Sijoittaja: varaudu osakemarkkinoiden korjausliikkeeseen!

Tilanne on osakemarkkinoilla kääntynyt nopeasti ylioptimistisuudesta pelkoon. Minkälainen korjausliike on tulossa ja miten sijoittajan kannattaa siinä toimia?

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Tilanne on osakemarkkinoilla kääntynyt nopeasti ylioptimistisuudesta pelkoon. Minkälainen korjausliike on tulossa ja miten sijoittajan kannattaa siinä toimia?

Riskit nousussa

Viimeisen kuukauden aikana osakemarkkinoiden pinnan alla on kuohunut. Kaikki alkoi siitä, kun voimakkaasti nousseiden puolijohdeosakkeiden meno hyytyi ja perinteisemmän teollisuuden osakkeet valtasivat kärkipaikat tuottolistoilta.

Kerroimme jo tällöin, että korjausliikkeen riski on kasvanut, vaikka markkina takoi uusia ennätyksiä ja volatiliteetti pysyi ennätysmatalalla.

Seuraavaksi markkinatunnelmia latisti odotuksia korkeampi inflaatio. Tämä muutti markkinoiden käsityksiä Fedin ohjauskoron laskuista. Vahvana jatkunut talouskasvu ja korkeana laukannut inflaatio on laskenut koronlaskuennusteita ja on jopa mahdollista, ettei Fediltä nähdä yhtään koronlaskua kuluvana vuonna. Tämä on vahingollista kasvuosakkeille.

Seuraava haaste markkinoille on ollut Iranin ja Israelin välinen kriisi, joka on edelleen nostanut riskejä ja öljyn hintaa. Tämä riski on jo näkynyt osakemarkkinoilla laskevina kursseina ja lisääntyneenä heiluntana.

Riskien nousu näkyy jo riski-indikaattoreissa

Jäsenosiossa käymme läpi tärkeimpien riski-indikaattoreiden kehitystä ja analysoimme osakemarkkinoiden tilannetta.

Lue ilmaiseksi kaksi viikkoa Haluatko lukea artikkelin?

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja tuhansiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Lisäksi saat käyttöösi Sijoittaja360 -palvelun. Ilmaisen kokeilujakson jälkeen tilaus jatkuu 11,90€. Voit perua koska tahansa.

Sinua voisi kiinnostaa
Analyytikot odottavat Euroopan datakeskusten määrän kasvavan hurjasti
Konecranes osake: Konecranesin todella vahva tulos ylitti korkeat odotukset
Neste osake: Ennätysheikko tulos sai positiivisen vastaanoton
Sijoittajan valinnat