Telia, Citycon ja Nokia päivän kurssitähtiä

Helsingin pörssin suurista yhtiöistä markkinat ottivat Telian tuloksen vastaan positiivisesti. Cityconin nousu tuli päivä tulosjulkistuksen jälkeen. Nokia sai nostetta Ericssonin odotuksia paremmasta tuloksesta.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Helsingin pörssin suurista yhtiöistä markkinat ottivat Telian tuloksen vastaan positiivisesti. Cityconin nousu tuli päivä tulosjulkistuksen jälkeen. Nokia sai nostetta Ericssonin odotuksia paremmasta tuloksesta.

Tulosjulkistuksia

Telia julkisti odotuksia paremman tuloksen. Sijoittajat kiittivät parantuneesta kassavirrasta ja varojenjaosta omistajille.

Telian liikevaihto oli 19 852 MSEK (analyytikoiden ennuste 19 361) ja oikaistu liikevoitto 3 588 MSEK (ennuste 3 496). Johto oli tyytyväinen Telian suoritukseen. Vapaa kassavirta oli 4,3 miljardia kruunua ja käyttökate kasvoi 7 % vertailukaudesta. Telian hallitus päätti 3-vuotisesta osakkeiden takaisinosto-ohjelmasta, jossa osakkeita ostetaan 5 miljardilla kruunulla vuosittain. Telia sai myyntivoiton Spotifyn myymisestä, kauppahinta oli 2,3 miljardia kruunua. Yhtiö nosti ohjausta vapaan kassavirran osalta. Sen odotetaan ylittävän vuoden 2017 tason 9,7 miljardia kruunua. Osingon voi odottaa olevan yli 2,30 kruunun vuodelta 2018. Telia odottaa oikaistun käyttökatteen olevan vuoden 2017 tasolla tai hieman yli.

Citycon julkisti tuloksensa 19.4. Operatiiviset luvut paranivat. Osake on edullinen. Tämä ja suositusten nostot tukivat osaketta.

Cityconin operatiivinen liikevoitto oli 47,4 M€ (konsensus 44,5 M€). Taloudellinen vuokrausaste parani hieman ja vuokranmuutos uusituissa vuokrasopimuksissa ja uudelleenvuokratuissa tiloissa kehittyi positiivisesti ja oli +1,9 %. Vuoden 2017 divestoinnit (yhteensä 325 miljoonaa euroa) vaikuttivat odotetusti laskevasti nettovuokratuottoihin ja operatiiviseen tulokseen (EPRA Earnings). Oikaistu nettovarallisuus per osake oli 2,40 euroa. Ohjaus ennallaan.

Odotukset Nokian suhteen ovat jälleen nousseet ennen tulosjulkistusta. Markkinoille on tippunut positiivisia uutisia Nokiasta. Esimerkiksi China Mobile rankkasi Nokian ykköstoimittajaksi julkisen liikenteen optisen verkon toimittajaksi. Google olisi ostamassa Nokian terveysteknologialiiketoiminnan. Ericsson julkisti odotuksia paremman Q1-raportin. Operatiivinen liikevoitto oli 0,9 mrd kruunua, kun markkinat odottivat tappiota.

Sijoitusideoita

Telia oli yksi tärpeistämme tuloskaudelle. Myös Cityconia pidämme huokeana. Lue loput sijoitusideamme tuloskaudelle tästä.

Markkina etenee kohti kesää, joka historiallisesti ollut pörssissä vaikea. Vuodet eivät ole veljeksiä, mutta mielestämme matalariskiset osakkeet soveltuvat tähän markkinatilanteeseen. Katso valintamme tästä. Myös laatuosakkeet toimivat turbulentissa markkinassa. Tässä tuorein laatuosakeartikkelimme.

Sinua voisi kiinnostaa
Viikon kasvuosake: Puuilon osakkeella on vahva momentti päällä
Tekoälyuutiset: GPT-4 ei ole enää paras
Viikon osinko-osake: Wulff Groupin osakkeella 5,8 prosentin osinkotuotto
Ilmoittaudu webinaariin
Sijoittajan valinnat