New call-to-action

TOP-osakkeillamme indeksiä parempaa tuottoa kesäkuussakin

Parhaat osinko-osakkeet Suomesta

TOP-osakkeet voittivat kesäkuun kahden ensimmäisen viikon aikana vertailuindeksin yli 2 %-yksiköllä. Katso kärki ja seuraa kehitystä!

Julkaistu: 16.06.2017 Kirjoittaja:

osakkeet suomalaisten osakkeiden valintatyökalu

TOP-osakkeiden ja indeksien tuotot 31.5.2017 – 15.6.2017

  • TOP 5-osakkeet +3,1 %
  • TOP 10-osakkeet +3,0 %
  • TOP 15-osakkeet +2,9 %
  • HEX 25-indeksi +0,9 %

Kesäkuun alussa TOP-osakkeet löivät suurten yhtiöiden HEX 25 -indeksin selvästi. Vähiten TOP 10 -osakkeista tuotti Olvi: -0,6 %. Parhaiten kärkiyhtiöistä tuotti Technopolis: +11,2 %.

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun TOP-osakkeet

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun kärkikolmikosta löytyvät Affecto (75 pistettä), Yleiselektroniikka (77 pistettä) ja Nordea (73 pistettä).

Affecto on pitkään ollut työkalumme kärkijoukoissa. Kurssinousua on estänyt analyytikoiden odotuksista jääminen ja vaimea ohjaus. Vuoden 2017 ensimmäinen kvartaali antoi vihdoin viitteitä paremmasta. Tulos kääntyi kuuden laskukvartaalin jälkeen selvään nousuun ja ohjausta nostettiin. Liikevaihto oli 30,2 M€ (ennuste 29,0 M€) ja vertailukelpoinen liiketulos 2,1 M€ (ennuste 1,0 M€). Tilauskertymä laski hieman vertailukaudesta, mutta tilauskanta oli 8 % korkeammalla. Liikevaihto kasvoi orgaanisesti 10 % vuoden 2017 ensimmäisellä neljänneksellä ja kannattavuus parani sen seurauksena. Yhtiö nosti ohjausta. Affecto odottaa vuoden 2017 liikevaihdon nousevan (2016: 112,5 MEUR) sekä vuoden 2017 liikevoiton pysyvän samalla tasolla tai laskevan edelliseen vuoteen verrattuna (2016: 6,7 MEUR). Liikevoitto sisältää 1,6 M€ yrityskaupasta johtuvia kuluja, joten vertailukelpoinen liikevoitto todennäköisesti nousee.

Yleiselektroniikalla ei ole analyytikkoseurantaa. Ensimmäisellä kvartaalilla yhtiön liikevaihto ja liikevoitto kasvoivat selvästi vertailukaudesta. Ensimmäisellä kvartaalilla liikevaihto kasvoi Venäjällä ja Baltiassa, Suomessa liikevaihdon kasvu tuli pääosin Noretron Komponentin Oy:n oston myötä. Liikevoittoa kasvatti myös liikehuoneiston myynti Virossa. Vuoden 2017 tuloksen arvioidaan olevan vuoden 2016 tulosta parempi. Osakevalintatyökalustamme löytyy Morningstarin factsheet yhtiöstä, jossa on tärkeimmät luvut sijoittajan kannalta. Esimerkiksi viiden vuoden keskiarvo-osinkotuotto on ollut 5,1 %.

Nordean kurssi on jo lähellä vuoden 2015 huipputasoja. Kurssi kääntyi nousutrendille vuoden 2016 puolivälissä. Kolmannella kvartaalilla yhtiö ilmoitti, että aallonpohja on takana. Tämän vuoden ensimmäisellä kvartaalilla johto kertoi, että  maailmantalouden kasvu on laaja-alaisesti kiihtymässä, mutta geopoliittiset riskit eivät ole väistyneet. Yhtiö tehnee vakaan tuloksen kuluvalta vuodelta ja maksaa vähintään 0,65 euron osingon myös ensi keväänä.

Nousijat ja laskijat: Exel nousee – Outokumpu laskee

Exel ja Cramo yllättivät molemmat iloisesti Q1:llä. Tämä on näkynyt positiiviseti myös kurssitrendissä. Spondasta tehtiin ostotarjous. Pisteiden lasku johtuu nousseista arvostustasoista kurssin noustessa. Outokummun pisteiden lasku johtuu negatiivisesta kurssitrendistä ja voimakkaasta volatiliteetistä, mikä on nostanut osakkeen riskiä ja laskenut siten pisteitä.

Katso kaikkien osakkeiden pisteet Suomalaisten osakkeiden valintatyökalusta

Edellinen TOP 10 -lista ja osakkeiden tuotot

Edellinen TOP 10-lista (per 31.5.2017) ja TOP-osakkeiden tuotto ajalla 31.5.- 15.6.2017

Pitkässä juoksussa TOP-osakkeet voittaneet indeksit selvästi

Alla olevassa kuvaajassa on esitetty työkalun perusteella parhaimpien osakkeiden ja yleisindeksien kehitykset kesäkuun 2014 alusta lähtien. Tuottoeroa TOP-salkkujen hyväksi on syntynyt merkittävästi. Lue miten hyödyntää Suomalaisten osakkeiden valintatyökalua.

  • Parhaiden osakkeiden korit (TOP 5, 10 ja 15) ovat tuottaneet selvästi (+103,5 % / +91,5 % / +98,3 %) ja indeksejä enemmän.
  • Seurannan aikana suuryhtiöt ovat tuottaneet 53,9 %, keskisuuret 68,2 % ja pienet 80,4 %.

Tuotot TOP-osakkeille on laskettu tasapainotettuna keskiarvona päivän päätöskursseista. Tuotot on indeksoitu alussa indeksipisteeseen 100. Tuottoja ei ole rasitettu kaupankäyntikuluilla tai mahdollisilla verovaikutuksilla. Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta. Top-Bottom-listat perustuvat Sijoittaja.fin jäsenille tarkoitettuun osakevalintatyökaluun, joka on yli kymmenen vuoden kehitystyön tulos. Se pohjautuu akateemisen ja investointipankkien tutkimustiedon sekä käytännön salkunhoitokokemuksen hyödyntämiseen. Hyödynnämme työkalua aktiivisesti myös omassa varainhoidossamme. Tuottojen laskennan ja Osakevalintatyökalun listan päivitystiheys on kaksi viikkoa alkaen 1.6.2014.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy