Netflixin tulos ylitti odotukset jälleen kerran

Netflixin tulos oli odotuksia parempi. Yhtiön liikevaihto, liikevoitto ja jäsenmäärä ylitti ennusteet. Netflixin heikko ohjeistus ajoi kurssin laskuun jälkipörssissä.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Netflixin tulos oli odotuksia parempi. Yhtiön liikevaihto, liikevoitto ja jäsenmäärä ylitti ennusteet. Netflixin heikko ohjeistus ajoi kurssin laskuun jälkipörssissä.

Vuosi 2024 on alkanut lupaavasti Netflixille. Vertailtaessa ensimmäisen neljänneksen tulosta vuoteen 2023, liikevaihto kasvoi 15 prosenttia ja käyttökate 54 prosenttia.

Yhtiö sai yli 9 miljoonaa uutta tilaajaa, joka on yli viisi kertaa enemmän kuin vuoden 2023 ensimmäisellä kvartaalilla.

Netflixin kurssi kuitenkin kääntyi jälkipörssissä laskuun, sillä ohjeistus oli markkinoille lievä pettymys. Netflix keskittyy nyt siirtymään tilaajakasvusta voiton tavoitteluun käyttämällä hintojen korotuksia, salasanan jakamisen rajoittamista ja mainostettua tasoa lisätäkseen liikevaihtoa. Sijoittajat etsivät merkkejä siitä, että nämä toimenpiteet edelleen tukevat Netflixin liiketoimintaa ja haluavat lisätietoja yhtiön videopeleihn liittyvästä toiminnasta.

Netflixin 2024 Q1-tulos

Netflix julkaisi torstaina 18.4. ensimmäisen vuosineljänneksen tuloksensa pörssin sulkeutumisen jälkeen joka ylitti analyytikoiden odotukset sekä liikevaihdossa että osakekohtaisessa tuloksessa.

  • Osakekohtainen tulos (EPS): 5,28 dollaria, ja ylitti selvästi analyytikoiden ennusteen joka oli 4,52 dollaria.
  • Liikevaihto: Yhtiön liikevaihto oli 9,37 miljardia dollaria, analyytikoiden ennuste 9,28 miljardia dollaria.
  • Tilaajamäärät: 269,6 miljoonaa, analyytikoiden ennuste 264,21 miljoonaa.

Netflixin strategia näyttää toimivan hyvin. Yhtiö on toteuttanut useita toimenpiteitä liikevaihdon kasvattamiseksi, kuten hintojen korotuksia, salasanan jakamisen rajoittamista ja tuonut mainoksia edullisempiin tilausvaihtoehtoihin. Toimenpiteet ovat näkyneet positiivisesti tilaajamäärissä ja kannattavuudessa.

Netflixin laajentuminen videopeleihin ja live-urheilutarjontaan ovat olleet sijoittajien tarkkailun kohteena. Yhtiön kyky innovoida ja mukautua muuttuvaan markkinaympäristöön on ollut sen menestyksen avain. Yhtiön markkina-asema on edelleen vahva.

Netflixin ohjaus

Netflix antoi toisen neljänneksen ohjeistukseksi myynnin osalta noin 9,49 miljardia dollaria, kun taas FactSetin analyytikot ennustivat 9,53 miljardin dollarin myyntiä. Netflix ennusti toisen neljänneksen osakekohtaiseksi tulokseksi 4,68 dollaria, mikä on hieman analyytikoiden 4,54 dollarin ennustetta korkeampi.

Netflix jakaa vähemmän tietoa sijoittajille jatkossa

Netflix ilmoitti osakkeenomistajilleen lähettämässään tiedotteessa, että se aikoo lopettaa jäsenmäärien, sekä jäsenkohtaisen tuloksen ilmoittamisen vuoden 2025 ensimmäisestä neljänneksestä lähtien. Netflix lopetti jo viime vuonna neljännesvuosittaisten maksettujen jäsenyyksien ohjeistuksen tarjoamisen.

Netflix perusteli linjausta seuraavasti ”Alkuaikoinamme, kun meillä oli vähän liikevaihtoa tai voittoa, jäsenmäärän kasvu oli vahva indikaattori tulevaisuuden potentiaalistamme.” “Mutta nyt tuotamme erittäin merkittävää voittoa ja vapaata kassavirtaa”.

Netflixin kurssi

Netflixin kurssi on noussut vuoden alusta 30 prosenttia. Nasdaq-100 on noussut reilut 5 prosenttia vuoden alusta. Vuoden takaiseen kurssiin verrattuna Netflixin osake on lähes 90 % korkeammalla. Jälkipörssissä Netflixin osake laski alle 600 dollarin.

Netflixin kurssi vuoden ajalta

Seuraa parhaita teknologiaosakkeita tuloskaudella

Sijoittajan kannattaa seurata parhaiden teknologiayhtiöiden kurssiliikkeitä tuloskaudella. Voimakkaat kurssiliikkeet tarjoavat hyviä ostopaikkoja. Ostojen ajankohdat kannattaa hajauttaa useaan ajankohtaan. Parhaat teknologiaosakkeet säilyvät markkinajohtajiana myös jatkossa.

Edullisimmin teknologiaosakkeisiin voi sijoittaa eToron sijoitusalustalla. Ilman välityspalkkiota. Olemme tehneet eToroon salkun, joka sijoittaa disruptiivisiin teknologiaosakkeisiin Netflix on myös yksi salkkumme sijoituksista. 

Katso salkun tiedot ja sijoitukset alla olevan linkin kautta

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.

Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 51 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.

Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa.

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees

Sinua voisi kiinnostaa
Tekoälyuutiset: Uusi askel ihmismäisempiin tekoälymalleihin
Helsingin pörssi on vihdoin kääntynyt – hakannut tuotossa jopa teknologiaosakkeet
Ovaro on todella aktiivinen – näkee pohjan olevan takana
WIMAO
Sijoittajan valinnat