TOP 10 globaalit kasvuyhtiöt

Työkalustamme löytyy houkuttelevia yhtiöitä eri sijoitusstrategioille. Yksi tunnetuista sijoitusstrategioista on kasvusijoittaminen.

Sami Väänänen
Sami Väänänen

Työkalustamme löytyy houkuttelevia yhtiöitä eri sijoitusstrategioille. Yksi tunnetuista sijoitusstrategioista on kasvusijoittaminen.

Kasvuyhtiöillä markkinaindeksiä parempaa tuottoa pitkässä juoksussa

Kasvuyhtiöihin sijoittaminen jää tunnettuudessa usein arvosijoittamisen jalkoihin. Arvosijoittaminen määritellään usein halpojen yhtiöiden etsimiseksi tavanomaisten P/E ja P/B tunnuslukujen avulla. Kasvusijoittaminen voidaan määritellä arvosijoittamisen vastakohdaksi, eli ostetaan kalliita yhtiöitä tavanomaisten P/E ja P/B mittarien avulla. Tuloskasvun ja arvostuskertoimien välillä on voimakas korrelaatio. Korkealle arvostetut yhtiöt siis kasvavat markkinaa voimakkaammin. Vaihtoehtoisesti sijoittaja voi etsiä yhtiöitä, joiden odotettu liikevaihdon tai tuloksen kasvu on markkinaa nopeampaa. Haasteena on löytää pitkän aikavälin luotettavat liikevaihto- ja tuloskasvuennusteet yksittäisille yhtiöille ja markkinalle.

Kuvaajassa on neljän eri MSCI-indeksin kymmenen vuoden tuottoja suhteessa markkinaindeksiin. MSCI:n kasvuosakkeet (vihreällä) ovat ykkösen yläpuolella, eli ne ovat tuottaneet markkinaindeksiä paremmin pidemmällä aikavälillä. Lyhyillä aikaperiodeilla tuottoero voi olla maltillisempaa tai negatiivista. MSCI:n luokittelussa arvoyhtiön vastakohta on kasvuyhtiö, mikä näkyy hyvin kuvaajasta. Kasvuyhtiöiden kehitys on kuin peilikuva arvo-osakkeiden kehityksestä (sininen viiva).

Miten me määritämme kasvuyhtiön?

Kasvuyhtiöitä ovat yhtiöt, joilla on korkea liikevaihdon kasvuennuste lähivuosille. Edellyttää analyytikkoennusteita. TOP 10 on kymmenen parhaat kokonaispisteet saanutta globaalia kasvuyhtiötä. Mukana ei ole rahoitussektoria. Katso tästä miten laskemme kokonaispisteet osakkeille uudessa Osakevalintatyökalussa.

TOP 10 GLOBAALIT KASVUYHTIÖT

Uusi Osakevalintatyökalumme laskee jokaiselle osakkeelle kokonaispisteet. Mitä korkeammat pisteet, sitä houkuttelevampi sijoituskohde osake on. TOP 10 globaalit kasvuyhtiöt ovat kymmenen parhaat kokonaispisteet saanutta kasvuyhtiötä.

  1. International Housewares Retail
  2. Repsol SA
  3. Persimmon PLC
  4. Humana Inc
  5. Royal Dutch Shell PLC
  6. SCANA Corp
  7. Mediclinic International PLC
  8. Technip SA
  9. Microsoft Corp
  10. Anthem Inc

TOP 10 -listalla on kolme energiasektorin yritystä, eli nähtävästi analyytikot odottavat energiasektorin nousevan pohjakuopistaan ja parantavan liikevaihtoa lähitulevaisuudessa. Listalla on neljä harkinnanvaraisen kulutussektorin yhtiötä, mikä on myös yksi vuoden 2017 sijoitusteemoistamme. Listan kärjessä on harkinnanvaraisen kulutuksen sektoriin kuuluva International Housewares Retail. Hongkongilainen kodin käyttötavaroihin keskittynyt yhtiö on kehittynyt hyvin vuoden aikana pitkään jatkuneen laskun jälkeen. Yhtiön arvostusluvut ovat houkuttelevat ja analyytikkojen 3-5 vuoden EPS-kasvuennuste on jopa huimat 28 % p.a.

Tutumpi yhtiö TOP 10 -listalta on yhdysvaltalainen Microsoft. Microsoftille povataan merkittävää parannusta tuloksessa, sillä historiallinen (edellinen 12kk) P/E on 29,9, kun ennustetulle tulokselle (seuraavat 12kk) P/E-luku on 19,1. Analyytikoiden 3-5 vuoden EPS-kasvuennuste on 9 % p.a..

20170125-kasvuyhtio-lista

Osakkeet löytää helposti klikkaamalla työkalussa ”Sijoitusideoita” ja ”Kasvuyhtiöt” -laatikkoa.

20170125-kasvuyhtio-laatikko

Vertaile osakkeita

Työkalussa osakkeita voi vertailla pisteiden perustella ja tärkeimpien arvostuslukujen perusteella. Arvostusluvut löytyvät omalta välilehdeltä. Työkalusta löytää myös linkin tietosivulle, jossa yksittäiseen osakkeeseen pääsee tutustumaan tarkemmin. 

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: LeadDesk odottaa vuosikasvun paranevan kuluvana vuonna
Atrian uusi johto yrityskaupoilla Ruotsissa – analyysi
Tekoälyuutiset: AI-vaikuttajien mukaan tekoäly voi aiheuttaa merkittävää haittaa ihmiskunnalle
Sijoittajan valinnat