Nvidia päihitti jälleen tulosennusteet – osake kohti huippulukemia

Tekoälymegatrendin kärkiyhtiö Nvidia saavutti huiman 22,1 miljardin dollarin liikevaihdon tilikauden viimeisellä neljänneksellä. Vahvan kasvun odotetaan jatkuvan myös alkaneella tilikaudella.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Tekoälymegatrendin kärkiyhtiö Nvidia saavutti huiman 22,1 miljardin dollarin liikevaihdon tilikauden viimeisellä neljänneksellä. Vahvan kasvun odotetaan jatkuvan myös alkaneella tilikaudella.

Nvidian liikevaihto kasvoi 265 %

Nvidian tilikauden 2024 neljännen kvartaalin tulos ylitti jälleen selvästi analyytikoiden ennusteet. Yhtiön liikevaihto oli 22,10 miljardia dollaria, joka löi analyytikoiden 20,62 miljardin dollarin ennusteen. Kasvua oli huimat 265 prosenttia edellivuodesta, ja 22 prosenttia edellisestä kvartaalista.

Kasvua ajaa erityisesti datakeskussegmentin vahva kasvu, joka kasvoi 409 % vuodentakaisesta ja saavutti 18,40 miljardin dollarin liikevaihdon. Edelliskvartaalista kasvua oli 27 %.

Yhtiön osakekohtainen tulos oli lähes kuusi kertaa suurempi vuodentakaiseen verrattuna. Osakekohtainen tulos oli $5,16 kun analyytikot odottivat tuloksen olleen $4,64.

Nvidian pelisegmentti, joka oli aikaisemmin sen ydinliiketoiminta, kasvoi 56 % vuodentakaisesta saavuttaen 2,90 miljardin dollarin liikevaihdon.

Jensen Huang, NVIDIAn perustaja ja toimitusjohtaja, korosti kiihdytetyn laskennan ja generatiivisen tekoälyn saavuttaneen käännekohdan, jossa kysyntä kasvaa maailmanlaajuisesti eri yrityksissä, toimialoilla ja valtioissa. Data Center -alustan kasvua ajavat monipuoliset tekijät, kuten suurten pilvipalveluntarjoajien ja erikoistuneiden GPU-palveluntarjoajien sekä yritysohjelmistojen ja kuluttajainternet-yritysten kasvava kysyntä.

Nvidian Q4-tulos lukuina

  • Oikaistu osakekohtainen tulos: $5,16 (analyytikoiden konsensusennuste $4,64)
  • Liikevaihto 22,10 miljardia dollaria (analyytikoiden konsensusennuste 20,62 miljardia dollaria)
  • Datakeskussegmentin liikevaihto: 18,40 miljardia dollaria
  • Pelaamisen segmentin liikevaihto: 2,90 miljardia dollaria 

Tekoälymegatrendi on siivittänyt Nvidian kasvun räjähdysmäiseksi. Kasvu hidastuu kuluvan tilikauden Q2:lla ja siitä eteenpäin, kun vertailuluvut vahvistuvat.

Nvidian arviot tilikauden 2025 ensimmäiselle neljännekselle

Nvidia arvioi tilikauden 2025 ensimmäisen neljänneksen liikevaihdon olevan noin 24,00 miljardia dollaria, +/- 2 %. Tämä on analyytikoiden ennusteita korkeammalla, kun analyytikot odottivat ensimmäisen neljänneksen liikevaihdon olevan noin 22,17 miljardia dollaria. Hurja kasvu on jatkumassa, ja toteutuessaan tämä liikevaihto tarkoittaisi noin 234 %:n kasvua edellisvuodesta.

Myyntikatetason odotetaan pysyvän vahvalla, noin 76,3–77,0 %:n tasolla.

Nvidian osake

Nvidian suoritus tilikauden viimeisellä neljänneksellä oli erittäin vahva ja myös ohjaus seuraavalle neljänneksellä oli odotuksia parempi. Yhtiön osake ampaisikin jälkipörssissä reiluun nousuun.

Nvidian järisyttävä kasvu ei ainakaan toistaiseksi tule kääntämään osakemarkkinaa alamäkeen. Nvidian osake on matkalla kohti uusia ennätyksiä.

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: Stora Enson tulos ennakoitua paremmalla tasolla
Analyysi: Huhtamäen osake laskussa, vaikka liiketulos ylitti ennusteen
Analyysi: Nesteen osake rajussa laskussa tulosalituksen myötä
Rahastotyökalu
Sijoittajan valinnat