Osallistu osakeantiin!

Vaihtoehtoisiin sijoituskohteisiin ETF-rahastoilla

Ammattimaiset sijoittajat ovat kasvattaneet voimakkaasti sijoituksiaan vaihtoehtoisiin omaisuusluokkiin. Kerromme tässä artikkelissa, miten vaihtoehtoisiin omaisuusluokkiin voi sijoittaa ETF:ien avulla.

Julkaistu: 23.05.2018 Kirjoittaja:

ETF vaihtoehtoiset

Vaihtoehtoiset sopivat nykyiseen markkinatilanteeseen

Omaisuuslajit voidaan yleisesti jakaa osakkeisiin, velkakirjoihin ja vaihtoehtoisiin omaisuusluokkiin, kuten reaaliomaisuuteen. Omaisuuslajeilla on omat tuoton lähteensä ja ominaispiirteensä. Eri omaisuuslajit myös käyttäytyvät eri tavoin taloussyklien eri vaiheissa.

Hajauta eri omaisuuslajeihin

Sijoittamalla eri omaisuuslajeihin sijoitussalkun riski ja arvon heilunta vähenevät. Mitä suurempi on sijoitettava varallisuus, sitä laajemmin eri omaisuuslajeihin kannattaa sijoittaa. Nykyisessä epävarmassa markkinatilanteessa, jossa korkojen odotetaan nousevan ja osakemarkkinoiden arvostustasot ovat historiatasoja korkeammalla, sijoittajan kannattaa suosia vaihtoehtoisia sijoituskohteita osana hyvin hajautettua sijoitussalkkua.

Omissa mallisalkuissamme ylipainotamme vaihtoehtoisia omaisuuslajeja osakkeisiin ja korkoihin verrattuna

 • Suosimme reaaliomaisuutta, listatut ja listaamattomat
 • Suosimme tässä syklin vaiheessa myös raaka-aineita.

KATSO MALLISALKKUMME!

Miten sijoittaa vaihtoehtoisiin ETF:ien avulla?

Markkinoilla on tuhansia ETF-rahastoja. Sijoittajalle löytyy valinnanvaraa lähes jokaiseen omaisuusluokkaan ja sijoitusstrategiaan – myös vaihtoehtoisiin.

ETF-työkalussamme vaihtoehtoiset omaisuusluokat löytyvät klikkaamalla HAE ja valitsemalla omaisuusluokaksi Vaihtoehtoiset, näitä ETF:iä on 116 kappaletta. Myös raaka-aineisiin sijoittavia ETF:iä löytyy 159 kappaletta.

Tutustu ETF-työkaluun tästä! Valitse, vertaile ja löydä tehokkaimmat yli 3000 ETF:n joukosta.

Muista nämä ennen kuin sijoitat vaihtoehtoisiin ETF:illä

 • Tutustu huolella ETF:n sijoitusfilosofiaan
  • Löydät perustiedot ETF-työkalustamme, jossa on myös linkki ETF:n tietosivulle
 • Älä sekoita käänteisiä (short) ja viputuotteita (double, 2X, 3X jne.) vaihtoehtoisiin omaisuusluokkiin sijoittaviin ETF:iin.
  • Käänteisten ja viputuotteiden rakenne, tuotto ja riski poikkevat normaaleista ETF-rahastoista
 • Vertaile vaihtoehtoisen ETF:n tuottokuvaajaa esimerkiksi maailman osakemarkkinoiden tuottokuvaajaan
  • Saat tällöin käsityksen, miten vaihtoehtoisiin sijoittava ETF toimii eri markkinatilanteissa

Sijoittaja.fi:n ETF-valinnat

Olemme keränneet valmiin listan vaihtoehtoisiin sijoittavista ETF:istä ETF-työkalumme ”Sijoitusideoita” -osioon. Vaihtoehtoiset on yksi yhdeksästä valmiista teemasta ETF-työkalussamme.

Tutustu ETF-työkaluun tästä! Valitse, vertaile ja löydä tehokkaimmat yli 3000 ETF:n joukosta.

Vaihtoehtoisten ETF:ien listalla on esimerkiksi:

 •  Xtrackers DBLCI Commodity Optimum Yield Swap UCITS ETF.

Tämä on ns. strategia-ETF, joka sijoittaa raaka-aineisiin optimoiden raaka-ainesijoitusten tuottoa ja minimoiden riskiä. ETF :n tuotto on suojattu valuuttakurssimuutoksilta (valtaosa raaka-aineista hinnoitellaan dollareissa). ETF:n sisältämiä raaka-aineita ovat mm. öljy, maakaasu, kulta, hopea, kupari, sokeri ja soijapavut.

Yhdellä ETF:llä sijoittaja saa siten kattavan raaka-aineista koostuvan sijoitussalkun, jonka taustalla on älykäs sijoitusstrategia. Alla olevassa kuvaajassa olemme verranneet raaka-aine-ETF:n tuotto euroalueen osakkeisiin. Vertailun voi tehdä klikkaamalla ETF-työkalussa Tietosivua.

Viimeisen 12 kuukauden aikana raaka-aine-ETF on tuottanut yli 10 %. Samaan aikaan euroalueen osakkeet ovat tuottaneet noin 3 %. Kyseinen raaka-aine-ETF sopii mielestämme hyvin nykyiseen markkinatilanteeseen ja löytyy meidän Strategiamestari ETF-mallisalkusta.

10 vaihtoehtoisiin sijoittavaa ETF-rahastoa

Käymme maksaville jäsenille suunnatussa osiossamme läpi, 10 vaihtoehtoisiin sijoituskohteisiin sijoittavaa ETF-rahastoa. Liity jäseneksi!

OSTA JÄSENYYS TÄSTÄ!Osallistu osakeantiin!


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-actionsuomen sijoitusmetsät
seuraa tuloskautta osaketyökalulla

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy