Viikon kasvuosake: Gofore odottaa markkinatilanteen kohenemista

Poimimme Goforen osakkeen parhaiden kasvuosakkeiden joukosta tarkempaan analyysiin. Gofore on viime vuosina yltänyt vakuuttaviin kasvulukuihin.

Lauri Nikula
Lauri Nikula

Poimimme Goforen osakkeen parhaiden kasvuosakkeiden joukosta tarkempaan analyysiin. Gofore on viime vuosina yltänyt vakuuttaviin kasvulukuihin.

Gofore parhaiden kasvuosakkeiden joukossa

Julkaisimme analyysin Helsingin pörssin parhaista kasvuosakkeista. Yksi listan osake on IT-palveluyhtiö Gofore, joka on historiassa takonut vahvoja kasvulukuja.

Vuoden 2023 aikana Gofore kasvatti liikevaihtoaan 26 %:ia vertailukaudesta tavoitteidensa mukaisesti. Orgaanisen kasvun osuus oli 22 %:ia. Yhtiön oikaistu EBITA-% oli 14,1 %.

Vuoden 2023 aikana yksityisen sektorin liikevaihto kasvoi 35 %:ia ja julkisen sektorin liikevaihto kasvoi 21 %:ia. Yhtiön mukaan geopoliittinen epävarmuus ja korkoympäristön muutos vaikuttivat yksityissektorin kysyntään, ja julkisen sektorin kysyntään vaikutti Suomen uuden hallituksen aloitus sekä kireä kilpailutilanne hintojen osalta.

Ulkomailta tuleva liikevaihto kasvoi vuoden 2023 aikana 85 %:ia, ja ulkomaiden liikevaihdon osuus kokonaisliikevaihdosta oli 16 %:ia vuonna 2023.

Goforen osake

Vuotta 2023 varjostanut heikko IT-markkina näkyy Goforen osakekurssissa, joka on jo pidempään liikkunut lähinnä vaakasuunnassa. Osake on kuitenkin jo noussut loppuvuoden 2023 pohjalukemista noin 20 eurosta.

Goforen osakekurssi. Kuva: Sijoittaja360

Goforen tulevaisuuden kasvunäkymät

Jäsenosiossa tarkastelemme tarkemmin Goforen tulevaisuuden näkymiä ja ennusteita.

Aloita ilmainen 14 päivän kokeilu Lue koko artikkeli

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja kaikkiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Sijoittaja360° avulla seuraat markkinaa. Tiedät koska on oikea aika sijoittaa osakkeisiin. Mukana myös suositut Osake- ja ETF-työkalut.

Sinua voisi kiinnostaa
säästäminen, osinko, sijoittaminen
Eniten kokonaispisteitä nostaneet Osaketyökalun osakkeet
CMD-analyysi: Atria avasi yritysostoja ja vastuullisuutta Nurmossa
Sammolta ostotarjous Topdanmarkista
United Bankers Oyj
Sijoittajan valinnat