Mitä markkinassa tapahtuu? Katso uudet treidi-ideat: MSCI Inc.

Mitä markkinassa tapahtuu juuri nyt? Artikkelissa ajankohtaisten markkinauutisten lisäksi yksi mielenkiintoinen treidi-idea, jonka kurssiliikkeitä kannattaa seurata.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Mitä markkinassa tapahtuu juuri nyt? Artikkelissa ajankohtaisten markkinauutisten lisäksi yksi mielenkiintoinen treidi-idea, jonka kurssiliikkeitä kannattaa seurata.

Markkinatilanne nyt

Tärkeimmät talousnostot viimeiseltä viikolta:

 • Euroalueen inflaatiovauhti hidastui marraskuussa. Inflaatio oli vuositasolla 2,4 % (ennuste. 2,7 %; ed. 2,9 %) ja kuukausitasolla -0,5 % (ed. 0,1 %).
 • Pohjainflaatio hidastui myös ja oli 3,6 % (ennuste. 3.9 %; ed. 4,2 %).
 • Yhdysvalloissa Fedin suosima inflaatiomittari PCE-inflaatio hidastui lokakuussa ja oli 3,0 % (ennuste 3,0 %; ed. 3,4 %). PCE-pohjainflaatio oli 3,5 % (ennuste. 3,7 %; ed. 3,5 %).
 • Yhdysvaltojen teollisuuden ISM-indeksi pysyi marraskuussa edellisen kuun tasolla 46,7 (ennuste. 47,6; ed. 46,7). Palvelusektorin ISM-indeksi nousi lukemaan 52,7 (ennuste. 52; ed. 51,8).
 • Euroalueen ostopäällikköindeksin lopullinen marraskuun lukema oli 47,6 (ed. 46,5). Teollisuuden alaindeksi nousi lukemaan 44,2 (ed. 43,1) ja palvelujen alaindeksi 48,7 (ed. 47,8).

Osakeindeksien kehitys

Vuoden alusta

 • S&P 500 +19,43 %
 • Nasdaq 100 +46,17%
 • OMXH25 -11,44 %

Indeksit vuoden 2022 huipputasoja alempana

 • S&P 500 vuoden 2022 huipuista -5,21 % (huiput 4818 pist.)
 • Nasdaq 100 vuoden 2022 huipuista -5,30 % (16765 pist.)
 • OMXH25 vuoden 2022 huipuista -24,87% (5787 pist.)

Laaja S&P 500 -indeksi on teknisestä näkökulmasta pidemmän aikavälin nousutrendissä, sillä 50 päivän liukuva keskiarvo on 200 päivän liukuvan keskiarvon yläpuolella. Myös 20 päivän keskiarvo on 50 päivän keskiarvon yläpuolella. Kurssi kävi toissapäivänä lähellä heinäkuisia huippuja, mutta alustavasti tuloksena oli hylkäys. Indeksi on noussut kuitenkin tammikuun alussa alkaneen trendin yläpuolelle, joka on positiivinen merkki. Vaarana on, että trendilinja pitää, ja vauhtia haetaan keskiarvojen tasoilta. Nousu heinäkuisten huippujen yläpuolelle vahvistaisi vastustason rikkoutumista.

OMXH25 -indeksi on teknisestä näkökulmasta laskutrendissä. Indeksin 20 ja 50 päivän keskiarvot ovat 200 päivän keskiarvon alapuolella. Indeksin kurssi on kuitenkin 20 ja 50 päivän keskiarvojen yläpuolelle. Nousun jatkuessa seuraava merkittävä vastustaso on 200 päivän liukuva keskiarvo, johon matkaa on tällä hetkellä noin 3 %.

Nasdaq 100 -indeksi on teknisestä näkökulmasta pitemmän ajan nousutrendissä, sillä indeksin 50 päivän keskiarvo on 200 päivän keskiarvon yläpuolella. Indeksin 20 päivän keskiarvo on myös 50 päivän keskiarvon yläpuolella. Indeksi palasi toissapäivänä testaamaan 20 päivän liukuvan keskiarvon tukitasoa, josta näyttäisi alustavasti löytyneen tukea.

Liukuvat keskiarvot ovat laajasti käytettyjä teknisen analyysin indikaattoreita, joista lisätietoa voit lukea täältä.

S&P 500 -indeksi ja liukuvat keskiarvot. Lähde: Tradingview.

Trendaavat sektorit – Pankki- ja liikennealasektorit hyvässä vedossa

Sykliset sektorit pärjäsivät viikolla hieman defensiivisiä sektoreita paremmin, vaikka listassa oli hajontaa. Kolmen kärki koostui syklisistä kiinteistö-, teollisuus- ja rahoitussektoreista. Terveydenhuoltosektori oli ainoa defensiivinen sektori, joka ylsi viikolla positiiviseen tuottoon. Heikoiten pärjäsivät sykliset viestintäpalvelu- ja energiasektori. Kuukausitarkastelussa sykliset ovat pärjänneet energiasektoria lukuun ottamatta defensiivisiä paremmin. Energiasektorin heikkoa kehitystä selittää laskenut öljyn hinta.

Leading alasektoreista, pankki- ja liikennealasektori pärjäsivät viikolla hyvin suhteessa pääsektoreihin. Puolijohdesektorin kehitys oli puolestaan heikkoa. Kuukausitarkastelussa alasektorit ovat pärjänneet vahvasti pääsektoreihin nähden. Sektoreiden kehitys puoltaa riskinottohalukkuuden vahvistumista, vaikkakin listoissa on näkyvissä myös ristiriitaisuutta.

Leading alasektorit tarkoittaa alasektoreita, joiden tuottoa seuraamalla saa käsityksen siitä, onko sykli kääntymässä. Jos puolijohde- (semiconductor), liikenne- (transport) ja pankkisektorit (banks) tuottavat muuta markkinaa paremmin, kertoo se syklin käänteestä positiiviseen ja riskisentimentin muutoksesta riskiä suosivaksi.

Viikon treidi-ideat: MSCI Inc.

Jäsenosiossa on listattu kuluneen viikon mielenkiintoisimmat treidi-ideat Suomesta ja maailmalta. Tarkastelussa MSCI osake, jonka kurssikehitys antaa viitteitä siitä, kannattaako osaketta ostaa vai myydä.Aloita ilmainen 14 päivän kokeilu Lue koko artikkeli

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja kaikkiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Sijoittaja360° avulla seuraat markkinaa. Tiedät koska on oikea aika sijoittaa osakkeisiin. Mukana myös suositut Osake- ja ETF-työkalut.

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: UPM-Kymmenen lähitulevaisuuden näkymät vaikuttavat lupaavilta
Analyysi: Stora Enson tulos ennakoitua paremmalla tasolla
Analyysi: Huhtamäen osake laskussa, vaikka liiketulos ylitti ennusteen
Rahastotyökalu
Sijoittajan valinnat