Osaketyökalun parhaat Suomi-osakkeet ja tuottokehitys

Marraskuun alussa Osakevalintatyökalun TOP-osakkeet laskivat merkittävästi indeksiä vähemmän. Katso työkalun kärki ja seuraa kehitystä!

Sami Väänänen
Sami Väänänen

Marraskuun alussa Osakevalintatyökalun TOP-osakkeet laskivat merkittävästi indeksiä vähemmän. Katso työkalun kärki ja seuraa kehitystä!

TOP-osakkeiden ja indeksien tuotot 31.10.2017 – 15.11.2017

  • TOP 5-osakkeet -0,3 %
  • TOP 10-osakkeet -1,8 %
  • TOP 15-osakkeet -1,6%
  • HEX 25-indeksi -2,8 %

TOP-listoilla kovin nousija oli Technopolis, joka nousi 2,6 %. Suurin laskija oli Etteplan, joka romahti 9,9 %. Suuriin muutoksiin vaikutti käynnissä ollut tuloskausi. Lue tuloskaudet hitit ja hutit tästä. Suurten yhtiöiden HEX 25 -indeksi laski 2,8 %.

Osaketyökalun TOP Suomi-osakkeet

Osaketyökalun Suomi-osakkeiden kärjestä löytyvät Aktia (77 pistettä), Raute (73 pistettä) ja Atria (71 pistettä).

Aktian kolmas kvartaali oli lähes ennusteiden mukainen. Liiketoiminnan tuotot olivat 50,3 M€ (ennuste 51,0 M€) ja vertailukelpoinen liiketulos 15,7 M€ (ennuste 16,0 M€). Palkkiotuotot kasvoivat 10 %. Likviditeettisalkun heinä–syyskuussa 2,4 milj. euroa heikentynyt tuotto ja korkosuojausten 0,4 milj. euron pienentyminen rasittivat korkokatetta. Liikevoittoa heikensi uudelleenjärjestelykulut. Ohjausta tarkennettiin. Vuoden 2017 liikevoiton arvioidaan jäävän 9–12 miljoonaa euroa (aiemmin: 10–15 miljoonaa euroa) vuoden 2016 tulosta heikommaksi, kun rakennemuutos rasittaa vuoden 2017 liikevoittoa, eikä suuria kertaluonteisia tuottoja ole odotettavissa. Vertailukelpoisen liikevoiton odotetaan olevan suunnilleen samalla tasolla (aiemmin: samalla tasolla) kuin vuoden 2016 vertailukelpoinen liikevoitto. Yhtiö julkisti uudet pitkän aikavälin tavoitteet.

  • Sijoittaja.fi:n kokonaispisteet 77
  • Täydet 10 pistettä laadusta, matalasta riskistä ja osinkoarvostuksesta
  • P/E-luku 12 kk ennustetulla tuloksella on 11,4 ja osinkotuotto-% on 6,5

Rauten liikevaihto kolmannella kvartaalilla oli 37,2 M€ (ennuste 34,0 M€) ja liiketulos 4,2 M€ (ennuste 3,0 M€). Vertailukaudella saadut tilaukset ja tilauskanta olivat poikkeuksellisen korkeat. Tästä syystä saadut tilaukset ja tilauskanta olivat vertailukautta alemmalla tasolla, mutta nousivat Q2:sta. Johdon mukaan kannattavuus oli erinomaisella tasolla. Johdon mukaan vuoden viimeiselle neljännekselle ajoitettu tilauskanta ennakoi, että tästä vuodesta tulee muutamia aikaisempia vuosia tasaisempi liikevaihdon osalta. Viimeisen neljänneksen liiketulos tulee vastaamaan liikevaihdon tasoa. Kun lisäksi kysyntä tärkeimmillä markkina-alueilla on jatkunut aktiivisena, ovat tulevaisuudennäkymät lupaavat.

  • Sijoittaja.fi:n kokonaispisteet 73
  • Erinomaiset pisteet matalasta riskistä, tulosarvostuksesta ja osinkoarvostuksesta
  • P/E-luku 12 kk ennustetulla tuloksella on 11,9 ja osinkotuotto-% on 4,1

Atria on suoriutunut liha-alan vaikeasta markkinatilanteesta selvästi kilpailijaansa HKScania paremmin. Kolmannella kvartaalilla liikevaihto oli 360,8 M€ (analyytikoiden ennuste 360,5 M€) ja oikaistu liikevoitto 16,2 M€ (ennuste 16,5 M€). Atrian tulos on parantunut viime vuodesta. Tuottavuuskehitys on ollut kaikilla liiketoiminta-alueilla hyvä ja pitkälti selittää tulosparannuksen. Tuloskehitys Suomessa, Venäjällä ja Baltiassa on ollut suotuisa – Venäjän ja Baltian tulokset ovat olleet kolmannella vuosineljänneksellä jopa rohkaisevan vahvoja. Skandinavian liiketoiminnassa vuosi 2017 on ollut vaikea. Skandinaviassa tulosheikennykseen vaikuttivat raaka-aineiden hintojen nousu jyrkästi alkuvuoden aikana sekä siipikarjaliiketoiminnan käynnistämiseen liittyvät kustannusnousut tuotannossa ja markkinoinnissa. Ohjaus pidettiin ennallaan. Konsernin liikevoitto vuonna 2016 oli 31,8 miljoonaa euroa. Vuonna 2017 liikevoiton ennustetaan olevan parempi kuin vuonna 2016. Vuoden 2017 liikevaihdon arvioidaan kasvavan.

  • Sijoittaja.fi:n kokonaispisteet 71
  • Erinomaiset pisteet tulosarvostuksesta ja osinkoarvostuksesta, analyytikoiden tulosennusteet nousussa
  • P/E-luku 12 kk ennustetulla tuloksella on 10,8 ja osinkotuotto-% on 3,8

Löydä sijoitustyyliisi sopivat osakkeet!

Olemme rakentaneet Osaketyökalun siten, että käyttäjä löytää eri sijoitustyylien osakkeet, kuten laatuyhtiöt ja osinkoyhtiöt helposti. Työkalusta löytyvät myös sijoittajan tärkeimmät arvostusluvut.

Edellinen TOP 10 -lista ja osakkeiden tuotot

Edellinen TOP 10-lista (per 31.10.2017) ja TOP-osakkeiden tuotto ajalla 31.10.- 15.11.2017. Katso Osaketyökalusta nykyinen kärki ja osakkeiden pisteytys.

Pitkässä juoksussa TOP-osakkeet voittaneet indeksit selvästi

Alla olevassa kuvaajassa on esitetty työkalun perusteella parhaimpien osakkeiden ja yleisindeksien kehitykset kesäkuun 2014 alusta lähtien. Tuottoeroa TOP-osakkeiden hyväksi on syntynyt merkittävästi. 

  • Parhaiden osakkeiden korit (TOP 5, 10 ja 15) ovat tuottaneet hyvin (+121,2 % / +97,0 % / +99,6 %) ja indeksejä enemmän.
  • Seurannan aikana suuryhtiöt ovat tuottaneet 49,5 %, keskisuuret 67,0 % ja pienet 65,5 %.

Tuotot TOP-osakkeille on laskettu tasapainotettuna keskiarvona päivän päätöskursseista. Tuotot on indeksoitu alussa indeksipisteeseen 100. Tuottoja ei ole rasitettu kaupankäyntikuluilla tai mahdollisilla verovaikutuksilla. Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta. Top-listat perustuvat Sijoittaja.fin jäsenille tarkoitettuun osaketyökaluun, joka on yli kymmenen vuoden kehitystyön tulos. Se pohjautuu akateemisen ja investointipankkien tutkimustiedon sekä käytännön salkunhoitokokemuksen hyödyntämiseen. Hyödynnämme työkalua aktiivisesti myös omassa varainhoidossamme. Tuottojen laskennan ja Osaketyökalun listan päivitystiheys on kaksi viikkoa alkaen 1.6.2014.

Sinua voisi kiinnostaa
Tekoälyuutiset: Tekoälyrobotit ovat täällä
Osakesäästötili sijoituskohteena
Osakesäästötili UKK | Usein kysytyt kysymykset
Kaikki vuoden 2024 osingoista
Omalla Maalla LKV
Sijoittajan valinnat