Googlen osake tarjoaa vahvaa kasvua maltillisilla arvostuskertoimilla

Googlen Q1 yllätti positiivisesti ja osake jatkaa nousutrendissä. Kasvu on vahvaa ja osakkeen arvostuskertoimet ovat edelleen matalat.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Googlen Q1 yllätti positiivisesti ja osake jatkaa nousutrendissä. Kasvu on vahvaa ja osakkeen arvostuskertoimet ovat edelleen matalat.

Googlen Q1/2024 tulos

Googlen (Alphabet Inc.) Q1/2024 tuloksen pääkohdat:

 • Osakekohtainen tulos: 1,89 dollaria vs. ennuste 1,51 dollaria
 • Liikevaihto: 80,54 miljardia dollaria vs. ennuste 78,59 miljardia dollaria
 • YouTube-mainostulot: 8,09 miljardia dollaria vs. ennuste 7,72 miljardia dollaria
 • Google Cloud -liikevaihto: 9,57 miljardia dollaria vs. ennuste 9,35 miljardia dollaria.


Alphabetin liikevaihto kasvoi 15 % verrattuna vuoden takaiseen 69,79 miljardiin dollariin, mikä on nopein kasvuvauhti sitten alkuvuoden 2022. Yhtiön nettotulos hyppäsi 57 % 23,66 miljardiin dollariin verrattuna vuoden takaiseen 15,05 miljardiin dollariin.

Yhtiö myös ylitti Wall Streetin odotukset YouTube-mainosten ja pilvipalveluiden liikevaihdosta.

Googlen ilmoittama kokonaismainosten myynti oli 61,66 miljardia dollaria, mikä on enemmän kuin vuosi sitten, jolloin vastaava luku oli 54,55 miljardia dollaria. Googlen ydinmainosliiketoiminta kiihdyttää tahtiaan vaikeiden vuosien 2022 ja 2023 jälkeen, jolloin korkojen nousu ja inflaatiohuolet pakottivat brändit vetämään takaisin mainosmenojaan.

Pilviliiketoiminta takoo vihdoin voittoa

Googlen pilviliiketoiminnan käyttökate nelinkertaistui yli 900 miljoonaan dollariin, mikä osoittaa, että yhtiö alkaa lopultakin tuottaa merkittäviä voittoja vuosien ajan tehdyistä sijoituksista kilpaillakseen Amazon Web Servicesin ja Microsoft Azuren kanssa.

Yhtiö on investoinut voimakkaasti tekoälyyn lisäämällä generatiivisia tekoälyominaisuuksia hakuun ja muihin palveluihin varmistaakseen, että kuluttajat jatkavat Google-työkalujen käyttöä, vaikka tapa, jolla he etsivät tietoa verkosta, muuttuu.

”Johtava asemamme tekoälytutkimuksessa ja infrastruktuurissa sekä globaali tuotevalikoimamme asettavat meidät hyvään asemaan seuraavaan tekoälyn innovaatioaaltoon,” toimitusjohtaja Sundar Pichai sanoi tulosjulkistuksessa.

Alphabetin osinko

Alphabet ilmoitti yllättäen 20 sentin osakekohtaisesta osingosta. Yhtiö ilmoitti myös ”aikovansa maksaa tulevaisuudessa neljännesvuosittaisia käteisosinkoja.”

Yhtiö kertoi myös 70 miljardin dollarin omien osakkeiden osto-ohjelmasta, joka toteutetaan ”tavalla, jonka katsotaan parhaaksi yhtiön ja sen osakkeenomistajien kannalta”. Alphabetilla oli neljänneksen lopulla 108 miljardin dollarin edestä likvidejä varoja.

Osake nousi jälkipörssissä

Googlen tulos oli hyvä ja tällä kertaa myös markkinareaktio oli positiivinen. Osakekurssi nousi jälkipörssissä yli 11 prosenttia.

Googlen osakekurssi on toipunut vahvasti Q4-tulospettymyksestä. Magnificent-7 osakkeiden analyysissa Google on yksi suosikeistamme. Osake kuuluu myös kuumimpien tekoälyosakkeiden kärkilistalle.

Googen osake jatkanee nousutrendissä, sillä liiketoiminnan momentti kiihtyy ja osake on arvostuslukujen perusteella edelleen edullinen. Ennen tulosjulkistusta osakkeen EV/EBIT oli 21 ja P/E-luku 23. Googlen tulos ylitti ennusteet 25 prosentilla ja kurssi nousi 11 prosenttia. Osake on siis tulosjulkistuksen jälkeen entistä halvempi ja analyytikot hilaavat ennusteita ylös päin.

Käy kauppaa Googlen osakkeella ilman välityspalkkioita

eToron sijoitusalustalla voi sijoittaa kansainvälisiin osakkeisiin erittäin alhaisilla kuluilla. Välityspalkkio eTorossa on nolla euroa.

Sijoittaja.fi on tehnyt eToroon kolme sijoitussalkkua, jotka ovat helposti kopioitavissa. Yksi salkuista sijoittaa teknologiaosakkeisiin. Salkku on sijoittanut myös Googlen osakkeeseen.

Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkku Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa.

Osta Googlen osaketta suoraan

eTorossa on laaja valikoima osakkeita ja suurimmat ja mielenkiintoisimmat kansainväliset yhtiöt ovat jo ostettavissa. Vaikka Googlen osake on splitin jälkeen useamman piensijoittajan saatavilla, voi eTorosta ostaa myös osakkeiden osia alkaen 10 dollarilla.

Katso Googlen tiedot eTorosta*

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin, sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.  Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 78 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.  Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta. Esitetty kaupankäyntihistoria on alle viisi täyttä vuotta, eikä se välttämättä riitä sijoituspäätöksen perusteeksi  Copy trading on salkunhoitopalvelu, jonka tarjoaa eToro (Europe) Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.  eToro USA LLC ei tarjoa CFD:tä eikä esitä mitään vastuuta tämän julkaisun sisällön tarkkuudesta tai täydellisyydestä. eToro USA LLC on laatinut kumppanimme käyttämällä julkisesti saatavilla olevia ei-yhteisökohtaisia tietoja eTorosta.

Sinua voisi kiinnostaa
säästäminen, osinko, sijoittaminen
Eniten kokonaispisteitä nostaneet Osaketyökalun osakkeet
CMD-analyysi: Atria avasi yritysostoja ja vastuullisuutta Nurmossa
Sammolta ostotarjous Topdanmarkista
United Bankers Oyj
Sijoittajan valinnat