Mitä markkinassa tapahtuu? Katso uudet treidi-ideat: Quanta Services

Mitä markkinassa tapahtuu juuri nyt? Artikkelissa ajankohtaisten markkinauutisten lisäksi yksi mielenkiintoinen treidi-idea, jonka kurssiliikkeitä kannattaa seurata.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Mitä markkinassa tapahtuu juuri nyt? Artikkelissa ajankohtaisten markkinauutisten lisäksi yksi mielenkiintoinen treidi-idea, jonka kurssiliikkeitä kannattaa seurata.

Markkinatilanne nyt

Tärkeimmät talousnostot viimeiseltä viikolta:

 • Euroalueen inflaatio laski tammikuussa. Hinnat nousivat 2,8 % (ennuste. 2,8 %; ed. 2,9 %) vuodentakaiseen verrattuna ja laskivat -0,4 % (ed. 0,2 %) joulukuuhun verrattuna.
 • Pohjainflaatio oli 3,3 % (ennuste. 3,2 %; ed. 3,4 %) vuodentakaiseen verrattuna.
 • Euroalueen BKT kasvoi vuoden viimeisellä neljänneksellä vuoden takaiseen verrattuna 0,1 % (ennuste. 0 %; ed. 0 %) ja edellisestä kvartaalista oli nollakasvua (-0,1 %; ed. -0,1 %).
 • Yhdysvaltain keskuspankki Fed piti ohjauskoron odotetusti ennallaan 5,25 – 5,50 % vaihteluvälillä.
 • Yhdysvaltain teollisuuden ISM-ostopäällikköindeksi nousi tammikuussa lukemaan 49,1 (ennuste. 47; ed. 47,1) ja palvelualan ISM-ostopäällikköindeksi lukemaan 53,4 (ennuste. 52; ed. 50,5).
 • Yhdysvaltojen tammikuun työllisyysraportti oli odotuksia selvästi vahvempi. Uusia työpaikkoja syntyi 353t (ennuste. 180t; ed. 333t). Työttömyysaste oli 3,7 % (ennuste. 3,8 %; ed. 3,7 %). Keskimääräiset tuntipalkat nousivat 4,5 % (ennuste. 4,1 %; ed. 4,4 %) vuodentakaiseen ja 0,6 % (ennuste. 0,3 %; ed. 0,4 %) joulukuuhun verrattuna.

Osakeindeksien kehitys

Vuoden alusta

 • S&P 500 +4,46 %
 • Nasdaq 100 +6,22 %
 • OMXH25 -1,74 %

Indeksit hintahuipuista

 • S&P 500 vuoden 2023 huipuista -0,42 % (huiput 4975 pist.)
 • Nasdaq 100 vuoden 2023 huipuista -0,62 % (17682 pist.)
 • OMXH25 vuoden 2022 huipuista -22,96 % (5787 pist.)

Laaja S&P 500 -indeksi on teknisestä näkökulmasta pidemmän aikavälin nousutrendissä, sillä 50 päivän liukuva keskiarvo on 200 päivän liukuvan keskiarvon yläpuolella. Myös 20 päivän keskiarvo on 50 päivän keskiarvon yläpuolella. Kurssi nousi viime viikon perjantaina uuteen kaikkien aikojen hintaennätykseen, kun kurssi ylitti edellisen huipun rajan. Indeksin 14-päivän RSI on tällä hetkellä 67,21, eli ei aivan vielä yliostetussa tilassa mutta 70 raja lähestyy, jos korjausliikettä ei lähiaikoina nähdä.

OMXH25 -indeksi on teknisestä näkökulmasta pidemmän ajan nousutrendissä, sillä 50 päivän keskiarvo on noussut 200 päivän keskiarvon yläpuolelle. Myös 20 päivän keskiarvon on 50 päivän keskiarvon yläpuolella. Indeksin kurssi on laskenut kuitenkin 50 päivän keskiarvon alapuolelle ja testaa parhaillaan 200 päivän keskiarvon tukitasoa. 200 päivän keskiarvon tuntumasta löytyi alustavasti tukea, mutta on vielä liian aikaista sanoa pitääkö tukitaso.

Nasdaq 100 -indeksi on teknisestä näkökulmasta pitemmän ajan nousutrendissä, sillä indeksin 50 päivän keskiarvo on 200 päivän keskiarvon yläpuolella. Indeksin 20 päivän keskiarvo on myös 50 päivän keskiarvon yläpuolella. Indeksin kurssi nousi perjantaina uuteen kaikkien aikojen hintaennätykseen, ja indeksi on tällä hetkellä hieman perjantain tasoa alempana. Indeksin 14-päivän RSI on 63,51, eli yliostettuun tilaan on tällä hetkellä vielä jonkin verran matkaa.

Liukuvat keskiarvot ovat laajasti käytettyjä teknisen analyysin indikaattoreita, joista lisätietoa voit lukea täältä.

S&P 500 -indeksi ja liukuvat keskiarvot. Lähde: Tradingview.

Trendaavat sektorit – Suunnan hakua

Lista oli tällä viikolla ristiriitainen, sillä kolme viidestä parhaiten tuottaneesta sektorista olivat syklisiä ja kaksi defensiivisiä. Parhaiten pärjänneet sektorit olivat defensiivinen terveydenhuolto-, sekä sykliset teollisuus- ja harkinnanvarainen kulutussektori. Positiiviseen viikkotuottoon ylsivät myös syklinen viestintäpalvelu- ja defensiivinen päivittäiskulutussektorit. Heikoiten pärjäsivät defensiivinen yhdyskuntapalvelu-, sekä sykliset energia- ja materiaalisektorit. Kuukausitarkastelussa ei ole havaittavissa selkeää eroa defensiivisten ja syklisten sektoreiden menestyksen välillä.

Leading alasektoreista, puolijohde- ja liikennealasektori pärjäsivät viikolla hyvin, mutta pankkisektori erittäin heikosti suhteessa pääsektoreihin. Kuukausitarkastelussa alasektoreiden kehitys on ollut kaksijakoista. Puolijohdesektori on pärjännyt erinomaisesti, liikennealasektori kohtuullisen heikosti ja pankkisektori erittäin heikosti pääsektoreihin nähden. Sektoreiden kehityksen puolesta, markkinat hakevat tällä hetkellä suuntaa.

Leading alasektorit tarkoittaa alasektoreita, joiden tuottoa seuraamalla saa käsityksen siitä, onko sykli kääntymässä. Jos puolijohde- (semiconductor), liikenne- (transport) ja pankkisektorit (banks) tuottavat muuta markkinaa paremmin, kertoo se syklin käänteestä positiiviseen ja riskisentimentin muutoksesta riskiä suosivaksi.

Viikon treidi-ideat: Quanta Services Inc.

Jäsenosiossa on listattu kuluneen viikon mielenkiintoisimmat treidi-ideat Suomesta ja maailmalta. Tarkastelussa PWR osake, jonka kurssikehitys antaa viitteitä siitä, kannattaako osaketta ostaa vai myydä.Lue ilmaiseksi kaksi viikkoa Haluatko lukea artikkelin?

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja tuhansiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Lisäksi saat käyttöösi Sijoittaja360 -palvelun. Ilmaisen kokeilujakson jälkeen tilaus jatkuu 11,90€. Voit perua koska tahansa.

Northcrypto
Sinua voisi kiinnostaa
Miksi Bitcoiniin hajauttaminen kannattaa?
Analyysi: Kempower matkalla kohti IPO-hintaa?
Vastuullinen sijoittaminen – miten löydän sijoituskohteet?
Sijoittajan valinnat