Sijoittaja: varaudu osakemarkkinoiden korjausliikkeeseen!

Tilanne on osakemarkkinoilla kääntynyt nopeasti ylioptimistisuudesta pelkoon. Minkälainen korjausliike on tulossa ja miten sijoittajan kannattaa siinä toimia?

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Tilanne on osakemarkkinoilla kääntynyt nopeasti ylioptimistisuudesta pelkoon. Minkälainen korjausliike on tulossa ja miten sijoittajan kannattaa siinä toimia?

Riskit nousussa

Viimeisen kuukauden aikana osakemarkkinoiden pinnan alla on kuohunut. Kaikki alkoi siitä, kun voimakkaasti nousseiden puolijohdeosakkeiden meno hyytyi ja perinteisemmän teollisuuden osakkeet valtasivat kärkipaikat tuottolistoilta.

Kerroimme jo tällöin, että korjausliikkeen riski on kasvanut, vaikka markkina takoi uusia ennätyksiä ja volatiliteetti pysyi ennätysmatalalla.

Seuraavaksi markkinatunnelmia latisti odotuksia korkeampi inflaatio. Tämä muutti markkinoiden käsityksiä Fedin ohjauskoron laskuista. Vahvana jatkunut talouskasvu ja korkeana laukannut inflaatio on laskenut koronlaskuennusteita ja on jopa mahdollista, ettei Fediltä nähdä yhtään koronlaskua kuluvana vuonna. Tämä on vahingollista kasvuosakkeille.

Seuraava haaste markkinoille on ollut Iranin ja Israelin välinen kriisi, joka on edelleen nostanut riskejä ja öljyn hintaa. Tämä riski on jo näkynyt osakemarkkinoilla laskevina kursseina ja lisääntyneenä heiluntana.

Riskien nousu näkyy jo riski-indikaattoreissa

Jäsenosiossa käymme läpi tärkeimpien riski-indikaattoreiden kehitystä ja analysoimme osakemarkkinoiden tilannetta.

Aloita ilmainen 14 päivän kokeilu Lue koko artikkeli

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja kaikkiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Sijoittaja360° avulla seuraat markkinaa. Tiedät koska on oikea aika sijoittaa osakkeisiin. Mukana myös suositut Osake- ja ETF-työkalut.

Sinua voisi kiinnostaa
Tekoälyuutiset: Uusi askel ihmismäisempiin tekoälymalleihin
Helsingin pörssi on vihdoin kääntynyt – hakannut tuotossa jopa teknologiaosakkeet
Ovaro on todella aktiivinen – näkee pohjan olevan takana
WIMAO
Sijoittajan valinnat