Tekoälymegatrendin kärkiyhtiön Nvidian tulos Timo Heikkilän analyysissa – SIJOITTAJA -podcast 34

Uusimmassa SIJOITTAJA -podcastin jaksossa Timo Heikkilä analysoi Nvidian odotetun tuloksen. Kuuntele uusin jakso!

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Uusimmassa SIJOITTAJA -podcastin jaksossa Timo Heikkilä analysoi Nvidian odotetun tuloksen. Kuuntele uusin jakso!

SIJOITTAJA -podcast jakso 34

Uusimmassa SIJOITTAJA -podcastin jaksossa analyysissa tuloskauden ehdottomasti odotetuin tulos! Nvidia on tekoälymegatrendin kärkiyhtiö ja sen tulosta odotettiin markkinoilla kuumeisesti. Äänessä Sijoittaja.fi:n Timo Heikkilä.

Kuuntele uusin jakso!

Nvidian tulos ulkona – markkina sai mitä toivoi!

Nvidian tulosta odotettiin kuumeisesti ja markkina sai jälleen sen mitä halusi. Tulos löi odotukset ja ohjausta nostettiin. Lisäksi Nvidia ilmoitti 10:1 osakesplitistä, mikä voi edelleen nostaa osakkeen kiinnostusta piensijoittajien keskuudessa.

Lue tuorein tulosanalyysi

Tekoälyuutiset: Nvidia ja tekoälymarkkina kasvaa edelleen

Sijoittaja.fi raportoi, että Nvidia onnistui jälleen ylittämään analyytikoiden ennusteet liikevaihdon ja tuloksen osalta. Tilikauden 2025 ensimmäisellä neljänneksellä Nvidian liikevaihto oli noin 26,04 miljardia dollaria, kun analyytikot odottivat liikevaihdon olevan noin 25,00 miljardia dollaria. Kasvua oli järisyttävät 262 % vertailukaudesta ja kyseessä oli jo kolmas peräkkäinen neljännes kun yhtiö on raportoinut yli 200 %:n kasvulukuja.

Vahvan kasvun taustalla on datakeskussegmentin vahva kasvu, jonka liikevaihto kasvoi 427 % edellisvuodesta ja oli 22,6 miljardia dollaria. Edelliskvartaalista kasvua oli 23 %. Segmentti kattaa kaikki edistyneet prosessorit, joita yhtiö myy Googlen, Microsoftin, Metan, Amazonin ja OpenAI:n kaltaisille yrityksille.

Nvidian perustajan ja toimitusjohtajan Jensen Huangin mukaan seuraava teollinen vallankumous on alkanut, kun yritykset ja maat tekevät yhteistyötä Nvidian kanssa siirtääkseen perinteiset datakeskukset nopeutetun laskennan piiriin ja rakentaakseen uusia datakeskuksia tekoälyä varten. Huangin mukaan tekoäly tuo merkittäviä tuottavuushyötyjä lähes kaikille teollisuudenaloille ja auttaa yrityksiä olemaan kustannus- ja energiatehokkaampia.

Lue viikon mielenkiintoisimmat tekoälyuutiset

Kuuntele myös muut jaksot

Sinua voisi kiinnostaa
Vastaa kyselyyn: Tutkimus suomalaisten suhtautumisesta tekoälyn käyttöön sijoitusneuvonnassa ja omaisuudenhoidossa
Tekoälyuutiset: Apple Intelligence
Valmet antoi positiivisen tulosvaroituksen
United Bankers Oyj
Sijoittajan valinnat