Tekoälyosake Micron noussut jo seitsemän perättäistä pörssipäivää

Tekoälyosake Micron on ollut hurjassa nousukiidossa vahvan tulosraportin myötä. Tekoälymegatrendi kasvattaa Micronin liiketoimintaa tulevaisuudessa.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Tekoälyosake Micron on ollut hurjassa nousukiidossa vahvan tulosraportin myötä. Tekoälymegatrendi kasvattaa Micronin liiketoimintaa tulevaisuudessa.

DRAM-muisteja valmistava Micron on kovassa nousussa pörssissä. Kuvituskuva on luotu tekoälyä käyttäen. Kuva: Midjourney / Sijoittaja.fi

Kuumimmat tekoälyosakkeet

Tekoäly nousi vuonna 2023 kaikkien tietoisuuteen ja oli etenkin vuoden toisella vuosipuoliskolla merkittävin megatrendi. Trendi jatkuu vahvana myös vuonna 2024.

Ennakoimme, että kyseessä on merkittävin teknologinen kehitysaskel sitten vuosituhannen vaihteen internet-buumin. Vuosi 2024 tulee näyttämään toteutuuko tämä hurja skenaario vai edetäänkö kehityksen suhteen rauhallisemmin. 

Kuumimmat tekoälyosakkeet -analyysissa vertailimme tämänhetken parhaita tekoälyosakkeita maailmalta. Analyysissa on 16 tekoälyosaketta, joista yksi on Micron.

Micronin osake noussut jo seitsemän perättäistä päivää

Micronin osake oli hyvässä nousutrendissä ennen tulosjulkistusta. Tulosraportti oli markkinoille positiivinen yllätys ja sen jälkeen osakekurssi on noussut lähes pystysuoraan. Osaketyökalussa Micron saakin erinomaiset pisteet momentista.

Kuvan lähde: Sijoittaja360 Micron

Micron

Micron on yksi maailman suurimmista muistipiirivalmistajista ja tarjoaa laajan valikoiman tuotteita eri markkinoille. Micron valmistaa DRAM-muisteja, jotka ovat tärkeitä komponentteja tietokoneiden, älypuhelimien, palvelimien ja muiden elektronisten laitteiden toiminnassa. Micron valmistaa myös NAND Flash -muisteja, jotka ovat laajalti käytössä tallennusratkaisuissa, kuten SSD-kiintolevyissä, USB-tikuissa ja muistikorteissa.

Generatiivinen tekoäly tarvitsee päästäkseen käsiksi ja imeäkseen itseensä valtavia määriä dataa samanaikaisesti ja ammentaa laajasta muistivarastosta oikeiden vastausten määrittämiseksi.

Tämä edellyttää Micronin teknologioita, kuten HBM3E:tä, korkeatiheyksistä DDR5 DRAMia ja moniterabittista SSD-tallennustilaa, jotka kaikki mahdollistavat nopeuden ja kapasiteetin, jotka ovat tarpeen generatiivisen tekoälyn kouluttamiseen ja päätelmien tekemiseen pilvessä. Päätelaitteille, kuten matkapuhelimille, tehokkuuden ja suorituskyvyn tasapaino on avainasemassa tekoälyvetoisissa käyttökokemuksissa. Micronin LPDDR5X tarjoaa tarvittavan nopeuden ja kaistanleveyden voimakkaan generatiivisen tekoälyn käyttöön.

Kurssinousun taustalla vahva tulosraportti

Micronin osake on noussut selvästi tuoreen tulosraportin jälkeen. Tulos ylitti analyytikoiden odotukset, ja tarjosi ruusuisia näkymiä. Micron valmistaa muistia ja tallennustilaa tietokoneille ja kertoo hyötyneensä tekoälyn buumista.

  • Osakekohtainen tulos: 0,42 USD (ennuste -0,25 USD)
  • Liikevaihto: 5,82 miljardia dollaria (ennuste 5,35 miljardiin dollaria).

Micronin liikevaihto kasvoi peräti 57 prosenttia vertailukaudesta ja tulos oli yllättäen 793 miljoonaa voitollinen, kun se vertailukaudella oli 2,3 miljardia tappiollinen.

Seuraavalle kvartaalille Micron odottaa raportoivansa 6,6 miljardin dollarin liikevaihdon, mikä on enemmän kuin analyytikoiden odottama 6,02 miljardia dollaria.

”Uskomme, että Micron on yksi suurimmista hyötyjistä puolijohteiden alalla monivuotisessa mahdollisuudessa, jonka tekoäly mahdollistaa”, sanoi Micronin toimitusjohtaja Sanjay Mehrotra julkaisussa.

Micron saa keskimääräiset pisteet Osaketyökalussa

Micron saa vain keskimääräiset pisteet Osaketyökalussa. Pisteet tulevat kuitenkin nousemaan seuraavien päivityksien yhteydessä, kun vahva tulosraportti näkyy esimerkiksi laatupisteissä. Myös analyytikot ovat nostaneet ennusteitaan, mikä myös parantaa Micronin pisteitä tulevaisuudessa. Kasvusta ja momentista Micron saa erinomaiset pisteet.

Lue laaja analyysi kuumimmista tekoälyosakkeista sekä vertaile Micronia ja muita tekoälyosakkeita Osaketyökalussa. Valmis lista kuumimmista tekoälyosakkeista löytyy Sijoittaja360 -palvelun Inspiroidu-välilehdellä.

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: Stora Enson tulos ennakoitua paremmalla tasolla
Analyysi: Huhtamäen osake laskussa, vaikka liiketulos ylitti ennusteen
Analyysi: Nesteen osake rajussa laskussa tulosalituksen myötä
Rahastotyökalu
Sijoittajan valinnat