helppo tapa hyötyä korkoa korolle -ilmiöstä. Osakemarkkinoilta on historiassa saanut pitkässä juoksussa seitsemän prosentin reaalituoton. Alla oleva kuva kertoo, miten paljon kulut syövät sijoitustoiminnan lopputulosta. Sijoittajan kannattaa suosia matalakustanteisia rahastoja, sillä 1,5 prosentin hallinnointikulu vaikuttaa vuosien saatossa jo merkittävästi sijoitustoiminnan lopputulokseen.

säästä kuluissa

Hyödyt korkoa korolle -ilmiöstä vain aloittamalla sijoittamisen

Tiedostava sijoittaja muistaa, että turhat kulut syövät sijoituksen tuottoa ja samalla myös korkoa korolle -ilmiön vaikutuksia. Sijoititpa sitten matalakuluisesti osakkeisiin, rahastoihin tai johonkin muuhun omaisuusluokkaan, niin korkoa korolle -ilmiön hyödyt alkavat silloin, kun raha sijoitetaan.

Korkoa korolle ilmiöstä hyötyminen on yksi sijoitusmaailman hienoimpia oivalluksia. Sijoitustietoa on kuitenkin saatavilla valtavasti ja oleellisen tiedon tunnistaminen on välillä vaikeaa – me Sijoittaja.fi:ssä koostamme kaikki tärkeät uutiset, nostot ja huomiot jäsenillemme luettavaksi. Sijoittaja.fi:n jäsenet saavat lukuoikeuden kaikkeen sisältöön: analyyseihin, markkinakatsauksiin, listautumisista kirjoitettuihin koosteisiin, analyytikoiden ajankohtaisiin artikkeleihin ja muuhun rahanarvoiseen asiantuntijasisältöön.

Miltä korkoa korolle ilmiön mahdollisuudet näyttävät markkinatilanteen myllerryksessä? Sijoittaja.fi-jäsenten käytössä oleva markkinaympäristö-työkalu ja ajankohtaiset markkinakatsaukset pitävät huolen siitä, että saatavilla on aina ajankohtainen katsaus markkinoiden tilanteeseen.

Lue lisää korkoa korolle -ilmiöstä

Vinkki! Harjoittele sijoittamista virtuaalirahalla SijoittajaAppin avulla.

Tutustu SijoittajaAppiin

Opi lisää sijoittamisesta ja tilaa ilmainen Sijoittajakirje

Sijoittaja.fi kokoaa puolestasi keskeisimmät sijoitusaiheiset nostot uutiskirjeeseen pari kertaa viikossa.

TILAA SIJOITTAJAKIRJE


AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT
Kokeile jäsenyyttä 14 päivää ilmaiseksi

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy