Trendaavat osakesektorit ja viikon treidi-idea: McDonald’s Corporation.

Mitä markkinassa tapahtuu juuri nyt? Viikon 14 markkinakatsauksessa tarkastellaan osakesektoreiden kehitystä. Sen lisäksi esittelyssä on yksi mielenkiintoinen treidi-idea, jonka kurssiliikkeitä kannattaa seurata.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Mitä markkinassa tapahtuu juuri nyt? Viikon 14 markkinakatsauksessa tarkastellaan osakesektoreiden kehitystä. Sen lisäksi esittelyssä on yksi mielenkiintoinen treidi-idea, jonka kurssiliikkeitä kannattaa seurata.

Trendaavat sektorit

Rotaation merkkejä ilmassa

Lista kallistuu tällä viikolla hieman syklisvoittoiseksi. Parhaiten viikolla pärjäsivät syklinen energiasektori, defensiivinen yhdyskuntapalvelusektori, sekä syklinen materiaalisektori. Heikoiten viikolla pärjäsivät sykliset harkinnanvarainen kulutus-, ja teknologiasektori. Kuukausitarkastelussa sykliset ovat pärjänneet myös defensiivisiä sektoreita paremmin, mutta ero defensiivisten sektoreiden menestykseen on selvästi kaventunut. Pääsektoreiden kehitys puoltaa edelleen hienokseltaan sijoittajien riskinottohalukkuutta. ”Perinteisten” syklisten hyvä menestys suhteessa harkinnanvaraisen kulutuksen ja teknologian heikkoon menestykseen viestii kuitenkin rotaation käynnistymisestä.

Vahvat talousluvut ovat vähentäneet odotuksia keskuspankin korkoleikkauksista tänä vuonna. Kymmenen vuoden korko nousi 4,4 prosenttiin, korkeimmilleen yli neljään kuukauteen. Osakkeet ovat pääosin unohtaneet nousevat korot tänä vuonna, kiitos vankan talouden, vahvojen yritystulosten ja tekoälyboomin. Korkeat arvostukset tekevät osakkeista kuitenkin haavoittuvampia, jos korot jatkavat nousuaan.

Alasektoreilla keskinkertainen viikko

Kaikki leading alasektorit pärjäsivät viikolla suhteellisen heikosti pääsektoreihin nähden ja tuotot jäivät negatiivisiksi pankkisektoria lukuun ottamatta. Alasektoreiden keskinkertainen menestys viittaisi sentimentin heikentymiseen. Sektoreiden kehitystä voi seurata helposti uudistuneessa markkinaympäristössämme.

Ennakoivat alasektorit tarkoittavat alasektoreita, joiden tuottoa seuraamalla saa käsityksen siitä, onko sykli kääntymässä. Jos puolijohde- (semiconductor), kuljetus- (transport) ja pankkisektorit (banks) tuottavat muuta markkinaa paremmin, kertoo se syklin käänteestä positiiviseen ja riskisentimentin muutoksesta riskiä suosivaksi.

Syklisillä sektoreilla paras momentti

Yksi Osaketyökalun faktoreista on momentti, joka perustuu havaittuun momentum-ilmiöön, jonka mukaan nousutrendissä olevilla osakkeilla on taipumusta jatkaa nousuaan. Osaketyökalu pisteyttää osakkeiden momentin välillä 10=paras ja 1=heikoin. Sektorin keskiarvomomentti kertoo, mitkä osakesektoreista ovat nousutrendissä.

Parhaat momenttipisteet saavat sykliset energia-, rahoitus- ja teollisuussektorit. Defensiiviset sektorit ovat pärjänneet heikoiten. Osakesektoreiden momenttipisteet viestivät myös rotaation alkamisesta, sillä perinteiset sykliset sektorit ovat pärjänneet parhaiten.

Momentum-ilmiön mukaan nousutrendissä olevilla osakkeilla on taipumusta jatkaa nousuaan. Vastaavasti laskutrendissä olevilla arvopapereilla on taipumus jatkaa laskuaan. Osakkeen momenttia voi pyrkiä hahmottamaan niin pitkältä kuin lyhyeltä aikaväliltä.

Viikon treidi-ideat: McDonald’s Corporation.

Jäsenosiossa tämän viikon mielenkiintoisin treidi-idea. Tarkastelussa McDonald’sin osake. Kannattaako osaketta ostaa vai myydä?Aloita ilmainen 14 päivän kokeilu Lue koko artikkeli

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja kaikkiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Sijoittaja360° avulla seuraat markkinaa. Tiedät koska on oikea aika sijoittaa osakkeisiin. Mukana myös suositut Osake- ja ETF-työkalut.

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: UPM-Kymmenen lähitulevaisuuden näkymät vaikuttavat lupaavilta
Analyysi: Stora Enson tulos ennakoitua paremmalla tasolla
Analyysi: Huhtamäen osake laskussa, vaikka liiketulos ylitti ennusteen
Rahastotyökalu
Sijoittajan valinnat