Northcrypto

Neljä sijoitusvinkkiä, jotka toimivat aina

J.P. Morgan on listannut aikoinaan neljä ikivihreää sijoitusvinkkiä. Näitä sijoitusvinkkejä noudattamalla sijoittaja onnistuu markkinoilla – nyt ja aina.

Julkaistu: 15.07.2021 Kirjoittaja:

sijoittaminen säästäminen

1. Käteinen on huono sijoituskohde

Ensimmäinen sijoitusvinkki kohdistuu perinteiseen ”sukan varteen” -säästämiseen. Käteinen ei tuota mitään. Pankkitilillä olevan rahanarvo laskee inflaation vaikutuksesta. Tilanne korostuu tulevina vuosina, mikäli inflaatio kiihtyy. Pankkitilillä olevat varat sulavat siten nopeammin.

Silti suomalaiset makuuttavat rahoja pankkitileillä. Suomen Pankin maaliskuisen raportin mukaan tällä hetkellä suomalaisten talletuksista suurin osa on makaa käyttelytileillä, mikä kattaa 94,5 miljardia euroa. Käyttelytileille maksettu talletuskorko on helmikuussa ollut keskimäärin 0,03 %. Nykyisellä 1,3 %:n inflaatio-odotuksella suomalaiset menettävät varallisuutta yhden miljardin joka vuosi.

2. Hajauta

Jos pankkitilillä olevan varat haluaa sijoittaa, mihin ne pitäisi laittaa? Sijoittamisen tärkein periaate on hajauttaminen. Vaikka koronapandemian aiheuttama syvä taantuma on jäämässä taakse, voi hajauttamalla turvata tulevat tuotot.

Laajasti hajauttava sijoittaja ei koskaan pääse nauttimaan parhaista tuotoista. Aina löytyy omaisuusluokka tai markkina-alue, joka tarjoaa erinomaisia tuottoja. Hajauttajan tuotto on kuitenkin tasainen, eikä hän menetä yöunia markkinoiden romahtaessa.

Sijoittaja.fi:n Osake– ja ETF-työkaluilla varteenotettavat hajautuskohteet on helppo etsiä sektorin, koon, maantieteellisen sijainnin tai sijoitustyylin perusteella.

Tutustu Osaketyökaluun!

3. Korkoa korolle

Kolmas sijoitusviisaus on korkoa korolle. Maailman kahdeksas ihme. Korkoa korolle -ilmiön vuoksi sijoittajan ei kannata odottaa mahdollisen korjausliikkeen tuomaa oikeaa ostohetkeä.

Jokainen hetki pois nousevilta markkinoilta tarkoittaa menetettyä tuottoa. Tämän menetetyn tuoton kiriminen takaisin on lähes mahdotonta, sillä:

  1. Sijoittaja ei tiedä, milloin korjausliike tulee
  2. Sijoittaja ei tiedä, kuinka syvä korjausliike on
  3. Sijoittaja ei tiedä, käyvätkö kurssit tällöin alempana kuin ne nyt ovat
  4. Sijoittaja ei kykene täydellisesti ajoittamaan ostoja pohjille

Korkoa korolle -ilmiö tarkoittaa lisäksi sitä, että mitä kauemmin sijoittaja on pois markkinoilta, sitä kalliimmaksi se tulee.

Korkoa korolle -ilmiö, lapselle säästäminen, eläkesäästäminen, lapsilisän säästäminen

4. Volatiliteetti eli kurssiheilunta

Volatiliteetti on normaalia. Omaisuusluokkien hinnat heiluvat. Etenkin osakekurssien. Sijoittajan tulee muistaa, että tämä on normaalia ja kuuluu sijoittamiseen.

Pahin virhe on säikähtää hetkellistä kurssiheiluntaa ja muuttaa salkun painoja tämän perusteella.

Ota kaikki sijoitusvinkit haltuusi!

Sijoittaja.fi:n jäsenenä saat käyttöösi sijoittajan työkalut ja lukuoikeuden koko sisältöön.

KOKEILE JÄSENYYTTÄ EUROLLA!

Alkuperäinen teksti on julkaistu Sijoittaja.fi:ssä 22.12.2017.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy